Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2009-12-08 19:41 Elvusia 2011-09-11 06-31

urtele rašė: Gal kas žiūrėjot šeštadienį ryte per LTV Kelmickaitės laidą, ten bitininkė iš Šiaulių rodė kaip iškepti greitus sausainiukus. Taip gražiai šaukšteliu dėjo ir paskui kepė, kol paruduos.Nespėjau užsirašyti recepte proporcijų, bet labai skaniai atrodė. Kiek pamenu ruginiai miltai, sviestas, avižų dribsniai 1 stiklinė, kokoso drožlės- 1 stiklinė, kepimo milteliai, cukrus-1,5 stiklinės smile

Gal čia rasi?
www.lrt.lt/archyvas/
Elvusia Elvusia 19998
2009-12-08 19:44 Elvusia 2011-09-11 06-31

vvirginija1 rašė: Ir dar, jei kopūstai dedami delčios pradžioje tai būna minkšti, jei delčios pabaigoje - tai kieti, traškūs...

Zababonai :)))
Kadangi esu tinginė, tai kopūstus dedu kai aplanko įkvėpimas.
Apskritai, nežiūriu nei koks mėnulis, nei koks oras, lyja ar sninga :)
O kopūstų traškumas priklauso nuo kopūstų rūšies, sumušimo ir daugelio kitų dalykų :)
Individas Individas 8613
2009-12-08 19:48 Individas 2011-09-11 06-31

Elvusia rašė:
Gal čia rasi?

Po metų taip penkiu... smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-12-08 19:49 Elvusia 2011-09-11 06-31

individas rašė:

Elvusia rašė:
Gal čia rasi?

Po metų taip penkiu... smile

Aha, pažėjau. Ko tai liūdnokai ten :)
Reiktų pradėt žiūrėt lietuviškas televizijas.Dabar net nežinau, kaip ta laida vadinasi :)))))
2009-12-08 20:00 vvirginija1 2011-09-11 06-31

Elvusia rašė:
O kopūstų traškumas priklauso nuo kopūstų rūšies, sumušimo ir daugelio kitų dalykų :)
Visiškai sutinku Elvusia...čia jau kaip sakant kaip kada pasitaiko smile
urtele urtele 13511
2009-12-08 20:12 urtele 2011-09-11 06-31

Elvusia rašė: .Dabar net nežinau, kaip ta laida vadinasi :)))))
Teisingai , po metų penkių. Nežinau ir aš tos programos pavadinimo smile , papuoliau per reklamą. smile
Ar kas kepėt sausainius iš morkų tarkių ar jie skanūs? receptai.iki.lt/lt/receptai/view/3353
Noriu kokių sveikuoliškų ar įdomesnių.
Elvusia Elvusia 19998
2009-12-08 20:17 Elvusia 2011-09-11 06-31

urtele rašė:
Ar kas kepėt sausainius iš morkų tarkių ar jie skanūs? receptai.iki.lt/lt/receptai/view/3353
Noriu kokių sveikuoliškų ar įdomesnių.

Iš morkų tarkių kepu blynus ir morkų apkepą su varške :)
Kažkada kepiau morkų pyragą. Buvo labai skanus, bet prisirijau karšto ir sustojo skrandis.
3 paras galavausi, tai dabar kažkaip tokios mintys nekyla :)))
L
Loreta13 30842
2009-12-08 20:21 Loreta13 2011-09-11 06-31

urtele rašė: Ar kas kepėt sausainius iš morkų tarkių ar jie skanūs? .
Nežinau, kaip sausainiai, bet morkų pyragas turbūt man skaniausias iš visų :))
spurge spurge 1246
2009-12-08 20:44 spurge
o gal galima morkų pyrago receptą sužinoti? smile
volgadon volgadon 4395
2009-12-08 20:49 volgadon
2 kiaušinių,
3/4 stiklinės cukraus,
2 stiklinės smulkiai (kaip kugeliui) tarkuotų morkų,
1 VŠ aliejaus,
1,5 stiklinės miltų,
1 AŠ kepimo miltelių.

Morkas sumaišytii su aliejumi, miltus- su kepimo milteliais.
Kiaušinius ištrinti su cukrumi iki baltumo. Vis maišant, po šaukštą sudėti morkas. Tada suberti miltus ir tešlą supilti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą formą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai pagels ir įkištas medinis pagaliukas bus neaplipęs tešla.
Svarbu: miltų neberkite visų iš karto, nes jų gali reikėti daugiau arba mažiau priklausomai nuo morkų sultingumo!!! tešla turi būti grietinės tirštumo.

Toks?
L
Loreta13 30842
2009-12-08 20:56 Loreta13 2011-09-11 06-31

spurge rašė: o gal galima morkų pyrago receptą sužinoti? smile
Kad ir šitas:
pragarovirtuve.lt/morku-pyragas/338/
Tos vyšnios nėra būtinos, bet labai tinka.
Čia nėra nurodyta muskato.
Bet jis man labai tinka morkų pyrage.
Na šiek tiek įdėkite - nesigailėsite :))
urtele urtele 13511
2009-12-08 21:54 urtele
Sakykit kaip paruošti aguonas pyragui? Ar reikia jas užplikyti karštu vandeniu ir sumalti?
A
Alina55 11024
2009-12-09 10:14 Alina55 2011-09-11 06-31

urtele rašė: Sakykit kaip paruošti aguonas pyragui? Ar reikia jas užplikyti karštu vandeniu ir sumalti?

Priklausomai kokį pyragą norite kepti: aguonas nuplaunu, nuplikau, 2-3 kartus permalu mėsmale arba tik nuplaunu ir nuplikau, kartais dar pamirkau.
smile - nelabai mėgstu virtuvę.
tiga tiga 2272
2009-12-09 10:55 tiga
Parašysiu fantastiškų sveikuoliškų sausainių receptuką:
1 stiklinė miltų,
1 stiklinė avižinių dribsnių,
0,4-0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės medaus,
120gr sviesto,
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Dar dedame pagal norą: linų sėmenys, riešutai (susmulkinti), slyvos (supjaustytos), kiti grūdai-viso jų apie 1 stiklinę.
Ką galima ištirpiname, sumaišome ir su šaukštu dedame ant skardos ir kepame.
Skanaus.
L
Loreta13 30842
2009-12-09 21:22 Loreta13 2011-09-11 06-31

urtele rašė: kaip paruošti aguonas pyragui? Ar reikia jas užplikyti karštu vandeniu ir sumalti?
Na taip.
Aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu, nusausinamos ir sumalamos 2-3 kartus.
Bet mačiau pirkti skarbonkėse jau paruoštų aguonų pyragui.
Kažkur apie 750-1000 ml..
Manau visai tiktų, kad nereiktų malt.
Petronele Petronele 18330
2009-12-11 07:08 Petronele 2011-09-11 06-32
Vėl Kalėdos ateina pas mus,
Dovanoju vėl tau savo jausmus.
Ar tu sugrąžinsi man juos
Jei aš tavęs paprašysiu...


Mano draugai šiemet gaus dovanų po namą. Su kukliom dovanėlėm viduje. Velnias, kokios sudėtingos tos statybos :) Projektas ir cementavimas mano, fasado apdaila - dukros, o dar statybų metu pirmyn atgal vis zujo apdailos medžiagų kokybės kontrolieriai degustavimo būdu tikrindami medžiagų kokybę. Per juos ir gavosi stogas truputį kiauras :)))

2009-12-11 07:52 seimosdziaugsmas
Na jau labaaaaaaaaaaaiiiiiii vilioja tas namukas smile
Ir išorė ir vidus :))
Elyte Elyte 2865
2009-12-11 07:52 Elyte
Gal receptą galima? Nors tokį namą ir aš pati norėčiau gauti...
Petronele Petronele 18330
2009-12-11 09:10 Petronele 2011-09-11 06-32

Elyte rašė: Gal receptą galima? Nors tokį namą ir aš pati norėčiau gauti...

Tešlą dariau pagal seną gerą medučio torto receptą, tai gal net nerašysiu.
O procesas toks:
Popieriuj nusibraižai ir išsikerpi visas namo dalis: sienas, stogą, kaminą, duris, langines, tvorą ir t.t. Jau čia nuo fantazijos priklauso kiek ten ko reikės. Dar reikės pagrindo namui pastatyti.
Kočioji tešlą, dedi trafaretus, pjaustai visas namo dalis ir kepi. Tik neišsikočiokit per plonai, nes per daug trapi tešla gaunasi ir išsiraito dalys, nesusiklijuos gražiai. Meduolis turi gautis apie 0,5 cm storio. Aš dar pabadžiau peiliu, kad neišsipūstų.
Buvau pasiskaitinėjus, kad iškeptas dar karštas dalis reikia sandariai uždaryt, per greit atvėsusi tešla sukietės. Taip labai nežaidžiau, bet dėl visa ko iškeptas dalis uždengiau storu rankšluosčiu :)
Tada įdomioji dalis: detalių puošyba. Glajui naudojamas išsuktas su cukraus pudra baltymas su trupučiu citrinos sulčių. Plakama tol, kol pakabinus nebevarva, o nutįsta varvekliukas. Proporcijos maždaug: vienam baltymui 100g cukraus pudros ir šaukštelis citrinos sulčių. Visi kiti papuošimai fantazijos reikalas: saldainiai, sausainiai, šokoladas, pabarstukai, kokoso drožlės ir pan.
Leidžiam truputį apdžiūti ir tada suklijuojam visas dalis lydytu cukrumi. Nors daug kur rašoma, kad jie klijuojami ta pačia baltymine glazūra, bet man kažkaip visai nepatikimai atrodo. Karamele ir tvirčiai, ir daug greičiau tai galima padaryti.
Prieš uždengiant stogą sudedam dovanėles. Paskui dar padailinam namuką, papuošiam pagrindą, galima pabarstyt cukraus pudra ir viskas. Laukiam Kalėdų :)

Pavyzdukas: http://www.liveinternet.ru/users/forester78/post91897179/
Rolf Rolf 17196
2009-12-11 09:13 Rolf 2011-09-11 06-32
Eina sau, kiek daug darbo, Petronele smile
Niekaip nesugebėčiau tokio nepadaryti.
Bet idėja labai šauni smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui