Aš pagooglinau ir radau keletą receptų.
www.jovita.lt/index.php?/Kaip-pasigaminti-majoneza.html
Aliejaus nematavau. Bėda su manimi: labai nemėgstu matuoti.
Bet dėjau 2 kiaušinių trynius, arbatinį šaukštelį garstyčių, truputį cukraus, druskytės, pamaliau pipiriuko, pusę česnako skiltelės, truputį paprasčiausio acto, kurį naudoju skalbiniams skalauti, žiupsnelį medaus. Ir paskui pyliau aliejaus. Nedaug, gal kokią stiklinę. Nes, pradėjau ragauti, ar ko netrūksta, dar beplakant, todėl daugiau ir nepyliau, kad negadinti.
Labai riebu, galiu pasakyti. Todėl sumaišiau su jogurtu.
Kitokio namuose nebuvo, tik marčios braškinis jogurtėlis. Jį ir panaudojau.
Sūnus išpeikė: jam per saldu.
O man kartu.