Žmonės mielieji, padėkite susigaudyti tokioj situacijoj, vėluoju jau kol skaitau viską iš eilės... labai reikia žvilgsnio iš šono:
perėmiau restorano buhalteriją. Priėjau prie algų...
. Darbo sutartyse visiems įrašyti minimumai, apie jokį darbo laiką net neužsiminta, suminės apskaitos irgi nėra. Ankstesnė buhalterė tabelių nedarė, sudarydavo DU išmokėjimo žiniaraštį pagal direktoriaus paskaičiavimą ir viskas. O direktorius skaičiuodavo pagal sudarytus darbo laiko grafikus, bet imdavo etatinį ir, jei dirbdavo trumpą savaitę, dalindavo iš 15, jei ilgą - iš 20. Padaugindavo ir vualia. Man su skaičiavimais niekas nepadės, tik liepė nusistayti savo tvarką ir skaičiuoti taip, kaip priklauso.
O reali situacija yra tokia:
1. virėjai dirba pagal išdirbtas dienas, bet būna, kad atsiranda ir viršvalandžiai. Skaičiuoti reikia: etatinį / iš priklausančių pagal jų grafiką dienų * dirbtų dienų plius viršvalandžiai, o kaip skaičiuoti šioj situacijoj viršvalandžius (ką daugint iš 1,5 karto)?
2. restorane dirbama 3-4 d. (kinta padrikai visą laiką) po 9,5 val per dieną (13,30-23hh), poto 2 ilsisi, sekmadieniai niekas nedirba. Ar nereikia už 1,5 val. priskaičiuoti viršvalandžius? Beje, pietų pertraukos nėra.
3.padavėjams mokama už dirbtas valandas, tai aš imu jų etatinį / iš ko man jį dalinti, jei dirba tai 4, tai 3 dienas per sav.? * iš pradirbtų valandų skaičiaus plius viršvalandžiai, o juos kaip išškaičiuot, kad padauginčiau iš 1,5?