Šios savaitės NAUJIENOS - įdėkite čia naujieną !

2013-04-08 15:07 Luka_Paciolis
Per „Skype“ plintantis virusas priverčia kompiuterius vergauti renkant virtualius pinigus


DELFI Jums tiekia kokybišką nemokamą turinį. Jūs atsidėkotumėte mums, jei dalintumėtės šiuo tekstu siųsdami jo nuorodą, o ne kopijuodami tekstą. mokslas.delfi.lt/technologijos/per-skype-plinta...
2013-04-09 15:44 Vovieruska
Nuo šiol paprasčiau susigrąžinsime permokas per Mano VMI.
2013 m. balandžio 8 d., Vilnius. Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI prie FM) informuoja, jog nuo šiol mokesčių mokėtojai norėdami susigrąžinti mokesčių permoką ar ja padengti kitus mokėtinus mokesčius tai gali padaryti kur kas paprasčiau - prisijungę prie Mano VMI, adresu nauja.vmi.lt/manovmi.

„Mano VMI vartotojui informacija apie jo turimas mokesčių permokas yra pateikiama elektroninėje mokesčių mokėtojo kortelėje, prie kurios prisijungęs jis bet kuriuo metu gali inicijuoti turimos permokos susigrąžinimą arba ja padengti kitus mokesčius" - teigia VMI prie FM viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė ir pažymi, jog mokesčių mokėtojo e. būdu teikiamas dokumentas yra automatiškai užpildomas VMI turimais duomenimis, kuriuos tereikia pagal poreikį papildyti.

www.vmi.lt/cms/vmi-naujienos/-/asset_publ...
V
virbuh 8105
1 2013-04-12 21:29 virbuh
Kaip juridinis asmuo turi deklaruoti išmokėtas išmokas gyventojui, jeigu paslaugų verslo liudijimą turintis nuolatinis Lietuvos gyventojas suteikia paslaugas juridiniam asmeniui, nors pagal verslo liudijimą teikti paslaugų juridiniam asmeniui gyventojas neturi teisės?
Juridinis asmuo už suteiktas paslaugas nuolatiniam Lietuvos gyventojui, turinčiam paslaugų verslo liudijimą, kuris nesuteikia teisės teikti paslaugų juridiniam asmeniui, išmokėtas išmokas turi deklaruoti Mėnesinės pajamų mokesčio nuo A klasės pajamų deklaracijos FR0572 formos FR0572A priede išmokos kodu 70 (Kitos su darbo santykiais nesusijusios ir ne individualios veiklos išmokos) ir nuo tokių išmokų jas išmokant turi būti išskaičiuojamas 15 proc. pajamų mokestis.

Individualios veiklos neįregistravęs gyventojas, suteikęs paslaugas juridiniams asmenims, negali išrašyti apskaitos dokumento.
mic.vmi.lt/documentpublicone.do?&id=10001...
mariska mariska 8626
2013-04-14 22:02 mariska
www.lat.lt/lt/aktuali-praktika/aktuali-pr...

LAT įdėjau 2013 metų vasario praktiką.
Aktualu, kadangi šioje praktikoje daug rašoma apie kolektyvines sutartis. smile
V
virbuh 8105
2013-04-22 14:49 virbuh
VMI įdiegtas skaitmeninis asistentas, kurio pagalba gyventojai gali gauti atsakymus į juos dominančius mokesčių klausimus tiesiogiai internetu. Klausimus galima pateikti prisijungus prie skaitmeninio asistento per VMI interneto svetainę ir pasirinkus dešinėje pusėje esančią piktogramą „Skaitmeninis asistentas" arba paspaudus nuorodą www.vmi.lt/asistentas/srv/vs/bb/.
www.vmi.lt/cms/naujienos8
mariska mariska 8626
2013-04-24 09:52 mariska
Laikinojo į darbinimo įstatymo pakeitimas

www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...

Įdarbinimo įmonė privalo pranešti Valstybinio socialinio draudimo fondo administravimo įstaigai apie laikinojo darbuotojo darbo pradžią ne vėliau kaip prieš valandą iki jo darbo pradžios.“
Basa Basa 200
1 2013-05-03 10:08 Basa
mic.vmi.lt/documentpublicone.do?id=1000123434

Dėl mokėtino PVM mažinimo pripažinus beviltiškas skolas.
Prekių (paslaugų) pardavėjas skolos pripažinimą beviltiška ir pardavimo PVM sumos jai
priskyrimą ne vėliau kaip iki kito mėnesio, einančio po mėnesio, kurį skola (įskaitant pardavimo
PVM) buvo pripažinta beviltiška, 10 dienos turi įforminti laisvos formos apskaitos dokumentu
Prekių (paslaugų) pardavėjas neprivalo gauti (turėti) patvirtinimo iš pirkėjo, kad
pastarasis gavo laisvos formos apskaitos dokumentą dėl skolos pripažinimo beviltiška.

1 2013-05-15 11:15 Luka_Paciolis
LAISVĖS NUO MOKESČIŲ DIENA – nuo šiandien dirbame sau ir šeimai

Laisvės nuo mokesčių diena šiemet išaušo gegužės 15 d. – 2 dienomis vėliau nei pernai. Šios dienos proga Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI) pristato simbolinį kasos kvitą už viešojo sektoriaus išlaidas vidutiniam šalies gyventojui (PAŽIŪRĖKITE IR PARSISIŲSKITE:Kasos kvitas už sumokėtus mokesčius

Laisvės nuo mokesčių diena yra simbolinė diena metuose, kai vidutinis mokesčių mokėtojas nustoja dirbti viešajam sektoriui ir pradeda dirbti sau.

Remdamasis biudžetų ir nebiudžetinių fondų įstatymų duomenimis, LLRI paskaičiavo, kad 2013 m. visos viešojo sektoriaus išlaidos vienam gyventojui sudarys 14 734 litus. Lyginant su 2012 m., jos pabrango 566 litais.

LLRI atkreipia dėmesį, kiekvienas žmogus mokesčiais atseikėja skirtingą dalį savo pajamų, todėl individuali, kiekvieno laisvės nuo mokesčių diena labai skiriasi – vieniems ji gali ateiti sausį, o kitiems neateiti ir liepą. Laisvės nuo mokesčių diena parodo vidurkį, kuri dalis Lietuvos gyventojų pajamų yra skiriama valstybės sektoriui.

„Laisvės nuo mokesčių dienos proga visiems mokesčių mokėtojams pateikiame simbolinį kasos kvitą, kuriame matyti, kiek lėšų konkrečioms sritims per metus vidutiniam šalies gyventojui išleidžia valdžia. Svarbu ne tik aiškiai ir paprastai parodyti, kiek vienam gyventojui išleidžiama biudžeto lėšų, bet ir pasakyti ačiū už surinktus mokesčius. Todėl siūlome į Atmintinų dienų sąrašą įtraukti Pagarbos mokesčių mokėtojui dieną“, – teigia K. Leontjeva.

Vidutiniškai vienam gyventojui švietimas ir mokslas kainuoja 1 463 litus, pensijos – 2 759 litus, sveikatos apsauga – 1 536 litus, savivaldybių išlaikymas ir jų teikiamos paslaugos – 1 090 litus, palūkanos už valstybės skolą – 775 litus. Žymiai mažiau tenka policijai – 212 litų, priešgaisrinei apsaugai – 84 litai ar teismams – 72 litai.

„Politikai kuria mitą, kad yra toks dalykas kaip „nemokamas gydymas“ ar „nemokamas mokslas“. Šis kvitas turėtų priminti, kad nieko nemokamo nėra ir už visas tariamai nemokamas paslaugas susimoka patys gyventojai ir sumoka didelę dalį savo pajamų. Simboliška dar ir tai, kad šiemet Laisvės nuo mokesčių diena sutampa su Šeimos diena. Atiduodami didžiąją uždirbamų pajamų dalį už viešąsias paslaugas, kurios jiems nebūtinai reikalingos, gyventojai negali skirti pakankamai lėšų tiems dalykams, kurių labiausiai reikia jų šeimai – maistui, šildymui, drabužiams ar vaikų būreliams“, – pastebi ekspertė.
Filippova Filippova 1475
2013-05-24 10:36 Filippova
* Patvirtinti Valstybinės mokesčių inspekcijos pridėtinės vertės mokesčio sąskaitų faktūrų duomenų kaupimo ir tvarkymo informacinės sistemos nuostatai
(įsigalioja 2013 m. gegužės 22 d.)

VMI viršininko įsakymas
Dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos pridėtinės vertės mokesčio sąskaitų faktūrų duomenų kaupimo ir tvarkymo informacinės sistemos nuostatų tvirtinimo
(2013 05 14 Nr. VA-31, Žin., 2013 05 21, Nr. 52-2623)

Valstybinė mokesčių inspekcija, įgyvendindama projektą „PVM elektroninės paslaugos", patvirtino Valstybinės mokesčių inspekcijos pridėtinės vertės mokesčio sąskaitų faktūrų duomenų kaupimo ir tvarkymo informacinės sistemos nuostatus.

Projektą „PVM elektroninės paslaugos" numatoma baigti 2015 m. vasario 28 d.

Projekto metu sukurtomis elektroninėmis paslaugomis galės naudotis tiek Lietuvos Respublikos, tiek užsienio valstybių fiziniai ir juridiniai asmenys, įregistruoti Lietuvoje PVM mokėtojais. Įgyvendinus Projektą, mokesčių mokėtojai skirs mažiau laiko PVM sąskaitų faktūrų registro ir su PVM susijusių mokestinių dokumentų parengimui ir pateikimui mokesčių administratoriui.

Projekto metu bus sukurtos šios elektroninės paslaugos:

Mokesčių mokėtojų PVM sąskaitų faktūrų registro parengimas
Ši elektroninė paslauga suteiks galimybę mokesčių mokėtojams informacinės sistemos priemonėmis pateikti mokesčių administratoriui PVM sąskaitų faktūrų registrinius duomenis iš mokesčių mokėtojų ir/ar jiems buhalterines paslaugas teikiančių subjektų finansų valdymo apskaitos sistemų, kuriais remiantis bus parengtas PVM sąskaitų faktūrų registras. Informacinei sistemai nustačius klaidas, netikslumus ir informacijos trūkumus elektroniniu būdu bus siunčiami pranešimai mokesčių mokėtojams, kuriuose bus nurodyti reikalingi duomenų koregavimai ir/ ar informacijos papildymai. Mokesčių mokėtojai galės elektroniniu būdu pateikti papildomą informaciją ar ištaisyti nustatytas klaidas. Ši paslauga taip pat teiks informaciją apie užfiksuotus registro įvykius (pvz., ar duomenys yra papildyti nauja informacija) ir pateiks paslaugų naudotojams informaciją apie jo pokyčius, leis peržiūrėti PVM sąskaitų faktūrų registro archyvinius duomenis.

Su PVM susijusių mokestinių dokumentų parengimas
Ši elektroninė paslauga suteiks galimybę surinkti visus reikalingus duomenis, įskaitant e. PVM sąskaitų faktūrų, išrašytų per kitų subjektų administruojamus portalus, duomenis, ūkio subjektų buhalterinės apskaitos sistemų duomenis bei mokesčių mokėtojų pateiktą informaciją, preliminariai PVM deklaracijai ir preliminarioms FR0671, FR0672, FR0564 formoms parengti. Elektroninės paslaugos naudotojai galės sekti su mokestinių dokumentų parengimu susijusius pokyčius, peržiūrėti parengtų su PVM susijusių mokestinių dokumentų archyvinius duomenis. Informacinei sistemai nustačius netikslumus ir informacijos, reikalingos parengti preliminarią PVM deklaraciją ir preliminarias FR0671, FR0672, FR0564 formas, klaidas, trūkumus ar prieštaravimus VMI informacinėse sistemose turimai informacijai, elektroniniu būdu bus išsiųsti pranešimai mokesčių mokėtojams, kuriuose bus nurodyti konkretūs reikalingi duomenų koregavimai ir/ ar informacijos papildymai. Mokesčių mokėtojams bus suteikta galimybė elektroniniu būdu pateikti papildomą informaciją ar ištaisyti nustatytas klaidas. Parengtus mokestinius dokumentus paslaugų gavėjai galės patvirtinti elektroninėmis priemonėmis bei gauti visus mokestinius dokumentus el. paštu, taip pat juos išsaugoti savo kompiuteryje.

_________________

VMI viršininko įsakymas dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos pridėtinės vertės mokesčio sąskaitų faktūrų duomenų kaupimo ir tvarkymo informacinės sistemos nuostatų tvirtinimo skelbiamas interneto svetainėje adresu:
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
mariska mariska 8626
2013-05-28 13:42 mariska
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...

Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pakeitimai.
mariska mariska 8626
2013-05-28 13:43 mariska
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...

VDI nurodymų nevykdymas užtraukia bauda nuo 100 iki 1300 lt

darbo laiko nežymėjimas užtraukia bauda nuo 500 iki 5000 lt
Kotryna Kotryna 2167
2013-05-29 12:59 Kotryna
Numatomi pakeitima AB įstatyme
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
viršūnė 4 str.
Uždarosios akcinės bendrovės, iki 2013 m. rugsėjo 1 d. pateikusios akcininkų sąrašus Juridinių asmenų registro tvarkytojui, Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių įstatymo 411 straipsnyje nurodytus duomenis apie akcininkus Juridinių asmenų dalyvių informacinei sistemai pateikia iki 2014 m. liepos 1 d.
Šmikiai ne kitaip smile - galėtų būti malonūs ir patys duomenis persikelti.... sutaupys brudai mūsų sąskaita...

S
Sandra_v 4581
1 2013-05-30 11:38 Sandra_v
Egzaminai buhalteriams atšaukiami, nes per brangu
vz.lt/?PublicationId=4E3A02DF-113A-4...
mariska mariska 8626
2013-06-06 09:29 mariska
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...

Neteisingų juridinio asmens, užsienio juridinio asmens ar kitos organizacijos filialo finansinių ataskaitų (konsoliduotųjų finansinių ataskaitų), metinio pranešimo (konsoliduotojo metinio pranešimo), veiklos ataskaitų pateikimas Juridinių asmenų registrui arba juridinio asmens, užsienio juridinio asmens ar kitos organizacijos filialo finansinių ataskaitų (konsoliduotųjų finansinių ataskaitų), metinio pranešimo (konsoliduotojo metinio pranešimo), veiklos ataskaitų nepateikimas Juridinių asmenų registrui laiku teisės aktų nustatytais atvejais ir tvarka –
užtraukia baudą juridinio asmens, užsienio juridinio asmens ar kitos organizacijos filialo vadovui ar kitam įstatymuose arba steigimo dokumentuose nurodytam asmeniui nuo vieno tūkstančio iki dešimties tūkstančių litų.“
mariska mariska 8626
2013-06-06 09:29 mariska
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui