Tax.lt narys JulijusXY

J
Tax.lt narys nuo
2018-01-31
JulijusXY
forume parašė 19 žinučių

Naujausios žinutės:

2024-02-23 10:48 PVM » PVM sąskaitų faktūrų numeracija » #1440527
Sveiki,

Dirbu su IDV, esu PVM mokėtojas. Įkūriau MB, gausiu pajamas pagal civilinę vadovavimo sutartį. MB išrašinėsiu PVM SF, ar PVM numeraciją galima tęsti su ta pačia serija? t.y. viena sąskaita už IDV paslaugas klientui PVM SF XX0026, kita sąskaita už Vavovavimo paslaugas MB-jai, PVM SF XX0027?
2024-02-19 08:45 Bendra » Mažoji bendrija » #1440466

Eiri rašė:

tomukas rašė:
1. Vadovui DU nemokamas, o mokamas atlygis pagal paslaugų sutartį.
2. MB nariai gali išsiimti lėšas privatiems poreikiams (DU analogas), gali neišsiimti, o tik išsimokėti uždirbtą pelną (dividendų analogas). Išsiimti privatiems poreikiams mokesčių atžvilgių mažiau palanku nei išsimokėti pelną, nes apmokestinama sodros mokesčiais.


Ačiū!
O gal žinote ar registruojant MB, būtina prieš tai RC pateikti prašymą "Prašymą laikinai įrašyti pavadinimą į Juridinių asmenų registrą"? Ar šį žingsnį galimą praleisti ir pavadinimą patikrins jau užpildžius steigimo dokumentus?


Nebūtina, sutaupysit laiko ir kelis eurus. Ten tas punktas padarytas, jei norit greitai užregistruoti vardą, kurį sugalvojot, kad niekas kitas neįregistruotų.
2024-01-09 15:30 Bendra » Mažoji bendrija » #1440045
Na kaip, MB registruota, konsultacinė veikla bus vykdoma nario, bet prašant tapti PVM mokėtoju - valstybinė prašo pateikti FR0791A su veiklos vykdymo vieta.
2024-01-09 14:09 Bendra » Mažoji bendrija » #1440043
Ar MB privalo turėti veiklos vykdymo vietą - Struktūrinį padalinį (jei yra tik vienas narys ir vadovas pagal CPS), darbuotoju nesamdys.

Nes iš to išplaukia NT mokesčiai, jei pvz. registruojama veiklos vieta pagal panaudos sutarti.

Ar FR0791A, tokiu atveju nėra privaloma?
2024-01-05 20:49 Bendra » Mažoji bendrija » #1440030
Bet turbūt reiktų sutartyje kažkaip apsirašyti apmokėjimo tvarką, kad mokama, ne kas mėn. iki x dienos, bet pvz per x dienų nuo vadovo pateiktos sąskaitos faktūros?

Juk vis tiek kažkaip turi figūruoti sąskaitos faktūros sutartyje, nes jos pagrįs leidžiamus atskaitymus tai datai, kada buvo išrašytos, o ne pagal tai, kada faktiškai buvo išmokėtas atlyginimas?
2024-01-05 19:55 Bendra » Mažoji bendrija » #1440028
Dar klausimas. Jei vadovas ir vienintelis MB narys yra PVM mokėtojas. Kaip turėtų atrodyti Civilinės vadovavimo sutarties dalis apie atlyginimą. Standartinėje ten nurodomas atlyginimas, bet tokia sutartis turbūt netinka?

"2.1. Vadovo atlyginimo dydis yra [suma skaičiais] ([suma žodžiais]) Eur per mėnesį"

Juk vadovas išrašinės PVM sąskaitas faktūras. Tai kaip turi būti aprašoma sutartyje?
O jei bus PVM sąskaitos faktūros, tai turbūt ir atliktų darbų aktus reikės rašyti?
2023-11-24 09:01 Bendra » Mažoji bendrija » #1439800

allana rašė:
Sveiki, dar noriu pasitikslinti, klausimas dėl GPM. Jeigu MB sumoka GPM už narį (nuo dividendų). Tai GPM - neleidžiami atskaitymai, o nariui dar gali būti kokios pasekmės?


MB nario - nuolatinio Lietuvos gyventojo iš MB gautos pajamos (įskaitant pajamas už vadovavimo paslaugas) priskiriamos B klasės pajamoms, nuo kurių pajamų mokestį privalo sumokėti pats MB narys metams pasibaigus, iki kitų metų gegužės 1 d. pateikdamas metinę pajamų deklaraciją.

MB nario - nenuolatinio Lietuvos gyventojo iš MB gautos pajamos priskiriamos A klasės pajamoms, nuo kurių MB privalo apskaičiuoti, išskaičiuoti ir GPMĮ nustatyta tvarka sumokėti pajamų mokestį. Nuo pajamų už vadovavimo paslaugas pajamų mokesčio išskaičiuoti ir sumokėti MB neturi, nes jos nėra pajamų mokesčio objektas Lietuvoje.
2023-11-02 22:16 Bendra » Mažoji bendrija » #1439641
Tai MB vadovas turi teikti savo iSAF ir bendrijos iSAF registrus kas mėn.? Iš VMI MB susigrąžinti PVM, o vadovas -susimokėti PVM kas mėn?



2023-11-02 21:43 Bendra » Mažoji bendrija » #1439639

tomukas rašė:
MB vadovas turi išrašyti MB sąskaitą faktūrą už paslaugas.


Tai tokiu atveju PVM tampa MB išlaidomis, ir jis nesusigrąžinamas... (Nes nėra sąnaudų) ? Tokiu atveju, MB vadovui gal geriau išsiregistruoti iš PVM mokėtojų ir atlyginimą išsimokėti iki 45K, o kas virš - per dividendus?
2023-11-02 19:44 Bendra » Mažoji bendrija » #1439637

kodas rašė:

virbuh rašė:

kodas rašė:
Nes mano mintyse hipotetinis scenarijus toks:
1. MB gauna pajamas už paslaugas teikiamas užsienio valstybėje, per metus 80000 eur. (Kadangi paslaugos teikiamos užsienyje, PVM nesiskaičiuoja).
2. MB išmoka vadovui tuos pačius 80000 pagal civilinę sutartį, to pasekoje MB pelnas pasidaro 0, kadangi toks išmokėjimas yra leidžiami atskaitymai.
3. MB vadovas pats susimoka apsiskaičiavęs GPM (tik šioje vietoje jau nesuprantu ar vadovas turi tapti PVM mokėtoju, nes jeigu civilinė sutartis yra vadovavimo MB, kuri įsikūrusi Lietuvoje, jau neišeitų įforminti kaip užsieniui teikiamos paslaugos, tai pagrindinis klausimas būtų čia)
Turbūt nemažai kartojuosi šia tema, bet iš esmės mano hipotetinis tikslas yra "eksportuoti" paslaugas užsienio valstybei ir išvengti prievolės tapti PVM mokėtoju.
Ačū

Kadangi aš Jūsų darbą įsivaizdavau kaip sėdėjimą LT prie kompiuterio, tai nežinodami jūsų konkretaus atvejo galime ne taip nukonsultuoti.
1. Jei tikrai visos pajamos bus ne PVM objektas LT, tai gal ir išvengsite LT PVM, bet pasigilinti reikia ką kaip ir kam teiksite paslaugas. Gal teks tose užsienio šalyse būti PVM mokėtoju.
2.Teoriškai taip, bet praktiškai gal taip nebūna, kad nebūtų kitokių išlaidų.
3.Aš suprantu kad Jūs sėdite LT ir Jūsų civ sutartyje užrašyta kad vadovavimas, Juk apie užsienį nebus nė žodžio(gal ten nevyksite). Nebent taptumėte užsienyje PVM mokėtoju, o gal ir padalinys bus ten būtinas, tada jau kas kita. O gal LT būsite tik svečias?
Pasikonsultuokite ne forume pagal savo konkrečius atvejus, klauskit VMi ar su užsieniu dirbančius buhalterius, tik konkrečiai , kokios šalys, kam parduosite , ar PVM mokėtojams ar ne PVM,
Sėkmės.


Sveiki, ačiū už atsakymus, taip pat irgi nusprendžiau kad reiktų konsultuotis tiesiai pas VMI su konkrečiomis situacijomis/pavyzdžiais. Ačiū už pagalbą!



Panaši situacija ir klausimas, dėl kurio atėjau į forumą. Jei MB yra PVM mokėtoja ir jos vadovas irgi PVM mokėtojas.
Už programavimo paslaugas MB išrašo PVM SF su 0% pvm tarifu, ES PVM klientui. Metų gale MB turi 80k pajamų.
Kaip MB vadovui išsimokamas atlyginimas? Ar jis privalo išrašyti 21% PVM SF m. bendrijai, ar jis neturi išrašyti jokių SF, ir tiesiog gauna 80k į sąskaitą, nuo kurių susimoka 15% GPM?

2018-12-04 09:39 Bendra » IDV, ligos išmoka ir pajamos » #1404267
SODRA.lt klodų:
- Ar ligos išmokos išmokėjimui turi įtakos tai, kad individualią veiklą vykdantis asmuo ligos išmokos gavimo metu gauna draudžiamąsias pajamas (apmokėjimą iš kliento pagal anksčiau išrašytas sąskaitas)?:
- Ne, ligos išmokos išmokėjimui apmokėjimų iš klientų gavimas įtakos neturi.
2018-11-30 08:01 Bendra » IDV, ligos išmoka ir pajamos » #1404136
Kvailas klausimas, turbūt.
2018-11-17 12:58 Bendra » IDV, ligos išmoka ir pajamos » #1403337
Sveiki,

Dirbu pagal IDV nuo šiemet. Prieš tai buvo darbo santykiai. Kaip yra su ligos išmokoms?
Ar teisingai suprantu, kad susirgęs galiu imti biuletenį, gauti ligos išmokas ir tuo pačiu vykdyti veiklą, gauti pajamas? Kokie yra saugikliai nuo ligos simuliavimo? Juk pajamos sergant ir vykdant veiklą tik didėja, ar kažką praleidau?
2018-08-08 15:37 PVM » Dėl PVM » #1398049

trolis77 rašė:

JulijusXY rašė:

Tada dar klausimas dėl atskaitomo PVM. Jei perkama prekė/paslauga bus naudojama ne tik veiklai vykdyti, bet ir asmeniniams tikslams. Kaip pvz, internetas, telefono sąsk., galų gale automobilis, kuras (juk nuvykti pas klientą prireikia, bet važinėjama ir į bažnyčią, telefonu/internetu naudojamasi ne tik veiklą vykdant), kaip tokiu atveju išskaitomas pirkimo PVM? Juk neteisinga būtų išskaityti visą pvm, kaip ir neteisinga būtų pirkti atskiras(dubliuojančias) prekes/paslaugas skirtas tik veiklai vykdyti?

Šiaip aš su IDV nedirbu ir menkai išmanau apie jų apmokestinimą.
Tačiau man atrodo, kad tapus PVM mokėtoju, jau nebegalite taikyti 30 procentų leidžiamų atskaitymų principo, o apskaitą turite tvarkyti kaupimo būdu, t.y., kaip ir įmonės PVM mokėtojos.
Gal tiesiog skaitykite VMI konsultacinę medžiagą?



Oi ne, negąsdinkit taip. Niekur nėra minima, kad tapus pvm mokėtoju turi keisti pajamų apskaitos būdą nuo 30% leidžiamų atskaitymų į faktinį išlaidų. Juk pats minėjote - PVM apskaita vedama atskirai nuo pajamų apskaitos.

O tai, kad tapus PVM mokėtoju, keičiasi pajamų apskaitos principas pildant IDV žurnalą iš pinigų į kaupimo, tai šitas kaip ir aišku.

Šioje vietoje man neaišku tik PVM atskaitymai, nes pajamų atskaitymams visada taikau 30%.

2018-08-07 16:12 PVM » Dėl PVM » #1397961

trolis77 rašė:

JulijusXY rašė:

Ačiū.
O koks pirkimo PVM gali būti atimtas iš pardavimo PVM. Visų prekių/paslaugų, kurios priskiriamos leidžiamiems atskaitymams? Nežiūrint į tai, kad naudojuosi 30% leidžiamais atskaitymais. Ar tokiu atveju užtenka gautas/išrašytas SF registuoti į iSAF ar reikia ir kaupti? (sodros atskaitymams juk jos nereikalingos)
Kažkur girdėjau (gal sapnavau), kad atsiradus iSAF, atskiro stalčiaus popieriams nereikia?

PVM apskaita vedama atskirai nuo pajamų apskaitos.
Kitaip sakant, jei nebūdamas PVM mokėtoju išrašo sąskaitą 121 e, tai jo pajamos ir laikomos 121 €.
O PVM mokėtojas rašo sąskaitą kitaip: pajamos 100 € + PVM 21 €, viso mokėti 121 €.
Ir jo pajamos yra tik 100 €. O 21 € tai valstybei. Ir leidžiami atskaitymai skaičiuojami 30 procentų nuo 100 € (ne nuo 121 €, kaip nesant PVM mokėtoju).
Tačiau iš tų 21 € galima atimti taip vadinamą pirkimo PVM, tai yra, kiek PVM sumokėjote, pirkdami veiklai reikalingas prekes ar paslaugas. Taip, nuo visų gautų sąskaitų.
Sąskaitų nei gautų, nei išrašytų kol kas dar nemėtykit - visokių klaidų pasitaiko, dažnai reikia pasitikrinti pačiam ir VMI parodyti. Nieko ji tame iSAF nemato - tik skaičius. O kokias paslaugas ar prekes pirkote, ar jos tikrai reikalingos tamstos veiklai, tai tik sąskaitos originale pamatys. Taip kad stalčiukas reikalingas...


Labai išsamus atsakymas. Dėkui.

Tada dar klausimas dėl atskaitomo PVM. Jei perkama prekė/paslauga bus naudojama ne tik veiklai vykdyti, bet ir asmeniniams tikslams. Kaip pvz, internetas, telefono sąsk., galų gale automobilis, kuras (juk nuvykti pas klientą prireikia, bet važinėjama ir į bažnyčią, telefonu/internetu naudojamasi ne tik veiklą vykdant), kaip tokiu atveju išskaitomas pirkimo PVM? Juk neteisinga būtų išskaityti visą pvm, kaip ir neteisinga būtų pirkti atskiras(dubliuojančias) prekes/paslaugas skirtas tik veiklai vykdyti?
2018-08-07 15:26 PVM » Dėl PVM » #1397949

trolis77 rašė:

JulijusXY rašė:
Sveiki,

vykdau individualią veiklą įsiregistravus PVM mokėtoju, apskaitą vykdau 30% leidžiamų atsakaitymų principu. Ar perkant veiklai vykdyti reikalingą prekę/paslaugą galima išskaičiuoti jos PVM iš mano mokėtino PVM? T.y nebūtina vesti faktinės išlaidų apskaitos?

Taip, mokėtinas PVM apskaičiuojamas iš pardavimo PVM atimant pirkimo PVM.


Ačiū.
O koks pirkimo PVM gali būti atimtas iš pardavimo PVM. Visų prekių/paslaugų, kurios priskiriamos leidžiamiems atskaitymams? Nežiūrint į tai, kad naudojuosi 30% leidžiamais atskaitymais. Ar tokiu atveju užtenka gautas/išrašytas SF registuoti į iSAF ar reikia ir kaupti? (sodros atskaitymams juk jos nereikalingos)
Kažkur girdėjau (gal sapnavau), kad atsiradus iSAF, atskiro stalčiaus popieriams nereikia?
2018-08-07 14:40 PVM » Dėl PVM » #1397940
Sveiki,

vykdau individualią veiklą įsiregistravus PVM mokėtoju, apskaitą vykdau 30% leidžiamų atsakaitymų principu. Ar perkant veiklai vykdyti reikalingą prekę/paslaugą galima išskaičiuoti jos PVM iš mano mokėtino PVM? T.y nebūtina vesti faktinės išlaidų apskaitos?
2018-03-08 10:55 Darbo teisė » Mamadieniai » #1386379
Sveiki,

ar galima imti tevadieni vaiko gimimo dieną, o sekančią dieną imti tevystės atostogas?

Kitas klausimas.
Kaip skaičiuojasi tėvadieniai. Mėnuo nuo vaiko gimimo, ar faktinis mėnuo? T.y jei vaikas gimė vasario 28 d. Tai tėvadienis priklauso už vasarį, ir kitą tėvadienį galiu imti jau kovo 1, ar jei tėvadienį ėmiau vasario 28, tai kitas priklauso tik praėjus mėnesiui po praėjusio tėvadienio, t.y kovo 31d.?
2018-01-31 22:05 Darbo teisė » Tevystes atostogos iki 1 men » #1382860
Sveiki,

Darbo sutartis su darbdaviu. Sakykim gaunu 1000 į rankas, 1 315,79 ant popieriaus, o 1 726,05 kainuoju darbuotojui.

jei išeinu tėvystės atostogų 30k.d. Kiek tas 30 dienų kainuoju darbuotojui?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui