Tax.lt narys JolkaM

J
Tax.lt narys nuo
2007-08-08
JolkaM
forume parašė 399 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-12-02 14:48 Blevyzgos » Kur atostogauti. I kokią vietą ar šalį nebrangiai ir smagiai » #585677
man išeina, vyrą išleidžia tik 12 20 smile , o šventes norėtųsi su vaikais praleisti, atostogauti - vieni
2008-12-02 14:35 Blevyzgos » Kur atostogauti. I kokią vietą ar šalį nebrangiai ir smagiai » #585668

Birute1 rašė:

Birute1 rašė: Brangoka 01.01 01.02 smile
Pvz. 01.06 kai kurie viešbučiai pigiau apie 600Lt, tai dviem jau visas tūkstantis su viršum susitaupo smile

nesupratau, taigi iškart po naujų, ne per naujuosius, kodėl brangiau?
2008-12-02 13:36 Blevyzgos » Kur atostogauti. I kokią vietą ar šalį nebrangiai ir smagiai » #585615

Tess rašė: Važiuojame į Egiptą. Gal kas norėtu prisijungti, bus linksmiau. smile
Organizuojame mini Dive-safari. smile

Aš į Egiptą planuoju iškart po Naujųjų, 01 01 arba 01 02 į Šarmą
2008-11-27 10:14 Gyventojų pajamų mokestis » Barteriniai mainai » #583507

Riuta30 rašė: Laba diena,noreciau pagalbos su barteriniais mainais: imone yra sudariusi su kita imone barteriniu mainu sutarti. Mes jiems teikiame prekes o jie mums paslaugas (sporto klubas). Kiek zinau sporto klubo saskaita turiu traukti i neleidziamus atskaitymus, taciau sporto klubas duoda vardines korteles, ir mokesciai aiskina kad tai traktuojama kaip pajamos natura ir reikia apmokestinti GPM, ar tikrai taip as supratau?

Aciu smile

Riuta30, reiktų kitoj temoj pasianalizuoti
tax.lt/postt1073.html

jei vienareikšmiškai, taip, tai apmokestinamosios pajamos natūra, nuo kurių priskaitomas GPM. pamėginkit pradžioj pasiskaityti aukščiau nurodytą temą, nes čia tikrai ne ta tema. Sėkmės
2008-11-27 10:07 Gyventojų pajamų mokestis » Barteriniai mainai » #583498
pasinagrinėkit dar gyventojų pajamų mokestį

mic.vmi.lt/documentpublicone.do?&id=10000...
2008-11-27 10:04 Gyventojų pajamų mokestis » Barteriniai mainai » #583494

Jureive rašė: Asmenys tikrai susiję, ir mainom vieną nekilnojamą turtą į kitą: butą dideliam mieste į namą su pagalbiniais pastatais ir žeme mažesniame mieste smile Sandoris tarp fizinio asmens ir juridinio. Na juk reikia, kažkaip su tom vertėm rasti protingą sprendimą smile


Siūlyčiau vis dėlto apsidomėti preliminariais vertinimais, kad paskui nereiktų nagų graužti, kad kažką netaip padarei. Jei tai nebūtų susiję asmenys, gal ir žiūrėčiau pro pirštus, bet šitoj vietoj - VMI arkliukas...
2008-11-27 09:52 Gyventojų pajamų mokestis » Barteriniai mainai » #583485

Jureive rašė: Kalba eina apie nekilnojamajį turtą.
Radau tokį VMI paaiškinimą:
Pagal Lietuvos Respublikos pelno mokesčio įstatymo (Žin., 2001, Nr. 110-3992) 14 str. 3 dalį tuo atveju, jei turtas mainomas į kitą turtą, naujai įsigyto turto įsigijimo kaina yra išmainyto turto įsigijimo kaina. Jei išmainyto turto įsigijimo kainos negalima nustatyti, tai naujai įsigyto turto įsigijimo kaina yra šio turto tikroji rinkos kaina. Atsižvelginat į Pelno mokesčio įstatymo 16 str. 2 dalies nuostatą, jeigu vienetas iki mainų momento pelno mokesčio apskaičiavimo tikslais skaičiavo turto nusidėvėjimą, tai išmainyto turto įsigijimo kaina bus mainomo turto įsigijimo kainos nenudėvėta dalis.
Paklausime nurodytu atveju dėl mainų sandorio įmonei nei pajamų, nei išlaidų neatsiranda ir išmainyto turto įsigijimo kaina yra mainomo turto įsigijimo kainos nenudėvėtoji dalis.
smile


Čia tuo atveju, jei nekilnojamas turtas būtų iš JA. O jūs mainot vieną nekilnojamą turtą į kitą? VMI atsakymė į paklausimą viskas traktuojama bendrai, jame neklausiama apie tarpusavyje susijusius asmenis, taigi aklai netaikykit sau. Esu su atsakymais susidūrusi, kaip paklausi, taip atsakys. O dėl nekiln.turto, tai tas turtas turėtų būti lygiavertis, gal jūs savo didelias patalpas keičiate į "bakūžę", kaip tokiu atveju galimi lygiaverčiai mainai? Šitoj vietoj VMI iškart tikrins, kuri pusė turėjo naudos, ar asmenys tarpusavyje susiję.
2008-11-27 09:34 Gyventojų pajamų mokestis » Barteriniai mainai » #583473
Leidžiami, jei turto vertė - rinkos kaina. Aš šiuo atveju apsidrausčiau: jei tas turtas nekilnojamas, pareikalaučiau iš direktoriaus nekilnojamo turto vertintojų pažymos, jei kilnojamas, pav. mašina, VMi komentaras (žodinis) labai įdomus: "atsispausdinkit panašių mašinų pardavimų skelbimų su kainomis, taip apsidrausit, kad tuo metu buvo tokios rinkos kainos". Jei tai yra automobilis, galima pasinaudoti draudimo bendrovių metodika, draudžiant kasko draudimu, paprastai kaina atitinka.
2008-11-27 08:17 Gyventojų pajamų mokestis » Barteriniai mainai » #583456

Jureive rašė: Labas rytas,
Situaciją turiu lygiai tokią pačią kaip aukščiau aprašė kolega matasp, tik pas mus mainai vyksta be jokių priemokų. Kaip teisingai parodyti šį nekilnojamo turto judėjimą? Mes išrašome PVM sąskaitą faktūrą parduodamam turtui, iš fizinio asmens pusės kaip pardavimo sąskaita bus mainų sutartis, ir tada tiesiog daromas sudengimas? Bet tokiu atveju, jei sumos skirtingos, gali išlysti piniginės skolos...O šiuo atveju ar neatsiranda kokių neleidžiamų atskaitymų nusidėvėjimo atžvilgiu? Gal kas sprendėte panašų klausimą?


Jei tas turtas kurį gaunate yra rinkos verte ir tas asmuo nėra tarpusavyje susijęs, jokių problemų neturėsite. O to turto vertę nustato PMĮ 14 strp. 3 dalis

"3. Jei turtas mainomas į kitą turtą, naujai įsigyto turto įsigijimo kaina yra išmainyto turto įsigijimo kaina. Jei išmainyto turto įsigijimo kainos negalima nustatyti, tai naujai įsigyto turto įsigijimo kaina yra šio turto tikroji rinkos kaina."

Jei pildomos šios sąlygos, nusidėvėjimui jokių apribojimų nėra
2008-11-27 08:08 PVM » PVM sąskaita faktūra » #583452

judaskinas rašė: Sveiki. Turim toki klientą, kuris labai tempia su mokejimais. Nenorim mes jo užpykdyt ir labai spaust, bet sąskaitose labai didelės sumos, tai norim apsidraust. Ar išrašydami sąskaitą, negalim įrašyti, kad už šia sąskaitą mum išrašytų vekselį? Manau, kad ne, nes vekselį turėtų išrašyti pats skolininkas. Dar niekada su vekseliais nesusidūrėm.


Pas mus buvo panašus variantas, tai mes pasirašėm vekselio sutartį ir patį vekselį, įvertindami susidariusią skolą ir pridėjom vekselio diskontą (tiesiog sumą "gražiai" suapvalinom). Ta skola pasidarė finansinė. Kitas variantas (irgi turėjom) - skolą performinom į paskolą, už kurią jau "tiksėjo" palūkanos. Bet abiem atvejais būtina sutartis. Taigi, mėginkit tartis, nes vien įrašymas į sąskaitą faktūrą nieko jums neduos. Jūsų atveju, manau paprastesnis variantas būtų faktoringas, ypač jei sumos pakankamai didelės. Aišku, teks patirti papildomai sąnaudų, tačiau jas galima įkalkuliuoti į prekės savikainą.
2008-11-24 08:01 PVM » PVM sąskaita faktūra » #582169

astux rašė: sveiki,
ar reikia dabar pateikti kokia ataskaita vmi apie sugadintas arba israsytas ir anuliuotas saskaitas fakturas? Ar tiesiog reikalingas tik koks nors rastas pacioje imoneje apie tai?


Griežta blankų apskaita įmonės viduj, VMI nieko pranešinėti nereikia, nebent patys paprašytų pildyti FR0672, FR0671 deklaracijas
2008-11-21 11:39 PVM » PVM sąskaita faktūra » #581664

vilije rašė:

wolf rašė: Logiska.
Manau kol nera sutarties ar atskiro susitarimo, sunku tai traktuoti kaip kompensacines sumas, taciau imanoma turint papildomus dokumentus. O VMI tiklsas aiskus



Kokie papildomi dokumentai turėtų būti?


Kuo jūs garantuoti, kad jūsų skolininkai jums kompensuos jūsų išlaidas? gali būti, kat tai ir liks jūsų sąnaudomis, jei jie nesutiks. Pamėginkit pasirašyti papildomą susitarimą, kad sutinka, arba bent jau išpeškit ant sąskaitos skolininkų direktoriaus parašą, ant sąskaitos nurodykit atsiskaitymo terminus. Nors abejonių, kad neapmokės, pakankamai, juk jums skolą irgi apmokėjo tik po išieškojimo.
2008-11-21 08:16 PVM » PVM sąskaita faktūra » #581507

vilije rašė: Skolininkas mums sumokės skolą, kurią išsireikalavom per skolas išieškančią įmonę.
Skolų išieškojimo įmonė mums išrašė S/F sėkmės mokesčio. Mes iš skolininko norim atsiimti tokio pat dydžio sumą ( sėkmės mokesčio). Ar turim išrašyti skolininkui S/F su PVM mokesčiu ? Ir kaip šias sumas teisingai sudėlioti?


Manau, kad tai nebus jūsų pajamos, o kompensacija už patirtas sąnaudas. Aš išrašyčiau ne griežtos apskaitos sąskaitą pavyzdžiui "Kompensacija už sėkmės mokestį (ar panašiai, priklausomai kaip jums išrašo sąskaitą išieškotojai).
PVM nereikia skaičiuoti, nes kaip minėjau, tai nėra jūsų pajamos. Nebent, ta išieškotojų firma irgi PVM mokėtojai ir jums išrašė PVm sąsk.fakt., tada PVm reiktų biudžetui sumokėti. DĖl sąnaudų, tai gavę sąskaitą debetuosit 6 klasę, išrašę sąskaitą skolininkui, tą pačią sąskaitą kredituosit.
2008-11-13 08:48 Darbo teisė » darbo sutarties nutraukimas saliu susitarimu » #578500
Aha, gerai, jei jau turėjai pranešimą rankose, aš ir to neturiu, o darbą kaip jau susiradau, laukia kada čia užbaigsiu derybas. O jei jau pajus, kad turiu pasiūlymą ir labai jau norėtųsi išeiti, ko gero teks sutikti su bet kokiom sąlygom. Na, dar yra išeitis - nepanudotų atostogų likutis - kokie trys mėnesiai, po to žiūrėsim..
2008-11-12 12:14 Darbo teisė » darbo sutarties nutraukimas saliu susitarimu » #578224
Kadangi visur krizė, tai ir man pasiūlė "...pasieškoti darbo..." . Matai, "...aš protinga, kompetentinga, ...inga,..." ir dar visokių komplimentų buvo paberta, man bus lengviau susirasti darbą, nei kitom eilinėm buhalterėm. Pabendravom prie arbatos, kaip pasiūlymas buvo suteiktas 1-o mėn. laikotarpis, bet jokių raštiškų pasiūlymų nebuvo. Tikriausiai tikisi, kad susirasiu darbą ir parašysiu savo noru. Pabendravau su pažįstama advokate, tai labai aiškiai apibrėžė - nėra raštiško pasiūlymo, eini tvarkingai į darbą, atlieki tas pačias funkcijas ir nekreipi dėmesio, kas ką šneka. Pagal darbo stažą kaip priklausytų 4 mėn. išeitinė, bet tik kokie 10 proc. kad sutiks mokėti. Atlyginimas neblogas, pasiūlymų nėra, tai ir dirbu... Su mielu noru išeičiau, nes situacija įmonėj nelabai kokia, deja, kol kas pasirinkimo nėra.
2008-10-27 14:10 Įvairūs » Statybinės įmonės buhalterija » #573265
parašau į asmeninį
2008-10-27 09:28 Įvairūs » Statybinės įmonės buhalterija » #573107
Geriausiai reiktų pabendrauti su draudimo brokeriais, jie jums prazonduos situaciją, pasiūlys keletą draudimo įmonių, o rinktis jums patiems. Bent jau mes taip darom.
2008-09-05 07:43 Bendra » Kiek gauna buhalteris už darbą? » #555916

mariska rašė:
kažkaip nepanašų į papildomą darbelį. Statibynė veiklą, tai komandiruotės į kitus miestus, begalė nurašymo aktų, ir t.t. smile


Jo-o-o, parduoti vakarai ir savaitgaliai...Papildomai tokią įmonę gali pasiimti tik žmogus, nežinnatis statybinių įmonių subtilybių. Aš irgi turiu papildomą statybinę (beje, pagrindinė taip pat statybinė), 2 darbuotojai, gaunamų sąskaitų iki 15, banko, kasos - minimumas, 3 mašinos, 3 IT - 500 lt.
O čia paklausime "kvepia" visu pagrindiniu darbu... Apyvarta kaip statybinės mažoka prie tokio darbuotojų skaičiaus ir gaunamų sąskaitų kiekio. Mėgink "mušti" iki 1500, jei papildomai, abeju, kad daugiau duos...
2008-09-01 12:49 Bendra » Padekit !!! » #554291

greetaa rašė: Mieli kolegos padekit Jei galit 30 buvo paskutine diena deklaruot tarsos FR0522 man liko stacionarus ryt dar paskutine diena Neiseina man uzdeklaruot LOJ padekit kokios formules kas susidure as buvau tik su mobiliais susidurus padekit smile o tai bliausiu rugsejo pirmos proga smile


Nesinervuok taip, jau vistiek pavėlavai.
www.vmi.lt/lt/index.aspx?itemId=20295

dabar ramiai viską apgalvok, deja, padėti negaliu, nes dariau deklaraciją teršimą iš mobilių šaltinių
2008-08-01 10:55 Blevyzgos » Pailsėkite nuo darbo » #546235
-Veidrodeli veidrodeli, kas pasaulyje graziausia?
-pasitrauk nematau...

Diedukas krapstosi garaze, tvarko motocikla. Ateina bobute, ziuri, ziuri
ir sako:
- Nu ziurek, pridetum du ratus, ir masina!
Senukas pakelia galva ir atsauna:
- Nu ziurek, pridetum du papus ir karve...

Kalbasi dvi blondines:
- Violeta, o tu zinojai, kad tavo masina O O O O istikruju vadinasi
Audi?

Dvi blondines vaikscioja oro uoste. Viena staiga garsiai susimasto:
- Klausyk, kaip tie teroristai pagrobia tuos lektuvus, juk jie tokie
dideli...?
Kita atsako:
- Durne tu... kai jie pakyla i ora, tie lektuvai pasidaro maziukai
maziukai, o tada jau problemos kaip ir nera!

Karta viena blondine sako kitai:
- Ar zinai, kur dingsta sviesa virtuveje, kai ja isjungi?
- Nea...
- Ateik parodysiu.
Blondine isjunge sviesa ir atidariusi saldytuva sako:
- Cia.

Ar zinote, ko blondine laukia salia elektros rozetes?
Elektroninio pašto!

Kodel blondine pries eidama miegot, prie lovos ant staliuko pasistato
viena tuscia, o kita pilna stikline vandens?
Todel, kad nezino, ar nores nakti gerti, ar ne!?

Dvi blondines kalbasi:
- O zinai, kad sie Naujieji Metai bus penktadieni?
- Tikrai? Kad tik ne trylikta diena!

Vaziuoja blondine ir brunete masina. Staiga masina sustoja. Blondine
klausia:
- Kas atsitiko?
- Benzinas baigesi, - atsako brunete.
Blondine sako:
- Aaa, gerai apie masinas nusimanai, nes as ir toliau buciau vaziavusi.

Zinote kodel blondines navazineja KIA masinomis?
Mat ant telefono parasyta NO-KIA.

Vaziuoja fura po tiltu ir uzstringa. Atvaziaves policininkas klausia:
- Tai ka uzstrigai?
Vairuotojas:
- Tai ne bl..... veziau tilta ir benzinas baigesi.
2008-07-28 09:30 Bendra » Atostogų rezervas » #544640

nakvisele rašė: Sveiki, kas puse metu perskaiciuoju atostogu rezerva, skaiciavimui imu paskutiniu triju men DU, keli darbuotokai birzelio men jau atostogavo, tai skaiciuojant vidurki reikia amti DU be atostoginiu?
Aciu


Vidurkis skaičiuojamas nuo faktiškai dirbto laiko DU.
2008-07-24 12:37 Blevyzgos » Pailsėkite nuo darbo » #543864

Vifi rašė: pasirinkit, kas arčiau širdies.......:)))


VIFI, matau atostogoms rojų išsirinkai, apklausą vykdai, kur važiuoti?
2008-07-09 15:58 Bendra » delspinigiai » #538860

Devi rašė:

LauryteL rašė: Gal ir mums taip pabandyt? Nes kazkur skaiciau, kad delsp yra terminas t.y. rodos ne daugiau nei uz 0,5 metu smile


terminas yra skaičiuoti ne daugiau kaip už 0,5 metų vėlavimo...


Ne visai tiksliai, teismas taip pat atmes, jei nuo skolos atsiradimo taip pat bus daugiau nei 0.5 metų. LauryteL, iš kur tokie delspinigiai? Kiek žinau Vilniujs tokius skaičiuoja tik Vilniaus vandenys, ir tie patys nurašo po 0.5 metų. Taip kad gali ramiai priimti sąskaitą, palaikyti 6 mėn. ir kredituoti pas save. Nebent jie ištikrųjų kreipsis į teismą, jei sutartyje numatyti tokio dydžio, tada priteis. smile
2008-07-03 15:07 Lankytojų pasiūlymai, tinklapio naujienos » Naujas Tax.lt dizainas » #537365
Pas mane šriftas nelietuviškas... smile
2008-06-30 16:04 Apskaita & Auditas » Alimentai » #536061

jolkyte rašė:
Darbuotojas rašo prašymą tik daugiau nei 50 proc išskaitymui, mažiau nei 50 proc. išskaityti pagal prašymą negalima


Ne visai teisingai, reikia atkreipti į antstolio raštą, dažnai būna nurodyta, kaip reikia atlikti išskaičiavimus. Bet jei kalbama apie minimalią algą, paprastai ir antstoliai "nereketuoja".
2008-06-30 15:55 Apskaita & Auditas » Sąskaitų korespondencija » #536050

fantute rašė: sveiki mieleiji, masina buvo apdrausta Casko draudimu. Ji apteko i avarija, gavom saskaita faktura is iimones kuri ja tavrke, poto pinigelius is draudimo bet minus 300 lt, tai kaip man su ta francize daryti? i kokia saskaita deti tuos 300lt?


Gavot sąkaitą iš remonto įmonės
D 6... (sakysim) 1000,00
K 44... 1000,00
Gavot pinigus iš draudimo bendrovės
D 27.. 700,00
K 6... 700,00
skirtumas 300 litų jūsų transporto remonto sąnaudos, leidžiami atskaitymai.
2008-06-16 09:14 Apskaita & Auditas » Namų bendrijos apskaita » #531773
Standartinį paruoštą vekselį galima nusipirkti Lietuvos banke, o šiaip skamba: "...aš, toksai ir toksai, asmens kodas, gyvenu ten ir ten, pasiskolinu 1 litą šiandien ir įsipareigoju grąžinti 1 litą sekančią dieną adresu (nurodyti grąžininmo vietą)...". Galima papildomai pasirašyti dar vekselio sutartį, kur bus numatytas vekselio diskontas, t.y. + papildomos išlaidos skolos atgavimui, t.y. antstolio paslaugoms. Bet gal jos neprireiks, o žmogelis pats savanoriškai susipras skolą grąžinti.
Man tokią procedūrą pasiūlė advokatas, na o papildomą informaciją, apie tai, kaip vyksta visas procesas, manau galėtų suteikti antstolis.
2008-06-12 15:57 Bendra » Leidžiami ir neleidžiami atskaitymai » #531147
Mes turim nusipirkę, įtraukėm į IMT
2008-06-12 15:53 Apskaita & Auditas » Namų bendrijos apskaita » #531146
Mėginkit pakišti pasirašyti vekselį skolos sumai, kuriame būtų įrašyta skolos atidavimo data. Jei negrąžina, nešat vekselį anstoliui, sumokat 50 litų, ir atiduodat išieškojimui. Tai būtų paprastesnis kelias be teismo, kadangi išvengiat teismo išlaidų, o ir skolos teismui nereikia įrodinėti, suderini ją su skolininku. Deja, gudresnis gali nepasirašyti. Beje, ant vekselio notaro parašas nereikalingas.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui