Kulinariniai receptai

Aradija Aradija 10364
2011-12-20 01:33 Aradija
jooooo labai gražus gavosi smile mano tai tokie gerokai šleivi kreivi smile ai bet linksmi smile
2011-12-20 08:01 Voveruska01 2011-12-20 08-04
Noriu patyrusių kulinarių patarimo smile
Kalėdoms žadu kepti dzūkiškus pyragėlius su dž.grybais. Radau štai tokį receptą:
www.15min.lt/naujiena/kaledos/svenciu-stalu...
O jūsų noriu paklausti - ar yra kokių nors paslapčių, kepant tokius pyragėlius. Kiek pilti vandens, kiek laiko palikti tešlą kilti, kiek laiko virti aliejuje, kad jie atrodytų tokie purūs kaip nuotraukoje ir aišku skanūs.
Ir dar, pvz.iš kolegės girdėjau, kad norint, kad virdami pyragėliai neprigertų l.daug aliejaus, į tešlą reikia truputėlį įpilti degtinės. Ar praktikuojate tai?
I
IlonaD 6943
2011-12-20 08:16 IlonaD
Kiek žinau, kai į tešlą pilama degtinės, tuomet tešla prigeria mažiau riebalų (kai verdu spurgas, visada įpilu).
tiga tiga 2272
2011-12-20 09:06 tiga
Aš jau geriau patarčiau kepti pyragėlius su grybais, panaudojant šaldytą bemielę tešlą Mantinga. Ir kepti orkaitėje, nes negaliu pakęsti riebių kepinių, prisigėrusių aliejaus. Brrrr...
2011-12-20 09:12 Voveruska01
Turiu receptą ir "orkaitinių" bandelių, bet vistik, prisiminiau draugės anytos kepamus pyragėlius ir net seilė nutyso smile Noriu išsikepti būtent tokius.
O su ta šaldyta Mantingos tešla irgi galvojau, bet kiek esu kepusi, tai skaniausi tie pyragėliai švieži, t.y. ką tik pagaminti. Paskui jie neturi tokios paklausos smile
tiga tiga 2272
2011-12-20 09:41 tiga
O man ir mano pažįstamiems jie skanūs ir šalti. Aš grybukus susmulkinu, pakepu svogūniuką, ir gaunasi labai skanus įdaras. Tešlą atšildžiusi, aš ją truputį pakočioju, padarau plonesnę. Tokie pyragėliai nepakeičiami kelionėje
blackgate blackgate 3815
2011-12-20 09:46 blackgate

tiga rašė:
Aš jau geriau patarčiau kepti pyragėlius su grybais, panaudojant šaldytą bemielę tešlą Mantinga. Ir kepti orkaitėje, nes negaliu pakęsti riebių kepinių, prisigėrusių aliejaus. Brrrr...

Su Mantingos tešla irgi gaunasi gerai, bet negaliu pakęst, kad visur trupinasi. Aš tai galvoju su paprasta namine tešla iškept pyragėlių su grybais.
Aradija Aradija 10364
2011-12-20 10:20 Aradija
beje jei jau kepsi aliejuje, ziurek kad temperatura butu pakankamai aukšta nes žemesnėje temperaturoje irgi prisigers daugiau riebalu, aišku per aukštoje sudegs smile cia tam kad nesugalvotum ant zemesnes kepti kad nesudegtu, nes rezultatu vistiek nesidziaugsi, as galvojau geriau ilgiau kepsiu bet nesudegs - ne velnio geriau aukštesneje temperaturoje ir trumpiau smile dabar pasibandau kelias spurgas kol nutaikau temperatura, atrodo geriausiai apie 170 laips. bet nesu garantuota nes tos padalos ant mano fritiurines nusitryne, nes tik dazytos buvo smile
2011-12-20 13:42 Voveruska01
Mjo... kepsiu ne fritiūrinėje, nes tokios neturiu.... Kažin ar paprastam puode rezultatas nenukentės?
O tai kiek laiko kepti, kad iškeptų? Nors apytiksliai - 2-3 min ar 10?
Ir dar. Ar yra svarbi aliejaus rūšis? Alyvuogių, saulėgrąžų?
Aradija Aradija 10364
2011-12-20 14:54 Aradija
na aliejaus rusis itariu nelabai svarbi, alyvuogiu nenaudociau nes nevisi jie tinkami kepimui apskirtai, na bent jau man aliejaus rusis tikrai neturi skirtumo, as jo skonio nejauciu :) na nebent butu pasenes :) jei kepsi ne fritiurinej, dar vienas patarimas imesti kepant bulve, irgi padeda nesusigerti riebalams nes jie visi kazkaip susigeria i ta bulve, kiek pamenu sesuo kai virdavo puode visada imesdavo bulve, kuria paskui su pasigardziavimu suvalgydavo :))) o kepsi tai gi pagal spalva, grybai vistiek jau nezali kiek suprantu tad vidaus kepti jau nebereikia, pameginsi kelias is paskui jau zinosi :) na sugadinsi kokias 3 nu ir kas, greitai i siukliu deze ir niekam nerodai, o kitas grazias i lekste smile
2011-12-20 15:09 Voveruska01

Aradija rašė:
...na sugadinsi kokias 3 nu ir kas, greitai i siukliu deze ir niekam nerodai, o kitas grazias i lekste smile

smile Baisiausia, kad maisto ruošėjų bruožas - "sugadintas" bulkutes suvalgyti smile O tai jau ne į naudą figūrai smile
astuleee astuleee 3445
2011-12-20 15:15 astuleee
O aš kepu bandeles su grybais kefyro tešloje, tai viskas ten kuo puikiausiai išsipučia, kepa greit ir to aliejaus neprisigeria.
S
Soffy 9075
2011-12-20 15:18 Soffy
Gera naujiena buhalterėms :). Dauguma jų dejuoja, kad dėl sėdimo darbo kg atliekami kaupiasi :). Tai puiku:).
Толстая женщина - это прекрасно!

http://www.1tv.ru/sprojects_utro_video/si33/p13671/pg1/v105
Aradija Aradija 10364
2011-12-20 15:19 Aradija
na jei jos tik biški sugadinots galima ir suvalgyti, bet jei jau nevalgomai sugadintos tai geriau kavoti i šiuskliadeze
Aradija Aradija 10364
2011-12-20 15:23 Aradija

Soffy rašė:
Gera naujiena buhalterėms :). Dauguma jų dejuoja, kad dėl sėdimo darbo kg atliekami kaupiasi :). Tai puiku:).
Толстая женщина - это прекрасно!

http://www.1tv.ru/sprojects_utro_video/si33/p13671/pg1/v105


valioooooooooo gyvensiu iki 100 metų smile gi butent tiek man ir išpranašavo internetinis orakulas smile eh cia iš tos serijos:
pasižiuriu į veidrodį ir galvoju ir už ką mano vyrui tokia laime, užsilipu ant svarstykliu - ir dar jos tiek daug!!! smile
2011-12-20 15:39 Voveruska01

astuleee rašė:
O aš kepu bandeles su grybais kefyro tešloje, tai viskas ten kuo puikiausiai išsipučia, kepa greit ir to aliejaus neprisigeria.

Prašome receptuko smile
I
IlonaD 6943
2011-12-20 18:32 IlonaD
Mano namukai
Aradija Aradija 10364
2011-12-20 18:54 Aradija
wow smile nu niekaip nesuprantu kaip tau taip graziai išėjo?
I
IlonaD 6943
2011-12-20 18:56 IlonaD
Na, šiais metais aš jų jau padariau 12 vnt. Čia paskutiniai aštuoni. Praktika :)))
Pirmieji tokie nebuvo. smile
Petronele Petronele 18330
2011-12-20 20:08 Petronele
Vau, IlonaD, puikiai! smile
O aš, va... pati padariau smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui