Kulinariniai receptai

Dalia29 Dalia29 12616
2011-12-15 19:47 Dalia29
Darbo nemažai, kai įpranti, kažkaip greičiau jau padarau. Bet mes po to 2 dienas valgome. Išeina nemažai.
Mano pana labai valgo, tai dėl jos ir vargstu.
Byla Byla 12118
2011-12-15 20:10 Byla
Tame ir reikalas, kad mano panelė žiūrėjo Garfildą kelioliką kartų... Ir prisižiūrėjo, o tiksliau nužiūrėjo kad ten gaminama lazanija. Todėl dabar ji man gyventi ramiai nebeleidžia. Mama, kada gaminsi lazaniją ? smile Pagalvodavau anksčiau, bet nedrįsau prasidėti. O dabar jau teks. smile
Dalia29 Dalia29 12616
2011-12-15 20:20 Dalia29
Dar prisiminiau. Kadangi sūrio naudoju nemažai, tai tikrai apsieinu su pigesniu nei Džiugas sūriu. Labai puikiai ir koks Rokiškio tinka. O ant paskutinio sluoksnio sūrio, kad nesukeptų labai, uždedu gabaliukus sviesto.
Byla Byla 12118
2011-12-16 09:01 Byla
Ačiū Dalia29 už patarimus. Kulniuosiu šiandien lazanijos lakštų ir viso kito gėrio pirkti. Bandysiu gaminti.
dianaaa dianaaa 1637
2011-12-16 11:07 dianaaa

IlonaD rašė:
dianaaa,

jei ne paslaptis kaip darote tą kremą, kuriuo šonus "apsiuvate"?

Žinok maximoje nusipirkau antgalių komplektą,tai čia su plakta grietinėle bandžiau puošti tortą smile tik galvojau ,kad bus lengviau
dianaaa dianaaa 1637
2011-12-16 11:18 dianaaa
Gal kas norės pabandyti tortą Varškinis gaivumėlis,tikrai labai gaivus
Biskvitui:
5 kiaušiniai
230 g cukraus
1 arb.š. vanilės esencijos
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals. Tuomet plakant, silpna srovele pilti aliejų , paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis - turėsime keturis plonus torto biskvitus.Aš pjoviau į tris dalis.

Pertepimui:
420 g grietinėlės
3 šaukštai cukraus
0,3 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės
2 pakeliai desertinės plombyrinės varškės
persikų skonio želė 1 pakelio +250 ml vandens
vyšnių skonio želė +250 ml vandens
pagal pomėgį galit įsidėti kokių konservuotų vaisių irgi labai skanu....

grietinėlę išplakam su cukrumi ir citrinos rūgštele iki standumo, įplakame varškę ir per purokinę tarką surtarkuotą želiukų asorti....torto surinkims, biskvitas + sulaistymas +kremas ir kartojam, kol sudedam viską

I
IlonaD 6943
2011-12-16 11:45 IlonaD

IlonaD rašė:
dianaaa,

jei ne paslaptis kaip darote tą kremą, kuriuo šonus "apsiuvate"?

?
dianaaa dianaaa 1637
2011-12-16 13:00 dianaaa
Tas kremas paprasčiausia plakta grietinėlė
I
IlonaD 6943
2011-12-16 13:11 IlonaD

dianaaa rašė:
Tas kremas paprasčiausia plakta grietinėlė


Aišku :)
Aradija Aradija 10364
2011-12-16 15:07 Aradija
tik nemegink naudoti plaktos grietineles kur purškiama buna - bandziau viena karta, negavau normalios grietineles, tik tokia buvo ai galvoju sueis, - deja tortas grazus buvo lygiai 2 minutes. paskui nusmuko ta purškiama grietinele, tad dabar visada darau su paprasta grietienele tik i ja idedu standiklio grietinelei DrOtker yra toks spec. tada ta grietienele geriau laikosi nepraranda formos.
I
IlonaD 6943
2011-12-16 15:14 IlonaD
Aradija, sutinku 100proc. Flakoninei sintetikai - NE smile
dianaaa dianaaa 1637
2011-12-16 15:14 dianaaa
O man labai gerai laikėsi ir be standiklio 2 dienas, taip ir aš tik už normalią lietuvišką riebią grietinėlę smile
Aradija Aradija 10364
2011-12-17 21:37 Aradija
nu va meduoliai iškepti, rytoj meginsiu klijuoti, tik va nezinau kaip tie namai man susiklijuos, atrodo pjausciau lygiai - vienodai pagal trafareta, bet keliant nuo stalo i skarda jie išsitampo kepant išsiraito ir t.t. nu jauciu bus kreivi šleivi, vyras aiškina, kad taip ir turi buti smile na jis statybininkas jam geriau zinoti smile
I
IlonaD 6943
2011-12-17 22:08 IlonaD
Aradija,

aišku, kad jie šiek tiek išsikraipo.
Aš darau taip - visus šonus patarkuoju su paprasta bulvine tarka . Tada jie išsilygina ir labai gerai klijuojasi smile
S
Soffy 9075
2011-12-17 22:38 Soffy
Čia Master klass namuko lipdymo :).

VAIDA15 rašė:
Čia receptas namuko :http://www.liveinternet.ru/users/lazar26/post196844653/

V
virbal 167
2011-12-19 22:57 virbal
Šiemet pirmą kartą ir mūsų šeima gaminom kalėdinį namuką smile
Labai patiko, galvojam dar pasigaminti.
O pirmas blynas mūsų toks:
(tik dar nebaigtas, šerkšną ryt dėsime :) )
vovere vovere 25997
2011-12-19 22:58 vovere
gražus tas jūsų pirmas blynas smile
V
virbal 167
2011-12-19 23:24 virbal
Ačiū, ačiū

O sakykite, jūs su tuo "ice glace" kai lipdote sienas, jums greit sustengsta? Gal aš kažką ne taip supratau smile
Pažiūrėjau, kad lėtai stengsta dekoravimai tai cukrų išsilydėme, va ten tai dalykas smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui