mano "super firminiai" sprandinės kepsniai su bulvėm ir žalumynais: 1. Sprainės paruošimas: supjaustom piršto storio gabalais ir atidedam "į šoną".
2.darom marinatą: užsikaičiam virdulį, kol vanduo užverda, sutrupinam "galina blanka", "magi" ar kitokį kubelį sultinio į puodelį (bet tokį normalų, ne miniatiūrinį-apie 200,300 ml.) ir užpilame užvirusiu vandeniu. Dedame valgomąjį šaukštą medaus ir arbatinį šaukštelį mėsos prieskonių. Viską išmaišome, kol medus ištirpsta ir tuo sultiniu užpilame mėsą(suprantama, kad mėsa turi būti kažkokiame inde :)). Bulves nuskutame, paverdame apie 5 minutes ir nukošiame. Mėsytę galima kepti palaikius bent valandą(kuo ilgiau-tuo geriau). Medus jau bus atlikęs savo darbą-suminkštines ją. Kepame taip: dedame į skardą foliją, ant jos pašlakstome aliejaus(bet nedaug-vos vos-pora šaukštų)pirmu sluoksniu klojame sprandinę su visu marinatu, būtina kad marinatas apsemtų mėsytę.Ant mėsytės dedame bulves, o tarp bulvių pvz. aš dedu morkytes, šparagus, kalafijorą - na ką tik sugalvoju tuo metu. Toliau skardą uždengiame vėl folija.Uždengtą kepame apie 20 min.200 laipsnių orkaitėje, po to atidengiame ir užbarstę krapų, baziliko, petražolių(ką tik turite žiemai užsišaldę savo šaldytuvuose "šviežio") kepame kol gražiai apskrunda bulvytes. Na ir ką - skanaus