Kulinariniai receptai

ram-une ram-une 369
2012-02-22 09:44 ram-une
Adata-tai bambukinis iešmelis smile
dianaaa- spėjimas teisingas smile
M
Minesota 39
2012-02-22 09:45 Minesota
Labas rytas...jei ką domintų galiu pasidalinti dviem žuvytės kepimo receptukais-dažnai kepam, nes visa šeimyna labai mėgsta :)
I
IlonaD 6943
2012-02-22 09:47 IlonaD
Minesota, aišku, kad dėkite savo receptus. Čia visiems šioje temoje viskas įdomu :))
M
Minesota 39
2012-02-22 10:20 Minesota
Taigi pasakoju :)
mes dažniausiai kepame karpį, pengasijos file arba lašišą.
Karpį mėgstam paruoštą labai paprastai: į foliją įpilu lašelį aliejaus, dedu "išdarinėtą" visą arba gabaliukais supjaustytą žuvytę, ant jos užbarstau druskos bei pipirų, apdedu morkomis bei griežinėliais pjaustytais svogūnai. Folijos kraštus tvirtai užlankstau ir į 180 laipsnių orkaitę "pašaunu" kokiom 15-20 minučių.Morkytes pjaustau gan plonai, kad spėtų iškepti kartu su žuvyte. Tą patį su karpiu darom ir gamtoje šašlykineje arba lauže ant žarijų.
Pengasiją kepam irgi orkaitėje tik neuždengtą ir nesuvyniotą. skardą iškloju folija, sudedu pengasijos file ištrintą su baziliku, druska bei santa marijos salotų prieskoniais(jie puikiai tinka-milijoną kartų išbandyta :) )aptepame piršto storio majonezo sluoksniu ir kepame apie 20 min 200 laipsnių orkaitėje. Garnyrą ruošiu taip: pakepinu kubeliais supjaustytas morkytes it smulkiai pjaustytą svogūniuką, jiems apkepus dedu konservuotus žirnelius ir viskas - garnyras paruoštas :). Valgom su virtom ir "frytiurinėje" apkeptom bulvytėm, bet skanu ir tik su virtom.
M
Minesota 39
2012-02-22 10:30 Minesota
Na kagi - ir trečias lašišos receptukas : lašišą pjaustau kumščio dydžio gabalais (aišku kumštis kumščiui nelygus :)) į troškintuvą įpilu aliejaus "iš akies", na kad apsemtų dugną. Visą apačią iškloju krapais bei petražolėmis. Antras sluoksnis morkytės pjaustytos griežinėliais. Trečias jau pati lašiša. Troškinu ant mažos ugnies apie 30-40 minučių. Baigus troškintis sudedu koncervuotus žirnelius ir prieskonius(druską ir pipirus). Mes daug prieskonių nenaudojam - tiesiog, kiekvienas patiekalas turi savo specifinį skonį(čia mano nuomonė), todėl nekeičiame jo "dirbtinai". Valgome su virtomis bulvėmis. Skanaus smile
M
Minesota 39
2012-02-22 10:31 Minesota
Prie daugumos žuvies patiekalų darau padažą: majonezas, kečiupas ir česnakas smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-02-22 10:44 Elvusia

Minesota rašė:
Prie daugumos žuvies patiekalų darau padažą: majonezas, kečiupas ir česnakas smile

Dar dedu jogurto ir mairūno :)
M
Minesota 39
2012-02-22 12:09 Minesota
o kokį jogurtą dedate? Natūralų?
dianaaa dianaaa 1637
2012-02-22 12:09 dianaaa

ram-une rašė:
Adata-tai bambukinis iešmelis smile
dianaaa- spėjimas teisingas smile

Teisingas,nes skaičiau supermamos forume smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-02-22 12:16 Elvusia

Minesota rašė:
o kokį jogurtą dedate? Natūralų?

Nea. Dedu su vaisiais.
Pamėginkite, labai pagyvina :)
M
Minesota 39
2012-02-22 12:18 Minesota
Ačiū pagandysime būtinai :)
airen airen 811
2012-02-22 12:41 airen
Mūsų šeimos mėgstamiausia kepta žuvis:
ant skardos pilama pora lašelių aliejaus, išdeliojamos supjaustytos storais grėžinėliais bulvės, morkos ir šparaginės pupelės(kas mėgsta). Pabarstome druska, pipirais. Toliau dedame supjaustyta stambiai žuvį(bandėme visokias), vėl druska, pipirai. Ant žuvies dedame griežinėliais supjaustyta svogūną (didelį). Viską užtepeme plonų sloksnių majonezo ir į orkaitę.
Net mano sūnus, kuris žuvies nemėgsta, visada prašo "dobavkės".
astuleee astuleee 3445
2012-02-22 13:20 astuleee
Airen, man jau seilė nutyso...
dianaaa dianaaa 1637
2012-02-23 13:26 dianaaa

airen rašė:
Mūsų šeimos mėgstamiausia kepta žuvis:
ant skardos pilama pora lašelių aliejaus, išdeliojamos supjaustytos storais grėžinėliais bulvės, morkos ir šparaginės pupelės(kas mėgsta). Pabarstome druska, pipirais. Toliau dedame supjaustyta stambiai žuvį(bandėme visokias), vėl druska, pipirai. Ant žuvies dedame griežinėliais supjaustyta svogūną (didelį). Viską užtepeme plonų sloksnių majonezo ir į orkaitę.
Net mano sūnus, kuris žuvies nemėgsta, visada prašo "dobavkės".

Kepiau vakar žuvį pagal šitą receptą,visi skaniai pavalgėm,tik man norėjosi "šlapesnės" žuvies smile
Aradija Aradija 10364
2012-02-23 13:29 Aradija
gal jau baigsit apie ta žuvį? gal galima ka nors skanesio?
Elvusia Elvusia 19998
2012-02-23 14:06 Elvusia

Aradija rašė:
gal jau baigsit apie ta žuvį? gal galima ka nors skanesio?

Sprandinės gabalas. Išspaudžiau du kivius, sumaišiau su gera sauja medaus, įdėjau Santa Marios viduržemio jūros prieskoninių žolelių.
Palaikiau kokį pusvalandį (su kiviais ilgiau ir nereikia), suvyniojau į foliją.
Prieš tai sprandinę vietomis įpjoviau ir pridėjau įvairių žalėsių (ką radau šaldytuve praradusius prekinę išvaizdą).
Kepiau orkaitėje.

Nerealiai skanu.

Garnyrui išviriau bulvių košės ir paruošiau gaivių salotų su citrina.
Aradija Aradija 10364
2012-02-23 14:38 Aradija
jei garnyrui bulviu košė - vien čia jau kiek vargo, ar jus ja darot kokiu nors stebuklingai legvu budu? smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-02-23 14:52 Elvusia
Aha, stebuklingai lengvai nuskutu bulves, išverdu, pakaitinu pieną su sviesteliu. Nukošus bulves, supilu pienuką ir sutrinu :)
Anksčiau trindavau blenderiu, bet, tokios košės niekas namuose nenorėdavo.
O va šitaip paprastai sutrinta išrūko. Netgi, mažokai, sakyčiau išviriau.

Aradija, ką tu čia šneki - tokie visokie patiekalai kaip tik lengvai gaminami. Va tos tavo rožytės iš blynų ar bandelės - man jau būtų katorga :)
dianaaa dianaaa 1637
2012-02-23 15:42 dianaaa
Man kilo klausimas,kaip iš kivių spaudžiat sultis,kaip iš citrinų?
Elste Elste 27356
2012-02-23 15:52 Elste

dianaaa rašė:
Man kilo klausimas,kaip iš kivių spaudžiat sultis,kaip iš citrinų?

aš tai taip kaip citriną. PErpjaunu per pusę už maunau ant plastmasinio citrinų spaudiklio ir sukdama išspaudžiu į tą apačioj esantį indelį smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui