Kulinariniai receptai

Elste Elste 27356
2009-12-11 13:20 Elste 2011-09-11 06-32

nite rašė:

Elste rašė:
(o šiaip tai... kokia čia dovana - butelys. Išgėrei (dar ir kartu su dovanotojais) ir nebėr prisiminimo... nebent tą tuščią butelį pasiliksi:)).

O man atrodo kad labai gera dovana:namelį suvalgai, užsigeri, ir kas iš to kad niekučių prisistatai dulkėms rinkti smile


na niekučiai tai irgi nekas smile tos visokios statulėlės, vazelės, žvakelės...
Geriau jau tada visai nieko:))
O butelys man ne dovana tai todėl, kad aš visiškai nevartojanti. Nebent ten būtų koks sulčių "Kubuš" butelys smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-12-11 13:30 Elvusia 2011-09-11 06-32

gita76 rašė: Sveiki, noriu paklausti, otas naustabusis nameliukas nepasens iki Kalėdų, t.y. jis dar bus valgomas. Ir dar gal būtų galima gauti tešlos receptėlį (ten mačiau nuorodą į rusišką puslapį, bet ne viską suprantu, tai bijau suklysti), taip pakilo ūpas, pabandyti pačiai. Prašau smile

Meduolis tikrai nepasens.
Elyte Elyte 2865
2009-12-11 13:32 Elyte
Petronelei,
Labai ačiū už receptuką smile
Bandysim daryt...
volgadon volgadon 4395
2009-12-11 13:40 volgadon
Viskas šiemet kepu namą.Šiaip tai aš egles kepdavau.Tik ten ne meduolinė tešla.Nors ir iš meduolinės eglę iškept galima.
Eglutė:
500 gr.miltų, 300 gr.cukraus, 300 gr.sviesto, 10 kiaušinių, vanilinio cukraus, 2 stiklinės tirštos uogienės.
Sviestą išsukti, mušant po vieną kiaušinį, beriant po vieną šaukštą cukraus, po šaukštą miltų ir sukti , kol visi produktai sudedami.Baigiant suberiamas vanilinis cukrus ir likę miltai.tešla suminkoma ir paliekama šaltai, kol sustings.Iš jos daromi 7-8 įvairaus dydžio papločiai, kurių kraštai išpjaustinėjami kaip eglutė.Iškepami, atšaldomi skardoje.Dedami vienas ant kito, mažėjančia tvarka, pertepant uogiene.Viršus aptepamas baltu glajum, kad varvėtų per šonus.
Pieno glajus: 200gr.cukraus, 200 gr.pieno, vanilinio cukraus.
A
Alina55 11024
2009-12-11 17:31 Alina55 2011-09-11 06-32

volgadon rašė: Viskas šiemet kepu namą.

blog.delfi.lt/pasidarykpats/2555/
2009-12-11 18:21 seimosdziaugsmas 2011-09-11 06-32
Čia mergičkos Jums, kas kepate Kalėdoms smile
gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=26754933
Visi laukiam Kalėdų. Puošiam namus. Perkam dovanas mylimiems žmonės. Galvojam, ką pagaminsim šventiniam stalui. Nesvarbu, kad jis šiemet gal bus kuklesnis, nei visuomet. Svarbiausia tai, kad viskas bus pagaminta su meile. Taigi skelbiam konkursą "Mano kalėdinis gardėsis" ir laukiam jūsų kvepiančių kalėdinių akimirkų!

Petronele tavo namukas kaip tik tam konkursui, labai jis puikus, kvapas sklinda net iki manęs :))
Aradija Aradija 10364
2009-12-11 23:44 Aradija
Jo Petrone šaunuole, ištiesu super dovana butu, šiaip net nenorečiau išpakuoti tokios dovanos, pasistatyciau sekcijoje ir laikyciau kol supelys smile smile smile kaip anksciau nuo tortų papuošimus laikydavom smile smile smile
Petronele Petronele 18330
2009-12-13 12:25 Petronele 2011-09-11 06-32

Elste rašė: O butelys man ne dovana tai todėl, kad aš visiškai nevartojanti. Nebent ten būtų koks sulčių "Kubuš" butelys smile

Jonavos rajone draugų neturiu, taip kad gali nepergyvent dėl to butelio :)

Aradija rašė: pasistatyciau sekcijoje ir laikyciau kol supelys

Va Aradija ir atsakė gitai76 :)))) Su tokia nuostata ir darėm, kad vieni iškart suvalgys, nesulaukę nei Kalėdų, kiti vis vien laikys mažiausiai iki Velykų, kol jau reikės išmesti :)

gita76 rašė: Sveiki, noriu paklausti, otas naustabusis nameliukas nepasens iki Kalėdų, t.y. jis dar bus valgomas. Ir dar gal būtų galima gauti tešlos receptėlį (ten mačiau nuorodą į rusišką puslapį, bet ne viską suprantu, tai bijau suklysti), taip pakilo ūpas, pabandyti pačiai. Prašau smile

Kepiau pagal medučio torto receptą, tik nenorėjau dalintis receptu dėl dviejų priežasčių: pirmiausia, kažkada man tą receptą su klaida padiktavo, nepaminėjo sviesto, ir aš sėkmingai daug metų be sviesto apsieidavau, kol recepto davėja paragavusi nusistebėjo, kad mano torto kažkoks kitoks skonis :)) Į namelio tešlą dėjau margarino, bet iš akies, maždaug 50-70 g. O kita priežastis: medučio tortą seniai bedariusi, tešlos gaminimo proceso nelabai bepamenu.
Na, bet kadangi man gavosi, ir neblogai visai, tai diktuoju receptą:
Puodą, kuriame maišysim tešlą statom į puodą su karštu vandeniu ir kaitinam ant lengvos ugnies. Pirmiausia sudedam 2 šaukštus medaus, maždaug 50-70 g margarino kepiniams, 100-150 g cukraus. Kai masė išsilydo įmušam du kiaušinius. Pastoviai maišom. Dedam šaukštelį sodos, pilam šaukštelį acto. Soda nugesinama, viskas labai gražiai suputoja. Nukeliam nuo ugnies, atvėsinam ir dedam miltus, sumaišytus su prieskoniais: imbieras čia būtinas, bet galima dar cinamono įmaišyt ir gvazdikėlių, aš dėjau indiškus prieskonius T-plus masala, į kurių sudėtį įeina anyžiai, kardamonas, cinamonas, imbieras, juodieji pipirai, gvazdikėliai, žvaigždanyžiai.
Iš tiek tešlos išeis vienas 10x12 ir 15 cm aukščio namukas su "blynu" namuko pagrindui.
Stogą darykit bent 3 cm platesnį už šoninės sienos ilgį, kad suklijavus 0,5 cm storio sienas, nepritrūktumėt pločio.
urtele urtele 13511
2009-12-13 13:00 urtele 2011-09-11 06-32

tiga rašė: sveikuoliškų sausainių receptuką:
1 stiklinė miltų,
1 stiklinė avižinių dribsnių,
0,4-0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės medaus,
120gr sviesto,
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Dar dedame pagal norą: linų sėmenys, riešutai (susmulkinti), slyvos (supjaustytos), kiti grūdai-viso jų apie 1 stiklinę.
Ką galima ištirpiname, sumaišome ir su šaukštu dedame ant skardos ir kepame.

O čia nereikia nei kiaušinio, nei grietinės? Ta tešla tokia , nu visai ne tokia , kurią susiminkiau su mėlėmis pyragui smile
Elyte Elyte 2865
2009-12-13 13:36 Elyte 2011-09-11 06-32
Gal kas užsimanys - tortas su maskarpone sūriu
Maskarpone sūris 250 g, kiaušinių 7 vnt arba trynių 10 vnt į juos įdėti 250 g cukraus. VIską išmaišyti ir pašildyti ant vandens (kad apsisaugoti nuo salmoneliozės). Želatino 30 g užmerkti apelsino sultyse, galima ir su vandeniu kad apsemtu, grietinėlę (200 g +100 g grietinės) išplakti, įberti truputį citrinos rūgšties, porą šaukštų cukraus.
Kiaušinius išplakti iki purios masės, sudėti maskarpone sūrį, išplaktą grietinėlę, ištirpintą želatiną. Gautą masę išpilti į formą. Aš dar naudoju prancūziškus pailgus biskvitinius sausainius, juos mirkinu kavos sirupe (paprasta kava ir daug cukraus) ir padengiu arba formos apačią arba sudedu į gautą sūrio masę. Papuošimas - kaip fantazijos turit.
P
Panaikinta 4554
2009-12-13 13:47 Panaikinta 2011-09-11 06-32
Radau panašų receptą:
Maskarponės sūrio tortas
Paruošimo laikas: 80 minučių

Reikalingi produktai:
Padui reikės: 250g sviestiniu sausainiu 80g sviesto sausainius sutriname, sumaisome su islydytu sviestu, sumaisome ir isklojame skardos dugna sausainiu ir sviesto mases vientisu sluoksniu. Kremas: 500g maskarpones surio 800-1000g vaisinio jogurto dvieju citrinu sulciu 1st. Cukraus (mažiau AR daugiau pagal skonį) 50g zelatinos

Sūrį ir jogurtą išmaišome iki vientisos masės, supilame citrinų sultis, cukrų, išmaišome. Ištirpiname ant mažos ugnies želatina ir supilame į visa masę, išmaišome. Kremą pilame ant paruošto pado skardoje, dedame į šaldytuvą. Kai jau matome kad sustingo, išimame ir puošiame pagal fantaziją.

www.spice.lt/index.php?option=com_content&t...
Elyte Elyte 2865
2009-12-13 15:02 Elyte
Manyčiau, mano variantas "putlesnis"... smile
Petronele Petronele 18330
2009-12-13 15:28 Petronele 2011-09-11 06-32

Elyte rašė: Manyčiau, mano variantas "putlesnis"... smile

Ragavau praėjusią savaitę svečiuose kažką panašaus. Su sausainiukais. Buvo pristatytas kaip Tiramisu tortas. Labai labai skanus. Gaivus toks. Pirštelius laižėm :)
P
Panaikinta 4554
2009-12-13 15:28 Panaikinta
Elyte, neisamiai aprašėt. kadangi nesu supr gera šeimininkė, tad ,man reikia labai smulkios instrukcijos:))
Elyte Elyte 2865
2009-12-13 15:55 Elyte 2011-09-11 06-32

Regvita rašė: Elyte, neisamiai aprašėt. kadangi nesu supr gera šeimininkė, tad ,man reikia labai smulkios instrukcijos:))

Na, kad kaip ir išsamus aprašymas smile
Išplakate kiaušinius, įdedate sūrį, po to - išplaktą grietinėlę, toliau - išbrinkusį želatiną. Viską atsargiai sumaišote, sudedate į formą (ant sausainių ar be jų), kai sustings - papuošiate (tinka bet kokios uogos, vaisiai)
P
Panaikinta 4554
2009-12-13 15:57 Panaikinta
Ačiū Jums.
Labai mėgstu šį tortą, visuomet perku, tad dabar noriu pati pabandyti pasigaminti. Pagal aprašymą nėra jis sudėtingas, t.y. nereikalaujantis daug laiko.
P
Panaikinta 4554
2009-12-14 19:51 Panaikinta
Sveiki,
Kaip atrodo kreminis sūris? smile gal žinote bent vieną pavadinimą?
Aradija Aradija 10364
2009-12-14 19:57 Aradija
speju koks maskarpone
A
Alina55 11024
2009-12-14 20:02 Alina55 2011-09-11 06-32
[quote=Regvita][/quote]
"Philadelphia" - kreminis sūris.
volgadon volgadon 4395
2009-12-14 20:04 volgadon
"Creame cheese" yra kreminis sūris, jo galima rasti maximose; ieškokit Philadelphia cheese (netoli 30% riebumo), mėlynose keturkampėse pakuotėse; naudoja ir lietuvišką "Mūsų" kreminę varškę (9%), ji liesesnė negu Philadelphia. Arba galima mascarpone, tik mascarponė jau labai riebi.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui