Kulinariniai receptai

zulaime zulaime 610
2012-02-15 10:29 zulaime

Minesota rašė:
Niu čia su tais tortais tai "duodat vaizdų" merginos...nėra žodžių tinkamų tokiam grožiui apibūdinti...aš prie Jūsų kulinarinių kelionių galėčiau prisidėti nebent mėsos ir bulvių patiekalų receptukais smile na dar kokių nors netradicinių mišrainių ir salotų pataruošimo būdais pasidalinti :)


Dafai dalinkitės, nes ryt išeiginė gal ką skanaus pasigaminsim smile
blackgate blackgate 3815
2012-02-15 10:29 blackgate
Kokie tortai nuostabūs, vaikų svajonės tiesiog smile smile
Tininga Tininga 50021
2012-02-15 10:31 Tininga

Minesota rašė:
aš prie Jūsų kulinarinių kelionių galėčiau prisidėti nebent mėsos ir bulvių patiekalų receptukais smile na dar kokių nors netradicinių mišrainių ir salotų pataruošimo būdais pasidalinti :)
Pirmyn! Va čia jau man daug labiau į temą! smile
M
Minesota 39
2012-02-15 10:52 Minesota
mano "super firminiai" sprandinės kepsniai su bulvėm ir žalumynais: 1. Sprainės paruošimas: supjaustom piršto storio gabalais ir atidedam "į šoną".
2.darom marinatą: užsikaičiam virdulį, kol vanduo užverda, sutrupinam "galina blanka", "magi" ar kitokį kubelį sultinio į puodelį (bet tokį normalų, ne miniatiūrinį-apie 200,300 ml.) ir užpilame užvirusiu vandeniu. Dedame valgomąjį šaukštą medaus ir arbatinį šaukštelį mėsos prieskonių. Viską išmaišome, kol medus ištirpsta ir tuo sultiniu užpilame mėsą(suprantama, kad mėsa turi būti kažkokiame inde :)). Bulves nuskutame, paverdame apie 5 minutes ir nukošiame. Mėsytę galima kepti palaikius bent valandą(kuo ilgiau-tuo geriau). Medus jau bus atlikęs savo darbą-suminkštines ją. Kepame taip: dedame į skardą foliją, ant jos pašlakstome aliejaus(bet nedaug-vos vos-pora šaukštų)pirmu sluoksniu klojame sprandinę su visu marinatu, būtina kad marinatas apsemtų mėsytę.Ant mėsytės dedame bulves, o tarp bulvių pvz. aš dedu morkytes, šparagus, kalafijorą - na ką tik sugalvoju tuo metu. Toliau skardą uždengiame vėl folija.Uždengtą kepame apie 20 min.200 laipsnių orkaitėje, po to atidengiame ir užbarstę krapų, baziliko, petražolių(ką tik turite žiemai užsišaldę savo šaldytuvuose "šviežio") kepame kol gražiai apskrunda bulvytes. Na ir ką - skanaus smile
M
Minesota 39
2012-02-15 10:55 Minesota
jei marinatas neapsemia mėsytės-būna ir taip...tai aš įpilu vandenuko kiek dar trūksta ir atitinkamai prieskoniukų įdedu,kad nebūtų "prieska" , kaip sako :)
Tininga Tininga 50021
2012-02-15 10:56 Tininga
Niu liuks smile Nedelsiant bus išbandyta. Mano šeimyna labai mėgsta tokias "pečiankas" smile
M
Minesota 39
2012-02-15 11:03 Minesota
Malonu, kad patiko idėja :) tikrai išbandyta ir nė karto nebuvo taip, kad nepavyktų. mėsytė visada būna labai minkšta. tiesa-kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės kaitrumo.maniškė labai kaitri,taigi oreantuokitės pagal savo kepimų patirtį.
mes kadangi visi trys "mėsaėdžiai", tai kiekvieną dieną kažkoks "mėsos šmotas" turi būti ant stalo:)
Petronele Petronele 18330
2012-02-15 12:16 Petronele
O aš stintų nusipirkau smile
Petronele Petronele 18330
2012-02-15 12:17 Petronele

dianaaa rašė:
Ar dar neatsibodau su tortais?

Dianaaa, kaip galėtumėt atsibost, tortai kaskart vis gražesni smile
klem klem 3973
2012-02-15 12:51 klem

Petronele rašė:
O aš stintų nusipirkau smile

smile Sveikinam smile
Po kam?
KJurate KJurate 6546
2012-02-15 12:53 KJurate

Petronele rašė:
O aš stintų nusipirkau smile

o aš turguje apžiūrėjau- man jos dar nekvepia... gal ne čėsas? smile
Petronele Petronele 18330
2012-02-15 13:00 Petronele

klem rašė: Po kam?
Po 10Lt smile

KJurate rašė: o aš turguje apžiūrėjau- man jos dar nekvepia... gal ne čėsas? smile

Žiūrint kokio kvapo nori :) Pirk kol dar yra, o tuoj ir baigsis. smile
Elste Elste 27356
2012-02-15 13:00 Elste

KJurate rašė:

Petronele rašė:
O aš stintų nusipirkau smile

o aš turguje apžiūrėjau- man jos dar nekvepia... gal ne čėsas? smile

tai tada žinok buvo latviškos - jos nekvepia agurkais.
O va Lietuvos pakrantėse pagautos - kvepia iš tolo.
L
Loreta13 30842
2012-02-15 19:40 Loreta13

Elste rašė: tai tada žinok buvo latviškos - jos nekvepia agurkais.
O va Lietuvos pakrantėse pagautos - kvepia iš tolo.
Netiesa :))
Direktorius Liepojoje prigaudė ir mane pora kg. pamalonino.
Kvepia...jau į namo laiptinę įėjus, nors gyvenu 3 aukšte :))
Aradija Aradija 10364
2012-02-16 01:16 Aradija
tai gal kokios šaldytos buvo,ir atlaidintos? tikrai nesu macius kad stintos nekvepetu, turguje iš tolo kvepia smile
E
evelinux 27
2012-02-20 14:44 evelinux
www.manoreceptai.lt/receptas/8677_kugelis_cenakinese.html - savaitgalį gaminausi pagal šitą receptuką kugelį. labai skanus gavosi. bulves sutarkuojame, įmušam kiaušinio, Vegeta Natur prieskonių universalių, mėsytės pakepintos su svogūniuku, viską išmaišom, dedam į čenakines. prieš tai dar ant dugno sviestuko įmetam - skanumėlis :)
KJurate KJurate 6546
2012-02-20 14:52 KJurate

Petronele rašė:

klem rašė: Po kam?
Po 10Lt smile

KJurate rašė: o aš turguje apžiūrėjau- man jos dar nekvepia... gal ne čėsas? smile

Žiūrint kokio kvapo nori :) Pirk kol dar yra, o tuoj ir baigsis. smile

Noriu, kad kvepėtų agurkais, o jos visai bekvapės buvo... smile nesusigundžiau, o ir kaina kaip geros žuvies smile

Tininga Tininga 50021
2012-02-20 14:54 Tininga

KJurate rašė:
o jos visai bekvapės buvo... smile nesusigundžiau, o ir kaina kaip geros žuvies smile

Negalėtų taip būti... Gal ten kokios strimelės buvo? smile
KJurate KJurate 6546
2012-02-20 14:58 KJurate
strimėles aš iš veido žinau smile
apseisiu šiemet be stintų jei jos kvepėti nenori smile
Tininga Tininga 50021
2012-02-20 15:00 Tininga

KJurate rašė:
strimėles aš iš veido žinau smile
apseisiu šiemet be stintų jei jos kvepėti nenori smile
Bet aš sunkiai įsivaizduoju, ką reikia stintai padaryti, kad ji nustotų kvepėti... smile

Savaitgalį prisivalgėme ir vienų, ir kitų. Man labai skanu keptos-marinuotos strimelės. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui