Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2012-02-23 16:01 Elvusia
Jei kivis kietas, darau kaip Elstė.
Jei minkštas - tiesiog, tarp pirštų suspaudžiu, odelę išmetu ir su visais viduriukais dedu.
Beje, būna, kad iš viso, tik supjaustau su visa odele, sumaišau su prieskoniais, ir dedu į mėsą.
Ypač, jei ruošiu šašlus. Tada jau nespaudžiu - vistiek, kepant nukris :)
2012-02-23 16:37 vvirginija1

Elvusia rašė:
odelę išmetu
Nugirdau vieną negirdėtą dalyką... smile
Vienos pažįstamos pažįstamai dietologas sudarė maitinimosi programą kuriame įtraukė kivius, ir juos valgyti būtent su odele smile
Aradija Aradija 10364
2012-02-23 16:46 Aradija
bet tai kad jos ten sukramtyti neimanoma fui
2012-02-23 16:47 vvirginija1

Aradija rašė:
bet tai kad jos ten sukramtyti neimanoma fui
Man dar tie visi apipurkšti chemikalai neleistų ramiai valgyti smile
Aradija Aradija 10364
2012-02-23 17:47 Aradija
o tai gal nuo tu chemikalų ir lieknėjama? smile kam pirkti visokius cheminius preparatus mazinancius aptetita, jei galima chemijos nuo kiviu prisivalgyti smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-02-25 13:33 Elvusia
Guodžiuosi: mėginau šiandieną gaminti naminį majonezą.
Viskas būtų gerai, bet pyliau alyvų aliejų. Ir...., šūds su bruknėm. Apkarto.
Šiaip, viskas būtų neblogai, konsistencija gera, bet, pasirodo, reikia pilti ne alyvų aliejų, o saulėgrąžų.
Sugadinau gerus produktus.
Patrimas norėsiančioms pasigaminti majonezą namuose: nepilkite alyvų aliejaus.
amadina22 amadina22 19757
2012-02-25 13:37 amadina22 2012-02-26 02-11
Rodė per TV užvakar per "Paskutinę instanciją" kaip gaminti majonezą namie. Paminėjo, kad reikia per pusę dėti alyvų ir saulėgrąžų aliejaus, nes vien nuo alyvų apkars. Dar mintyse nusistebėjau, kad nuo gero aliejaus gali apkarsti.
Pasirodo, tiesa...
Elvusia Elvusia 19998
2012-02-25 14:36 Elvusia
Tai aš va irgi, negalvojau, kad nuo gero aliejaus gali apkarsti.
O saulėgrąžų neturiu. Reiks nusipirkti ir pamėginti dar kartą.
Nors aš tai irgi pagerinta: pirma padarau, paskui paskaitau :)
Darbe merginos papasakojo kaip gaminti, ir net mintis nekilo, kad galiu pilti kitokį aliejų :)
vovere vovere 25997
2012-02-25 14:49 vovere
Elvusia, gerai kad pasakei, būčiau padariusi tą pačią nesąmonę smile
I
IlonaD 6943
2012-02-25 14:51 IlonaD
Na tai gal jau įdėsite to manojezo receptą, a?
vovere vovere 25997
2012-02-25 14:58 vovere
aš savo nerandu, kažkur užsikišau jau smile Elvusia įdėk tu smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-02-25 15:19 Elvusia
Aš pagooglinau ir radau keletą receptų.
www.jovita.lt/index.php?/Kaip-pasigaminti-majoneza.html

Aliejaus nematavau. Bėda su manimi: labai nemėgstu matuoti.
Bet dėjau 2 kiaušinių trynius, arbatinį šaukštelį garstyčių, truputį cukraus, druskytės, pamaliau pipiriuko, pusę česnako skiltelės, truputį paprasčiausio acto, kurį naudoju skalbiniams skalauti, žiupsnelį medaus. Ir paskui pyliau aliejaus. Nedaug, gal kokią stiklinę. Nes, pradėjau ragauti, ar ko netrūksta, dar beplakant, todėl daugiau ir nepyliau, kad negadinti.
Labai riebu, galiu pasakyti. Todėl sumaišiau su jogurtu.
Kitokio namuose nebuvo, tik marčios braškinis jogurtėlis. Jį ir panaudojau.
Sūnus išpeikė: jam per saldu.
O man kartu.
Elvusia Elvusia 19998
2012-02-25 15:22 Elvusia
cityout.lt/Maistas_gerimai/articles/Kaip_...
Va čia visas aprašymas.
Ir niekur nerašo, kad šiukštu nedėti alyvų aliejaus :)

Nusipirksiu citriną ir saulėgrąžų aliejaus, ir vistiek darysiu iš naujo.
Negi man nepavyks?
Taip nebūna :))
L
lape-snape 430
2012-02-26 01:04 lape-snape
[quote=Elvusia]
Aha, stebuklingai lengvai nuskutu bulves, išverdu, pakaitinu pieną su sviesteliu. Nukošus bulves, supilu pienuką ir sutrinu :)

paandykite toki varianta: maciau laidoje pas Sapyra Eiva (Sapranausko) dare- tikrai skani bulviu kose- i isvirtas bulves pries sutrinant druskos,sviesto, alyvuogiu aliejaus pilti zymiai daugiau nei pieno arba is viso pieno nereikia, ir svarbiausia nepagaileti muskato riesuto smile Aisku, kas kalorijas skaiciuoja tai ne kas smile , bet siap - tai labai skanu !!!
Aradija Aradija 10364
2012-02-26 04:23 Aradija
brrrrr kam gadinti bulviu kose alyvuogiu aliejum? o muskato riešuto gal ir skanu, reiks pameginti
L
lape-snape 430
2012-02-27 16:54 lape-snape

Aradija rašė:
brrrrr kam gadinti bulviu kose alyvuogiu aliejum?

Na man asmeniskai skanu su alyvuogiu aliejum, juk dar ir sviesto ideti reikia smile Skanu, bet aisku, cia kas kaip megsta smile
dianaaa dianaaa 1637
2012-03-05 11:41 dianaaa
Pasirodau ką nuveikiau
Aradija Aradija 10364
2012-03-05 12:02 Aradija
o kiek visko sunaudoji tai maišo masei? ir kiek laiko ja gamini?
KJurate KJurate 6546
2012-03-05 12:12 KJurate
Esu dariusi trijų spalvų bulvių košę:
baltai košei naudojau majonezą- labai gerai sukrito bulvės.
Žaliai masei susmulkintus krapus ir petražoles, bet manau, kad ir špinatai labai tiktų.
O raudoną nuspalvinau pomidorų padažu (gal burokėliai irgi gerai).
paskui viską į kekso (su skyle) formą, išteptą aliejumi, sluoksniais... iškrėsti į didelę lėkštę atsargiai.... apdėlioti kepsneliais ar ką ten pasiruošėte vaišėms...tik reikia į stalą labai operatyviai patiekti, bet užtat gražiai atrodo.

Svečiai ne iškarto suprato ką į lėkštes dedu smile per tortą
dianaaa dianaaa 1637
2012-03-05 14:02 dianaaa
Adrijai atsakau,tik aš šitam tortui dariau iš pusės normos

150 g cukraus pudros,
200 g karčiojo šokolado,
180 g marshmallow (neturi reikšmės kokios spalvos),Kaip zefyriniai saldainiai
1 v. š. margarino arba sviesto,
3 v. š. grietinėlės,
1 v. š. likerio, brendžio arba apelsinų sulčių (nebūtina).

1. Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą.
2. Į šokoladą sudėti marshmallow ir leisti jiems taip pat „ištirpti“ (pamaišome masę, „tirpimo“ procese šaukštu). Kai marshmallow ištirps sudedame grietinėlę, sviestą ir pagal norą... likerį, brendį arba sultis.

Mano komentaras.
Kai sudėjau saldainius į ištirpusį šokoladą, jie sunkokai lydėsi, tai supyliau grietinėlę ir sviestą (dėjau tikrą) ir viskas puikiai ištirpo iki vientisos masės.Palaukiau kol atvėso masė. Po to supyliau cukraus pudrą, bet man pasirodė, kad masė dar skystoka, tai dar nuo savęs įbėriau 35 g pudros. Tešla aušdama standėjo. Ją išverčiau ant stalo, pabastyto cukraus pudra ir išminkiau, tešla gavosi kaip plastilinas.Palaikiau suvyniojusi maišelyje kokią valandą. Po to iškočiojau ant kepimo popieriaus ir prilaikydama ranka užverčiau ant torto, kurio viršų ir šonus buvau aptepusi sviestiniu kremu, tešlos likučius nupjausčiau. Iš pradžių kočiojau ant cukraus pudra pabarstyto popieriaus, bet buvo negerai, nes tešla tamsi, o pudra balta prilimpa ir taip ir lieka negraži, matinė. Po to perminkiau ir kočiojau grynai ant popieriaus.


Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui