2012-02-23 08:48
Bendra »
Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai »
#1034013
Labą rytą.kokiu kodu pervesti už įmonės savininką 526 lt. sodrai nuo 2000 lt.? ar gerai paskaičiavau? gal kodas 311 ar 310?
labai reikia...
2012-02-23 07:59
Bendra »
Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai »
#1033991
Labą rytą.kokiu kodu pervesti už įmonės savininką 526 lt. sodrai nuo 2000 lt.? ar gerai paskaičiavau? gal kodas 311 ar 310?
2012-02-22 12:18
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#1033725
Ačiū pagandysime būtinai :)
2012-02-22 12:09
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#1033716
o kokį jogurtą dedate? Natūralų?
2012-02-22 10:31
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#1033609
Prie daugumos žuvies patiekalų darau padažą: majonezas, kečiupas ir česnakas
2012-02-22 10:30
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#1033608
Na kagi - ir trečias lašišos receptukas : lašišą pjaustau kumščio dydžio gabalais (aišku kumštis kumščiui nelygus :)) į troškintuvą įpilu aliejaus "iš akies", na kad apsemtų dugną. Visą apačią iškloju krapais bei petražolėmis. Antras sluoksnis morkytės pjaustytos griežinėliais. Trečias jau pati lašiša. Troškinu ant mažos ugnies apie 30-40 minučių. Baigus troškintis sudedu koncervuotus žirnelius ir prieskonius(druską ir pipirus). Mes daug prieskonių nenaudojam - tiesiog, kiekvienas patiekalas turi savo specifinį skonį(čia mano nuomonė), todėl nekeičiame jo "dirbtinai". Valgome su virtomis bulvėmis. Skanaus
2012-02-22 10:20
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#1033599
Taigi pasakoju :)
mes dažniausiai kepame karpį, pengasijos file arba lašišą.
Karpį mėgstam paruoštą labai paprastai: į foliją įpilu lašelį aliejaus, dedu "išdarinėtą" visą arba gabaliukais supjaustytą žuvytę, ant jos užbarstau druskos bei pipirų, apdedu morkomis bei griežinėliais pjaustytais svogūnai. Folijos kraštus tvirtai užlankstau ir į 180 laipsnių orkaitę "pašaunu" kokiom 15-20 minučių.Morkytes pjaustau gan plonai, kad spėtų iškepti kartu su žuvyte. Tą patį su karpiu darom ir gamtoje šašlykineje arba lauže ant žarijų.
Pengasiją kepam irgi orkaitėje tik neuždengtą ir nesuvyniotą. skardą iškloju folija, sudedu pengasijos file ištrintą su baziliku, druska bei santa marijos salotų prieskoniais(jie puikiai tinka-milijoną kartų išbandyta :) )aptepame piršto storio majonezo sluoksniu ir kepame apie 20 min 200 laipsnių orkaitėje. Garnyrą ruošiu taip: pakepinu kubeliais supjaustytas morkytes it smulkiai pjaustytą svogūniuką, jiems apkepus dedu konservuotus žirnelius ir viskas - garnyras paruoštas :). Valgom su virtom ir "frytiurinėje" apkeptom bulvytėm, bet skanu ir tik su virtom.
2012-02-22 09:45
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#1033572
Labas rytas...jei ką domintų galiu pasidalinti dviem žuvytės kepimo receptukais-dažnai kepam, nes visa šeimyna labai mėgsta :)
2012-02-17 14:59
Blevyzgos »
Atsakymai "ant lėkštutės" »
#1032333
Laba diena, gal kas galėtų mane konkrečiai "apšviesti" kokiom įmonėm reikia deklaruoti ir mokėti pakuotės mokestį?
2012-02-15 11:03
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#1031537
Malonu, kad patiko idėja :) tikrai išbandyta ir nė karto nebuvo taip, kad nepavyktų. mėsytė visada būna labai minkšta. tiesa-kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės kaitrumo.maniškė labai kaitri,taigi oreantuokitės pagal savo kepimų patirtį.
mes kadangi visi trys "mėsaėdžiai", tai kiekvieną dieną kažkoks "mėsos šmotas" turi būti ant stalo:)
2012-02-15 10:55
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#1031526
jei marinatas neapsemia mėsytės-būna ir taip...tai aš įpilu vandenuko kiek dar trūksta ir atitinkamai prieskoniukų įdedu,kad nebūtų "prieska" , kaip sako :)
2012-02-15 10:52
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#1031523
mano "super firminiai" sprandinės kepsniai su bulvėm ir žalumynais: 1. Sprainės paruošimas: supjaustom piršto storio gabalais ir atidedam "į šoną".
2.darom marinatą: užsikaičiam virdulį, kol vanduo užverda, sutrupinam "galina blanka", "magi" ar kitokį kubelį sultinio į puodelį (bet tokį normalų, ne miniatiūrinį-apie 200,300 ml.) ir užpilame užvirusiu vandeniu. Dedame valgomąjį šaukštą medaus ir arbatinį šaukštelį mėsos prieskonių. Viską išmaišome, kol medus ištirpsta ir tuo sultiniu užpilame mėsą(suprantama, kad mėsa turi būti kažkokiame inde :)). Bulves nuskutame, paverdame apie 5 minutes ir nukošiame. Mėsytę galima kepti palaikius bent valandą(kuo ilgiau-tuo geriau). Medus jau bus atlikęs savo darbą-suminkštines ją. Kepame taip: dedame į skardą foliją, ant jos pašlakstome aliejaus(bet nedaug-vos vos-pora šaukštų)pirmu sluoksniu klojame sprandinę su visu marinatu, būtina kad marinatas apsemtų mėsytę.Ant mėsytės dedame bulves, o tarp bulvių pvz. aš dedu morkytes, šparagus, kalafijorą - na ką tik sugalvoju tuo metu. Toliau skardą uždengiame vėl folija.Uždengtą kepame apie 20 min.200 laipsnių orkaitėje, po to atidengiame ir užbarstę krapų, baziliko, petražolių(ką tik turite žiemai užsišaldę savo šaldytuvuose "šviežio") kepame kol gražiai apskrunda bulvytes. Na ir ką - skanaus
2012-02-15 10:29
Blevyzgos »
Muzika »
#1031509
Kiek žinau, vienas iš jų tikrai yra Kuršėniškis - Laurynas :)
2012-02-15 10:23
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#1031505
Niu čia su tais tortais tai "duodat vaizdų" merginos...nėra žodžių tinkamų tokiam grožiui apibūdinti...aš prie Jūsų kulinarinių kelionių galėčiau prisidėti nebent mėsos ir bulvių patiekalų receptukais
na dar kokių nors netradicinių mišrainių ir salotų pataruošimo būdais pasidalinti :)
2012-02-15 10:12
Blevyzgos »
Muzika »
#1031492
Tundertale grupe lyg ir iš Kuršėnų?Ar klystu...
2012-02-15 10:08
Bendra »
DEL BEVILTISKOS SKOLOS PRIPAZINIMO »
#1031489
tai jei pildysiu ir toliau, pagal senąją tvarką, tai niekas "diržo neduos" :) ? kaip suprantu, pats buhalteris pasirenka jam patikimą ir priimtiną būdą, kaip saugoti visus popieriukus ir skaičiukus - svarbiausia, kad kiekvienas būtų jam skirtoje vietoje?
2012-02-15 09:52
Bendra »
DEL BEVILTISKOS SKOLOS PRIPAZINIMO »
#1031475
ačiū mergaites ;) tikrai nepakenks nė vienas žodis, kad ir milijoną kartų ištartas :)
dar klausimėlis - tik ne į šitą temą turėtų būti...na bet gal nesupyks niekas :) - šiandien seminaras vyks dėl pvm pakeitimų. man aktualu būtų sužinoti, kaip ten su tuo įsigytų prekių iš ne ES ir iš ES šalių žurnalu? jo kaip ir nebereikia nuo šių metų pildyti,tai kur visa tai registruoti? bendrai prie visų? ar kaip...
2012-02-15 09:11
Bendra »
DEL BEVILTISKOS SKOLOS PRIPAZINIMO »
#1031440
O kokie tie "veiksmai", kurių reikia imtis? užtenka pvz. išsiųstų suderinimo aktų, į kuriuos nebuvo sureaguota? skolos įvairios - nuo 500 lt. iki 35000 lt...
2012-02-15 08:29
Bendra »
DEL BEVILTISKOS SKOLOS PRIPAZINIMO »
#1031427
Citata: "Nuo kitų metų (2012) pradžios įsigalios sprendimas, kuris padės verslui susidarius beviltiškoms skoloms – jeigu skolos nepavyktų susigrąžinti ne mažiau kaip vienerius metus, ir būtų įrodytas skolos beviltiškumas, verslininkas galėtų tikslinti apskaičiuotas pardavimo PVM sumas. Atkreipiame dėmesį, kad ši nuostata galios pardavimo PVM sumoms už prekes (paslaugas), patiektas nuo 2012 metų pradžios."
Klausimas: Kaip įrodyti skolos "beviltiškumą"?
2012-02-13 21:14
Gyventojų pajamų mokestis »
FR0573 Metinė A klasės pajamų deklaracija »
#1031029
niu va sakau-atsiras nors vienas žmogus sugebantis aiškiai tiesiai šviesiai atsakyti.Ačiū Loreta13.
2012-02-13 21:07
Gyventojų pajamų mokestis »
FR0573 Metinė A klasės pajamų deklaracija »
#1031024
Tai vat man tas ir neaišku su tuo MNPD...kaip jį pritaikyti...atsiprašau, kad taip kvailai skamba mano klausimas...
2012-02-13 20:58
Gyventojų pajamų mokestis »
FR0573 Metinė A klasės pajamų deklaracija »
#1031020
Ačiū, šitą žinau, o kaip metinėje FRO 573 atvaizduoti?
2012-02-13 20:50
Gyventojų pajamų mokestis »
FR0573 Metinė A klasės pajamų deklaracija »
#1031016
Laba vakarėlį dar dirbantiems.Gal kas galėtų praktiškai ir konkrečiai paaiškinti dėl MNPD...Pvz. darbuotojo DU 2000 LT, tai kaip čia gaunasi su tuo skaičiavimu? Ar nieko nereikia taikyt,tiesiog NPD PSD ir viskas?
2012-02-08 18:57
Bendra »
Darbo užmokesčio mažinimas? »
#1029468
ok lauksim rytojaus. Ačiū
2012-02-08 18:29
Bendra »
Darbo užmokesčio mažinimas? »
#1029450
Čia kiek skaitau viskas apie DU mažinimą.O jeigu darbuotojui norima padidinti atlyginimą, tai kokios tada reikalingos procedūros? IĮ savininkas turi irgi pirmiausia rašyti įsakymą, pranešama darbuotojui, tada darbuotojas sutinka ir daromi pakeitimai DS? Ar į tą pusę mastau?
2012-02-08 18:17
Įvairūs »
Darbo sutartis »
#1029443
Ačiū labai.
2012-02-08 18:10
Įvairūs »
Darbo sutartis »
#1029433
Čia skaičiau, kad daromi kažkokie DS pakeitimai atlyginimui keičiantis. Gal yra kokios formos ar kas?
2012-02-08 18:08
Įvairūs »
Darbo sutartis »
#1029430
Sakykit ar reikia darbo sutartis vis atnaujinti kiekvienais metais, ar keičiantis darbo užmokesčiui jas rašyti naujas ir ar reikia kokių nors prašymų iš pačių darbuotojų? pirmą kartą susidūriau su atlyginimo keitimusi, tai nežinau nuo ko pradėti tvarkyti dokumentukus?