Cha-cha rašė: Nors šašlikų kepime esu visiškas nulis, bet kažkaip mačiau kad angliukes užpylus kažkokiu skysčiu greičiau visas procesas vyksta
Šašlykų kepimo procesas:
1. Susikrauni ant ko kepsi:
a) jei ant malkų, kuri kaip laužą;
b) jei ant anglių, apipili degiu skysčiu (benzinas, spiritas ir t.t.) palauki kol įsigers, kol įsigerinėja pats įsigeri pagal skonį (alus, degtinė, vynas ir t.t.)
2. Palauki kol sudegs malkos ar įsirusens žarijos. Uždedi ranką virš šašlykinės ar ko nors panašaus, jei gali išlaikyt, vadinasi gerai.
3. Sudedi iešmus su šašlykais, groteles su kepsniais ir eini atsigaivint 1 punkto b dalies antra pusė.
4. Atsigaivinęs gryžti ir pažiūri kad nebūtų tiesioginės liepsnos, jei yra apipili alum ar vandeniu (aš naudoju alų, šašlykiukai skanesni būna, o ir šiaip po ranka visada yra).
5. Pavartai karts nuo karto (dažniausiai kai prisimeni besigaivindamas).
6. Nuneši iki stalo iškeptus produktus.
7. Viskas