Ingusia22 rašė:
Aš supratau, kad apie tešlą. Tai gal pasidalintumėt sudėtimi recepto? net nenumanau ko ir kiek ten dėti
įdaro varškės aš ir nepripažįstu :)
Aha, bandau prisimint proporcijas, nes vakar ieškojau ir neradau kur įsikišau receptą.
Atrodo taip :1 pakelis varškės, 1 nubrauktas arb.šaukštelis kepimo miltelių, 2 kiaušiniai sutrinti su varške, druskos būtinai , nes būna neskanu, 2-3, o gal net ir 4
stiklinės miltų, stiklinė kefyro (recepto originale buvo pienas, bet man daug labiau patiko kai pakeičiau kefyru).
Tešla turi būti tokia gana minkšta, aišku, kad neliptų prie pirštų ir gerai išsikočiotų.
O įdarui faršas, druska, pipirai ir daug svogūnų. Tiesa, įdedu į faršą porą šaukštų grietinės ir dar net vandenuko biški įpilu. O svogūnus smulkiai supjaustau ir pakepinu (man skaniau nei žalius dėt), po to su visu tuo aliejuku ir suverčiu į faršą. Žodžiu, darau viską, kad prakandus būtų buljoniukas.
Visokių žolelių , prieskonių ir t.t. dedu labai atsargiai. Bet čia jau kaip kam patinka.
Po to verdu gilioje keptuvėje. Tiesa, varškė turi tokią blogą savybę - greit dega. Reikia labai žiūrėti, kad nesusviltų.