Kulinariniai receptai

Tininga Tininga 50021
2012-06-19 16:22 Tininga

vvirginija1 rašė:
Ei, šeimininkės, kuri ten šašlykus su kiviais marinuoja? Elvusia, aūūūūūūūūū..... smile
prisireikė rytojui šašlų, meskit receptuką :))
kiek tų kivių reikia dėti?

Pati nebandžiau, bet radau pavyzdžių:

labai skanu marinuoti su kiviais - jie puikiai suminkština mėsą. Tik negalima palikti nakčiai, nes pernelyg minkšti pasidaro.
1,5 kg kiaulienos kumpio, supjaustyto norimo dydžio gabalėliais, 1 pakelis Saudos "medžiotojų" prieskonių, 1 pakelis Saudos "kaukazietiškų" prieskonių, 6 nulupti ir susmulkinti kiviai. Ryte viską sumaišai, išminkai, popietėj kepi. Skanu, paprasta ir pavyksta net nepatyrusiems.


Dar:
ausrra.blogspot.com/2011/02/kiaulienos-nugarine-an...

Kitur mačiau santykis 2 kg mėsos ir 2 kiviai. Nu, 6 man kažkaip daugokai atrodo.
irmoske irmoske 5454
2012-06-19 16:44 irmoske
Aš paprastai šašlus darau su majonezu ir svogūnais, o likus porai valandų įpjaustau kivių (2kg mėsos - 3-4 kiviai). Man jų neperdaug - verdama ant iešmo mėsą, kivius suvalgau smile mmmm...
Tininga Tininga 50021
2012-06-19 16:48 Tininga

irmoske rašė:
Aš paprastai šašlus darau su majonezu ir svogūnais, o likus porai valandų įpjaustau kivių (2kg mėsos - 3-4 kiviai). Man jų neperdaug - verdama ant iešmo mėsą, kivius suvalgau smile mmmm...
Reiks išbandyti... smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-06-19 16:50 Elvusia
Oi, pas mane šitie reikalai iš akies.
Kilui mėsos maždaug 2 kiviai. Plius minus. Nereikia pridėti daug.
Kitas dalykas: kokia forma jie bus sudėti į šašlus.
Jei sutrinti į košelę - reiks mažiau. Tiesiog, visos sultys bus panaudotos pagal paskirtį.
irmoske irmoske 5454
2012-06-19 16:51 irmoske

Elvusia rašė:
Nereikia pridėti daug.
Kitas dalykas: kokia forma jie bus sudėti į šašlus.
Jei sutrinti į košelę - reiks mažiau. Tiesiog, visos sultys bus panaudotos pagal paskirtį.

Aš tai tik pamaigau, kad paskui turėčiau ką valgyt smile Man košelė netinka smile
2012-06-19 16:53 vvirginija1 2012-06-19 17-00
Ir prieš kiek laiko tuos kivius sudedat, kiek skaitau ilgai laikyti negalima?
S
Soffy 9075
2012-06-19 16:56 Soffy
Ištraukiate iš tos žalios mėsos ir valgote smile ?

Net nuplovusi verdančiu vandeniu, net išvirusi tuos kivius, ir tai nesugalvočiau valgyti...

Na, jei virti valandą laiko, tai gal ir paragaučiau :).
Tininga Tininga 50021
2012-06-19 16:57 Tininga

Soffy rašė:
Ištraukiate iš tos žalios mėsos ir valgote smile ?

Net nuplovusi verdančiu vandeniu, net išvirusi tuos kivius, ir tai nesugalvočiau valgyti...

Na, jei virti valandą laiko, tai gal ir paragaučiau :).
O man tai jie labai skanu... O kas gautųsi išvirus, nė neįsivaizduoju smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-06-19 16:58 Elvusia

vvirginija1 rašė:
Ir prieš kiek laiko tuos kivius sudedat, kiek skaitau ilgai laikyti negalima?

Jergutėliau. Na ir klausimų lavina smile
Matai kaip yra, jei raugi su kiviais, nereikia ilgai rauginti. Pora valandžiukių ir kepam :)
Mėsa trapi trapi :)
2012-06-19 16:59 vvirginija1

Elvusia rašė:
Mėsa trapi trapi :)
O svogūnų ar dedat į tokį receptą?
na jei klausti tai klausti smile
S
Soffy 9075
2012-06-19 17:01 Soffy
Bet mėsa tai žalia? Jie juk, tie kiviai, ne šalia bliūdo su šašlykais, o pačiame tame bliūde randasi?
Tai juk irgi prisigeria tos žalios mėsos? Nusinuodyti gali :).
irmoske irmoske 5454
2012-06-19 17:04 irmoske
Gyva dar smile
Tai aš tik kivius valgau, mano draugė ir žalią šašlą mėgėja suraityti smile
Tininga Tininga 50021
2012-06-19 17:08 Tininga

Soffy rašė:
Bet mėsa tai žalia? Jie juk, tie kiviai, ne šalia bliūdo su šašlykais, o pačiame tame bliūde randasi?
Tai juk irgi prisigeria tos žalios mėsos? Nusinuodyti gali :).
Tai kas per mėsa turi būti, kad nusinuodyti nuo jos? smile Aš pvz. va taip pasimarinavusius svogūnus labai mėgstu smile Irgi dar gyva esu smile
irmoske irmoske 5454
2012-06-19 17:10 irmoske

vvirginija1 rašė:
O svogūnų ar dedat į tokį receptą?
na jei klausti tai klausti smile


Aš dedu ir svogūną, ir kivius, ir citriną jei turiu, prieskonių kokių randu, kartai šaukštą pomidorų padažo... smile
vovere vovere 25997
2012-06-19 17:14 vovere
o aš žalią mėsą ir nemarinuotą valgau irgi dar gyva smile
2012-06-19 17:26 pele-pelyte
Labas. Paskaitinejau www.lieknas.com - visai nieko. O kaip Jums?
Tigre74 Tigre74 826
2012-06-19 17:48 Tigre74
Gal netyčia kas turite nuorodą į artas71 kriušono receptą? Kažkaip tingisi skaityt vos ne 600 puslapių... smile
A
Alina55 11024
2012-06-19 17:52 Alina55

Tigre74 rašė: Gal netyčia kas turite nuorodą į artas71 kriušono receptą? Kažkaip tingisi skaityt vos ne 600 puslapių... smile

tax.lt/temos/1841-akimirka/101#298708
2012-06-19 17:54 pele-pelyte
artas71 2006-07-23 19:38
Kriušonas "Tax.Lt"

1/2 Meliono (400 g)
2 kriaušės (200 g)
Arbūzas (500 g)
butelis 'Martinini" ( white sweet)
butelis šampano "Alita" (semi-sweet)
butelis degtinės "Sobieski" su mandarinais
1 persikas
vynuogių kekė (150 g)
anansasų gabaliukai sirupe ( 500 g)
sultys "Multivitaminas" 1L.

Buvo skanu....
Tigre74 Tigre74 826
2012-06-19 19:01 Tigre74
Ačiū merginos smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui