Kur atostogauti. I kokią vietą ar šalį nebrangiai ir smagiai

V
Veronika 2872
2004-07-01 16:04 Veronika
oi, artai71, as ka tik pabuvau Ispanijoje, Kroatijoje ir Paryziuje, pradejau sukti galva, kaip man nuvaziuoti i svajoniu miesta, Paryziu smile Net nepajutau kaip laikas praleke smile
Jolke Jolke 1309
2004-07-01 16:21 Jolke
Na šitas puslapis bent jau anksčiau buvo labai neblogas, bet dabar žiūriu jau pertvarkytas. Ten kur Private accommodation galima rasti neblogų varijantų apsistoti ir iš anksto užsisakyti.
http://www.croatia.hr/home/Default.aspx
Jolke Jolke 1309
2004-07-01 16:26 Jolke
Čia irgi yra private accommodation:
http://www.adriatica.net/home/home_en.htm
2004-07-01 16:32 Jaunas_buhalteris
o pats ten buvai?
as nenoriu isleisti daug pinigu smile
del to man svrbu kiek mazdaug kainuotu ten vaziuoti savo auto
S
Smalsi 511
2004-07-01 18:06 Smalsi
Na tai pats pasiskaičiuok. Nuvažiuosi maždaug 3500 km- kiek benzinas kainuos. www adriatica pasižiūri kambarių kainas, www croatia pasižiūri kempingų kainas. Tik kempinguose reikia atkreipti dėmesį į visas norimas paslaugas ( už žmogų, mašiną, palapinių skaičių, ar elektra prie palapinės reikaliga(tada bus rozetė, galėsi jugtis ką nori), gal večiau kokį paslaugų paketą imti ir t.t.) Kaip maitinsies? Jei eisite į kavinukes, bus vienaip, jei vešitės dujinę viryklėlę ir patys gaminsitės, bus kitiek. Dar kažkiek kainuos, kai eisite į parkus ar kokius architerkūros objektus. ten gal internete irgi kainos yra. Mano vyras kai paskaičiuoja pagrindines išlaidas, tai paprastai faktiškos nelabai ir prasiskyria. smile Bet jau būsi nepriklausomas nuo nieko, pats nuvažiavęs.
L
L 187
2004-07-01 22:28 L 2011-09-11 03-26
Pažiūrėkit vis tik klajoklis.lt, temoje apie kelionių įspūdžius, man arodo jinai pati prmoji, ten aprašyta kelionė, nors ir ne šių metų, bet kažkokia informacija yra


Jaunas_buhalteris rašė:

Jolke rašė: Buvau ir aš Kroatijoj pries pora ar trejeta metelių, o sesuo vos ne kas metai važiuoja. Kas dėl apsistojimo, tai tikrai nebrangiai galima susirasti pas privačius žmones. Kiekvienam kurortinem miestelyje vos ne kiekvienoje troboje yra nomuojamų kambarių. Na kaip Palangoj panašiai. Praitais metais sesuo su chebra už 10 eurų ant jūros kranto nakvynę buvo susiradę.
Su nuosavu automobiliu žinoma, kad pamatysi daugiau negu važiuojant su agentūra ir pigiau bus jei žinoma važiuosit ne dviese.
Patarčiau užsukti i Plitvička jezera parką. Fantastiškas gamtos kampelis. Visi giria Dubrovniką, deja aš ten nebuvau smile


tai gal butu galima gauti ir issamesnes informacijos apie Kroatija?!!!!
2004-07-02 10:03 Jaunas_buhalteris
To L
o gal galetum nuoroda duoti is to klajoklio, nes as nerandu smile
S
Soffy 9075
2004-07-02 10:08 Soffy
L
L 187
2004-07-02 11:24 L
To Soffy: smile
Patikslinu:

Vadinasi "Kelionės į Kroatiją dienoraštis"

www.klajoklis.lt/viewforum.php?forum=21&start=30
Jolke Jolke 1309
2004-07-02 11:25 Jolke 2011-09-11 03-26

Jaunas_buhalteris rašė:
tai gal butu galima gauti ir issamesnes informacijos apie Kroatija?!!!!


Apie kelionės kainą, tai tikrai reikia pasiskaičiuoti pačiam, nes nežinia kokių sąlygų nori ir kur tiksliai važiuosi, nes Kroatija didelė.
Į vieną pusę nuo Vilniaus iki Splito yra apie 2000km. Važiuojan nonstop šį atstumą galima įveikti per 24val. Bet dažniausiai daroma vienos nakvynės sustojimas Čekijoj ar Slovakijoj (žiūrint per kurias šalis važiuosi).
Nuo liepos 1 d. ten prasideda sezonas, taigi apsigyvenimo kainos gali būti aukštesnės. Jei nuspręsit apsistoti pas privačius žmones kaina labai priklausys nuo to keliom dienom apsistosit. Jei 1-2 bus aukštesnė, o jei kokiai savaitei galima ir neblogą išsiderėti.
Apie kelius, tai nieko paguodžiančio pasakyti negalima. Teko girdėti, kad jau yra nutiesta šiokia tokia autostrada Kroatijoje, bet šiaip tai kelialiai eina kalnų šlaitasi, skardžiais ir pažvelgus žemyn galima pamatyti nuo skardžio nuriedėjusių mašinų ar autobusų. O vietiniai tokiais kelialiai važinėja kaip pamišę smile
Dėl klimato, tai gali būti apie 30-40 laipsnių, bet neriaikia išsigązti. Ten kažkoks kitoks tas karštis, lengvai adaptuojiesi ir vakare temperatūrai šiek tiek nukritus jau norisi megztuko.
Beja, ten labai staigiai sutemsta. Vakare atrodo dar šviesu, o žiūrėk saulė tik už kalnų ir jau tamsu.
Vidurdienį pas juos yra vadinama siesta. t.y. karščiausiu paros metu daroma pertrauka ir parduotuves galite rasti uždarytas. Bent jau kai aš gyvenau saloje, tai ten visos parduotuvės vidurdienį nedirbdavo.
Nežinau kaip žemyne, bet bent jau salose ir pakrantėse labai prastas geriamas vanduo. Taigi, jei kas važiuoja jautresnis vandeniui pravartu įsimesti geriamo vandens arba teks pirkti parduotuvėse. Beja ten vynas vos ne pigesnis negu vanduo (kalbu apie salas ir pakrantes). smile
Iš Lietuvos patartina imti maisto produktų kurie negenda išskyrus alkoholinius gėrimus. Ten jų nacionalinis prošekas (moteriškas, silpnas, saldus gėrimas), rakia (samagonas iš vynuogių) ir vynas parduodamas kiekviename namelyje. Parduotuvėse labai brangi mėsa ir vaisiai. Vaisius geriau pirkti turgeliuose. O jei atsikelsit anksti ryte, galima rasti jūros gėrybių turgelį, kuriame pardavinėjamos šviežios jūros gėrybes.
Su anglų kalba problemų neturėtų būti, bent jau kurortiniuose miesteliuose. Aš buvau nustebinta, kai vaisių turguje diedukas už prekystalio su manim angliškai kalbėjo. smile
Baruose ir restoranuose geriausia užsisakinėti žuvies ar kitas jūros gėrybes. Atneš tikrai šviežias ir skaniai paruoštas. Beja jei užsisakinėsit vyną geriau imti baltą (raudono neragavau, bet sakė, kad neskanus). Prie vyno paprastai atnešama vandens ąsotėlis. Nereikia stebėtis, ten vyną yprasta skiesti vandeniu. Atskiedus pasidaro švelnesnio skonio, labiau gaivinantis.
Jūra ten kaip iš paveiksliuko, vanduo skaidrus, žydras, sūrus. Jei kas mėgsta panardyti tai tikrai turės ką pamatyti. O plaukti gali ir nemokantis to daryti, nes vanduo labai sūrus ir kelia žmogų į viršų reikia tik truputį rankom pamakaluoti. Beja į vandenį negalima bristi basom, nes ten pilna jūros ežių. Užlipus ant tokio ežio ir įsidūrus koja ištinsta ir labai skauda. Parduotuvėse ar tiesiog paplūdimyje pardavinėjamos specialios guminės basutės maudymuisi. Beja paplūdimiuose nerasit mums įprasto smėliuko. Ten visur uolos, taigi geriausia įsimesti kilimėlius pasitiesti.

Prisimenu viną vienintelį kroatišką žodį: Hvala - reiškia ačiū.

Na jei dar ką prisiminsiu, tai parašysiu.
S
Soffy 9075
2004-07-02 11:33 Soffy 2011-09-11 03-26

L rašė: To Soffy: smile
Patikslinu:

Vadinasi "Kelionės į Kroatiją dienoraštis"

www.klajoklis.lt/viewforum.php?forum=21&start=30

Ačiū smile smile .
2004-07-02 12:16 Jaunas_buhalteris
na kolegos jus cia ir pridejot informacijos smile
dabar bandysiu ja apdoroti smile
o tada, jei kils dar kokiu kl, parasysiu
ACIU
Hvala smile
Z
zibuokle 2
2004-07-02 13:41 zibuokle
Labai gerai atostogauti Lietuvos kaime , ir daug visokiu pramogu ir nebrangu , tik svarbu , kad su oru pasisektu ...
Siulau apsilankyti adresu
www. atostogoskaime.lt
smile
R
Reny 66
2004-07-02 14:30 Reny 2011-09-11 03-26

Smalsi rašė: Galima į Slovakiją savo transportu nuvažiuoti, jei patinka po kalnus pavaikščioti. Užlipi į vieną kitą kalną, įlendi į stalaktitų stalagmitų urvus, dar prie terminių basenų paguli ar į Žemuosius Tatrus nuvažiuoji. Maistas šiek tiek pigesnis nei pas mus ar panašiai, gyveni pas žmones, kurie tuo ir užsima, kad turistams kambarius nuomoja, tai viskas visai neblogai įrengta būna. Ir savaitės laiko tokiam poilsiui pilnai pakanka ir kainuoja ne perdaug, jei keturiese mašina važiuoji.



Va, būtent! Lygiai tą patį (tik kitais žodžiais) bučiau parašius. Užvakar iš ten grįžau. Išleidome, aisku, mes ten pinigeliu. Na, per savaitę 3 žmonėms, su apsigyvenimu, maitinimu 2 kartus per dieną (buvo labai skanu), kelione, lauktuvėmis, truputėliu vyno/alaus ir visokiomis kitokiomis smulkmenomis išleidome apie 1800 Lt. Tačiau tikrai nesigailiu. Už tokius pinigėlius bent jau man tikrai nepavyktų kokioje Palangoje/Šventojoje pabūti.

Tie zmonės, kurių pensione gyvenome, labai mieli ir faini.. O tas kaimukas, kuriame yra tas jų pensionas! Jis toks... hmm... nelietuviškas... Mano supratimu- idealus kaimas!

Tiesa, aš sakyčiau- kad labiau ne dėl kalnų- dėl kalnų upių - ten man pasirodė labai jėga...

O kas liečia minėtus terminius vandenis, man iš viso pasirodė kažkas fantastiško.

Kas nežino, tam parašysiu (šioje vietoje visai į temą man atrodo)- be minėtų kalnų upių ir marių - nieko visiškai natūralaus (na, ežeras, jūra, upė- visiškai natūralūs), kur galima būtų maudytis, slovakai neturi. Kaip supratau, net minetuose vandenyse jie neisimaudo- jiems atrodo šalta (nors tos marios, lygint su mūsų Baltija- arbata).

Tačiau tie terminiai vandenys - is tiesų jėga. Net jei jie yra baseinuose, į kuriuos as labai jau atsainiai žiūriu. Todėl, kad tie vandenys- super natūralūs. Ir dar dėl to, kad jie - kaip arbata. Arba visai normalaus šiltumo vonia... [/b]
M
Matah 18
2004-07-02 16:21 Matah
Reny gal gali parašyti kaimo pavadinimą ir šalia kokio didesnio miesteliukščio ar šiaip žinomesnės vietos jis yra. Gal jis aukštųjų tatrų pietinėje pusėje.
Kiek kainavo tame pensione para vienam arba dviems žmonėms. Koks oras buvo dabar. Sakei buvote su savo mašina, ar daug pasitaikė mokamų kelių. Ar daug riboto greičio ruožų pasitaikė. Pasakok daugiau.
D
DianaS 52
2004-07-02 17:16 DianaS
Kaip manot, kur geriau važiuoti į Prahą ar į Sankt-Peterburgą (kaip į pažintinę kelionę)? Niekaip neapsisprendžiu.... smile
S
Smalsi 511
2004-07-02 17:53 Smalsi
Jei neturi nieko prieš paveikslų apžiūrinėjimą ir Ermitažą svajoji aplankyti, tai aišku geriau Peterburgas, o dar baltosios naktys ( bet jau gal baugasi), o dar Jekaterinos rūmai su savo pribloškiančiu aukso spindesiu ir dar šiaip visokių istorinių dalykėlių yra. O Praha tai senamiestis įspūdingas, Karlšteino pilis, čekiškas alus, gamta (jei veža iki kalnų ar urvų). Ir ten nebus tokių skirtumų tarp prižiūrimų istorinių pastatų ir eilinių , kokius gali rasis S.- Peterburge. Čia aš gal ir mažai pavardijau, bet abiejuose miestuose būvau seniai ir čia tai kas labiausiai liko atmintyje. smile smile
R
Reny 66
2004-07-07 18:32 Reny 2011-09-11 03-26

Matah rašė: Reny gal gali parašyti kaimo pavadinimą ir šalia kokio didesnio miesteliukščio ar šiaip žinomesnės vietos jis yra. Gal jis aukštųjų tatrų pietinėje pusėje.
Kiek kainavo tame pensione para vienam arba dviems žmonėms. Koks oras buvo dabar. Sakei buvote su savo mašina, ar daug pasitaikė mokamų kelių. Ar daug riboto greičio ruožų pasitaikė. Pasakok daugiau.


Na, aš buvau čia-
http://www.penzionsoltis.sk/

Tame puslapyje viskas yra - ir kainos, ir žemėlapis ir nuotraukos... Niekas ten iš esmės neperdėta- tik nelabai supratau, kodel jie web'o ruda fona pasirinko.... Juk ten- viskas dabar labai žalia... Silta ir žalia - tik viena dienele nyki - lietinga- buvo per visą savaite....

Ai, tas paslapis tikriausiai dėl to rudas, kad tas pats puslapis skirtas ir žiemos turizmui reklamuoti (tame kaimelyje yra 2 pagal didumą slidinėjimo trasa).

Kas nezino- kai pamatysite kainas ir suzinosite, kad kažkas kainuoja 200 Sk, žinokite, kad tai mazdaug 19-20 Lt... (priklausaomai nuo to, kur keisite valiuta (beja, labiau apimoka keisti ten...)

Dėmesio, dabar tik sugavojau, kas man patiko dar! Patiko, kad isikeitęs kokia 50 Eurų gauni galybę slovikiškų kronų ir parduotuvėje žarstaisi jomis kaip koks milijonerius, nors, kaip minėta, daug prekių ir produltu ten daug pigiau (labiausiai akivaizdus pavyzdys- nuotraukos 9 x 13 kainuoja apie 0,40 Lt... Kaune moku bene 90 ct)

Aha, o del kelių... Mokamų tai nepaisitaike, bet buvo toks nemažas ruoželis Lenkijoje, kuri eismas stojo dė taisomų kelių... Ai, ir iš vis ta Lenkija... Pats jos vidurys labai jau nykus pasirodė....
E
edemundas 1
2004-07-07 18:41 edemundas
Sveikas buhalteri,
kada ruosiesi i Kroatija?
D
DaivaP 5457
2004-07-21 12:50 DaivaP
Kitą savaitę atostogos. Vešime vaikus į Vilnių, Gedimino pilį smile
Gal žinote kokią vietelę palapinei. Kokį renginį galėtumėm aplankyti? Europos parke įdomu?
Mes tokie biškį tundros, iš kaimo smile . Padėkite sostinėje nepaklysti
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui