Kulinariniai receptai

Ingusia22 Ingusia22 2372
2011-12-22 13:54 Ingusia22
Parašykit kam nesunku čeburėkų receptą, juolab jei su varške darot? smile vis noriu jų pasidaryti, bet neprisiruošiu smile
Dalia29 Dalia29 12616
2011-12-22 14:29 Dalia29

Ingusia22 rašė:
Parašykit kam nesunku čeburėkų receptą, juolab jei su varške darot? smile vis noriu jų pasidaryti, bet neprisiruošiu smile

Su varške ta prasme, kad mano recepte varškė įeina į tešlą. Kaip įdarą varškės aš nepripažįstų nei į cepelinus, nei į koldūnus, nei į čeburekus ar pan.
Ingusia22 Ingusia22 2372
2011-12-22 14:31 Ingusia22
Aš supratau, kad apie tešlą. Tai gal pasidalintumėt sudėtimi recepto? net nenumanau ko ir kiek ten dėti smile įdaro varškės aš ir nepripažįstu :)
S
Soffy 9075
2011-12-22 14:37 Soffy
Čia pokalbiai tarp virtuvės asų, taip nesąžininga smile. Parašykite normalų receptą, kad ir virtuvės profanai ką nors suprastų:).
Dalia29 Dalia29 12616
2011-12-22 15:13 Dalia29 2011-12-22 22-29

Ingusia22 rašė:
Aš supratau, kad apie tešlą. Tai gal pasidalintumėt sudėtimi recepto? net nenumanau ko ir kiek ten dėti smile įdaro varškės aš ir nepripažįstu :)

Aha, bandau prisimint proporcijas, nes vakar ieškojau ir neradau kur įsikišau receptą.
Atrodo taip :1 pakelis varškės, 1 nubrauktas arb.šaukštelis kepimo miltelių, 2 kiaušiniai sutrinti su varške, druskos būtinai , nes būna neskanu, 2-3, o gal net ir 4 smile stiklinės miltų, stiklinė kefyro (recepto originale buvo pienas, bet man daug labiau patiko kai pakeičiau kefyru).
Tešla turi būti tokia gana minkšta, aišku, kad neliptų prie pirštų ir gerai išsikočiotų.
O įdarui faršas, druska, pipirai ir daug svogūnų. Tiesa, įdedu į faršą porą šaukštų grietinės ir dar net vandenuko biški įpilu. O svogūnus smulkiai supjaustau ir pakepinu (man skaniau nei žalius dėt), po to su visu tuo aliejuku ir suverčiu į faršą. Žodžiu, darau viską, kad prakandus būtų buljoniukas.
Visokių žolelių , prieskonių ir t.t. dedu labai atsargiai. Bet čia jau kaip kam patinka.
Po to verdu gilioje keptuvėje. Tiesa, varškė turi tokią blogą savybę - greit dega. Reikia labai žiūrėti, kad nesusviltų.
wirgina wirgina 5887
2011-12-22 15:13 wirgina
Kokias mišrainytes makaluosit ? smile
I
IlonaD 6943
2011-12-22 15:24 IlonaD
Darysiu tuno tortą.

1. 3 napoleono lakštai.
2. Tunas, kiaušiniai, žirneliai, majonezas.

Lakštus tepame majonezu, dedame susmulkinto tuno, kiaušinių, žirnelių, jei patinka - alyvuogių. Vėl lakštas, vėl sluoksniuojame.

Puošiame kaip tik patinka - pomidoriukai, alyvuogės ir t.t.

Dar tokio neragavau, bet įtariu, kad skanu.

Ai, dar visą tortą aplipdome trupiniais, gaunasi toks tikras tortukas :)
Petronele Petronele 18330
2011-12-22 15:28 Petronele
Kas norit Kūčioms tikrai ekstravagantiško patiekalo - silkė mojito.
gyvenimas.delfi.lt/virtuves_mitu_griovejai/silke-...
Ingusia22 Ingusia22 2372
2011-12-22 15:50 Ingusia22
Ačiū labai Dalia29, bandysiu daryti, žiūrėsiu kas gausis, neesu iš tų puikiųjų šeimininkių smile
Dalia29 Dalia29 12616
2011-12-22 16:02 Dalia29

Ingusia22 rašė:
Ačiū labai Dalia29, bandysiu daryti, žiūrėsiu kas gausis, neesu iš tų puikiųjų šeimininkių smile

Aha. Turėtų gautis. Aš irgi nesu didi kulinarė, dažniausiai gaminu tai, ką padaryti neužima daug laiko. Man kad kuo paprasčiau ir greičiau.
Ir aplamai, man nėra labai sunku kažką pagaminti, man labai sunku kiekvieną dieną sugalvoti ką gaminti.
Dalia29 Dalia29 12616
2011-12-22 16:06 Dalia29

IlonaD rašė:
Darysiu tuno tortą.


Mano kolegė daro silkės tortą. Ten irgi pertepami Napoleono torto lakštai.
I
IlonaD 6943
2011-12-22 16:11 IlonaD

Dalia29 rašė:

Mano kolegė daro silkės tortą. Ten irgi pertepami Napoleono torto lakštai.



Girdėjau ir apie tokį, bet silkių per kūčias ir taip stalai nukrauti, tai pakeičiau tunu :)
Dalia29 Dalia29 12616
2011-12-22 16:18 Dalia29
Niu jo, bet aš tokia "durna" ant maisto- labai konservatyvi. Nemėgstu įviarių ekperimentų; ir tuo silkės tortu, kol buvo recepte, labai nesižavėjau. Kai kolegė atsinešė į darbą, tada tikrai patiko. raitėm net rūko.
Taip man dabar ir su tunu atrodo kažkaip nelabai... Bet aš žinau, kad tai jau mano problemos smile
Dalia29 Dalia29 12616
2011-12-22 16:22 Dalia29
Ir silkės mano tokios labai tradicinės- su džiovintais grybais, su pievagrybiais (ta man labai skani), dar kažkokią naują šiemet su džiovintom slyvom pasakė.
Svarbu, kad pati silkė skani būtų.
Dar darau silkę pataluose, bet čia jau gal ne Kūčioms, o kokiom Kalėdom reiks padaryti.

O aplamai man Kalėdos tokios šventės su liūdesiu- mano tėtis per pačias Kalėdas išėjo... Tai va.
2011-12-22 21:06 Voveruska01

Dalia29 rašė:


Ką tik pasidariau pyragėlių pagal jūsų receptą. Turiu pasakyti, kad miltų reikėjo ne 2, bet gal visų 4 stiklinių. Su mėsos įdaru - puikūs. Tikri naminiai čeburėkai. Dar pasidariau su kopūstais -bet nespėjau paragaut -karšti dar.

vovere vovere 25997
2011-12-22 21:20 vovere

Ingusia22 rašė:
Parašykit kam nesunku čeburėkų receptą, juolab jei su varške darot? smile vis noriu jų pasidaryti, bet neprisiruošiu smile

patys paprasčiausi čeburiekai su vafliais, laaabai greitai gaunasi ir skanu
L
Loreta13 30842
2011-12-22 21:23 Loreta13

vovere rašė: patys paprasčiausi čeburiekai su vafliais, laaabai greitai gaunasi ir skanu
Dar tokių neregėjau, negirdėjau :))
Pasakokite smile
jofky jofky 3286
2011-12-22 21:25 jofky

Loreta13 rašė:

vovere rašė: patys paprasčiausi čeburiekai su vafliais, laaabai greitai gaunasi ir skanu
Dar tokių neregėjau, negirdėjau :))
Pasakokite smile



Čia tikriausiai kai tarp vaflių lakštų prispaudžia faršą, apvalioja blynų tešloje ir kepa aliejuje
L
Loreta13 30842
2011-12-22 21:29 Loreta13
Sunkiai suprantu, kaip tarp traškaus vaflio įdėt kažkokį faršą..., juk lūžinėja...
vovere vovere 25997
2011-12-22 21:29 vovere
tikrai taip jofky, bet man patinka, kad mažai reikia terliotis ir labai viskas greitai
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui