Kur atostogauti. I kokią vietą ar šalį nebrangiai ir smagiai

D
DianaS 52
2004-07-22 08:19 DianaS
Avanturas organizuoja fantastišką kelionę - Sirija-Libinas-Jordanija, deja deja smile mano kišenė dar tokios kelionės neneša, belieka svojoti smile
Bet nenukabinu nosies...... gal kada nors smile
R
ramioji 204
2004-07-22 08:31 ramioji 2011-09-11 03-27

pupa rašė: Gal, kas žinote dar kokių gerų vietelių Lietuvoje poilsiui. Turiu planuose tris dienas 07.30-08.01d. Kartu pasiimčiau vyrą, ir dviejų metukų sūnų.Kur būtų galima smagiai praleisti tas kelias dieneles?Siūlikit. smile


savaitgalio malonumu Lietuvoje galima rast www.klajoklis.lt.
Bet to, ne karta naudingos info apie savaitgalio minikeliones ar pan. radau Kauno dienoj. Sunku ka stulbinancio per pora dienu nuveikti, bet kartais ir ta pati galima pamatyti kitaip smile smile
B
Bulka 13
2004-07-22 08:42 Bulka
Siūlyčiau, nuvažiuoti į Molėtus prie ežero su palapinėm, ten fantastiškos vietelės. Pažvejoti, su valtele paplaukioti, dešrelių išsikepti - fantastika ir jokių prigrustų Palangų nereikia, ir pigu.
palmal palmal 204
2004-07-22 09:25 palmal
As ruošiuosi kita savaitgali į Čekiją, o po to į Vokietiją su automobiliu. Gal galite patarti ką įdomaus galima pamatyti Čekijoje ir kaip pigiau rasti nakvynę (be palapinė)? smile
S
Satlas 1294
2004-07-26 11:17 Satlas
Taigi kai pradejau sita tema minejau apie www.ditma.lt
Siais metais isbandziau. Kas nesibijote palapiniu, turistiniu košių ir grikių smile siulau pabandyti.
Kelione: aukstieji tatrai - bazine stovykla salia Tatranska Lomnica - Eurocamp'as Ficc. Dusai tualetai yra normoje yra elektra ir geras vaizdas. Mokama uz vieta palatkei ir uz zmogu. Parai gaunasi viskas iki 10 Lt. Skubeti moketi is anksto nereikia. Nes mums papuole nakvoti viena nakti kalnuose Chata pri zelenom plese (ten zmogui ~ 250sk ~ 25 Lt grubiai) tai nereikejo moketi uz zmogu ta nakti camp'e. Gavosi brangiau bet tai buvo geriausia diena kalnuose. Is Chatos pri zelenom plese eina daug marsrutu i ivairius taskus. Vaizdai ir tt. Gavom slovakijos arbatos pamoka. Is pradziu nusipirkome toje chatoje brangiausia arbata - tai gavom arbata maiselyje ir du pakelius cukraus. O pasirodo skaniausios arbatos yra pigiausios ~ 20 sk ~ 2 Lt. Tai buna tu chatų arbatos tipo ju paciu darytos, del to pigesnes ir skanesnes. Is tikro skanesnes gerokai.
Is camp'o iki Tatranska Lomnica traukinukas (8 sk ~ 0.8 Lt kainuoja) nuo cia kelia i kalnus keltuvai arba galima peskute per placia misko juosta. Kalnuose daug upeliuku kriokliu ir tt. vanduo saltas, bet geriamas, kur tik kalnuose randi upeliuka gali drasiai gerti - oziuku nepavirsi. Labai skanus vanduo.
Sniegas beveik visur nutirpes. Bet viena nakti gerokai pasnigo auksciau. Dabar silta ir jis gana greitai tirpsta. Nuo to kalnu upeliukai tik dar garsiau sniokscia, kriokliai ispudingiau atrodo.
Ju guliašas nepakartojamas kainuoja ~ 20 sk ~ 2 Lt. Pavalgyti tikrai galima.
O alus vertas atskiros snekos. Ypac tamsus alus yra gana geras skirtingai nuo cia Lietuvoje. Yra vienas "Tatran" alus - vyciapny leziak svetle pivo 11% pg. alaus zymejima tan gaunasi kazkas 3.8% alkoholio turio sviesus alus labai geras. Tas pats alus vyciapny leziak tmave pivo 11 proc tamsus irgi turi labai turtinga skoni. Tai yra duonos alūs.
Alus "Šariš" man pasirode skanesnis is statiniu pilstomas nei buteliuose. O pila ji labai letai kad puta gautusi standi. Sake ant putos galima dektuka pastatyti.
Tik perkant buteliuose alu reikia tureti omeny jei alus kainuoja 12.3 sk tai dar kasoje paskaiciuos 4 sk uz "vaza" - tara. Ir dar suapvalins iki 16.50 sk nes pas juos smulkiausia kapeika 50h - tai kaip pas mus centai. Bet alus vertas demesio.
Su kalbomis blogai. Lengviau susisneketi rusiskai- lenkiskai nei anglu kalba. Kai kas sneka vokieciu kalba. Bet anglakalbiu mazai sutikau. O siaip zmones geri pasitaike.
Zemieji tatrai (konkreciai parkas slovenskij raj) negali susilyginti su aukstaisiais tatrais.
Poprad'e yra gana gera sporto prekiu parduotuve, joje yra viskas. Kainos panasios. Daug turistines ir kalnu sporto irangos, aprangos, kupriniu ir tt. Zodziu viskas ko gali reiketi. Yra ir irangos alpiniagom. Virves, karabinai, lapeliai, dvitejiniai karabinai, kaisciai, kates ir tt. Zodziu viskas.
Susisiekimas traukiniais - gana naujais, vaziuot smagu. Beje traukiniu duris atidarote patys paspaude mygtuka - nereikia dauzyti ir prasyti masinisto atidaryti duris kaip man pasitaike. smile
Jei stoteleje is kurios ilipote yra kasa - bilieta pirkti reikia kasoje ir ilipus pazymeti komposteryje. Jei nera kasos nusipirksite traukinyje. Galite pirkti bilieta iki tasko kur jums reikia, o vaziuoti su persedimais iki tenai. Kiekviename traukinyje kontrolierius tiesiog pazymes kad vaziavote. Butina tureti lietaus drabuzius ir gerus batus kietu ir neslidziu padu. Ir kojines turi buti storos, geriausia vilnones. Reikia pasiimti vaistu nuo skrandzio del viso pikto. Kitos ligos tenai nekimba. Ir butinai reikia siltu drabuziu. Viena naktis pasitaike tikrai salta ~ 10 C.
Iki ten ~ 1000 km. Kada dar parasysiu. Jei ka klauskite. Man is tenai grizus liko tokia mintis: as butinai sugrisiu. Sedziu ir kurpiu planus kaip vel pasiimti atostogu. smile Zodziu tai buvo biski nuovargio čiurnos sanariams ir daug poilsio sielai.
Pagrindine atrakcija tenai - vaizdai. Musu marsrutu grozybes: minetas chata pri zelenom plese ~1555m (cia viskas grazu), kolovy priechod ~2100m (ant perejos labai grazus vaizdas atsiveria), sedlo pod svištovkou ir svištofkou štit ~2000m, bystro sedlo ~2300 m. Visoms sioms grozybems pamatyti reikia gero oro - giedro dangaus. Ant svištofkou štit atsiveria grazus vaizdas i pietu puse deje mes jo nemateme nes ta diena debesys kilo pietiniu slaitu tiesiai i mus ir per juos nesimate zemes vaizdo.
Klauskite, kuo galesiu patarsiu. smile
Dalia29 Dalia29 12616
2004-07-26 12:23 Dalia29
Wow, Satlai, kaip tik nuo šeštadienio kurpiu planus kaip ten nuvažiuoti smile, nes visi sako tą patį- ten norisi grįžti. Geras. Po tokių įspūdžių- liuks, pasiryžimas tik padidėjo.
Reikia atsikopint tavo žinutę ir mintinai išsistudijuoti alaus aprašymus smile .
S
Satlas 1294
2004-07-26 13:33 Satlas
Patikek tikrai vertas demesio alus ju. Tik siulau atkreipti demesi pvz alus tatran 11% (pg. alaus zymejima) yra gero skonio, tuo tarpu tas pats alus 9% jau birzgalas. Ir buk gera turiste dalia, nes slovakai - zmones gyvenantys truputi prasciau (ten kur as buvau vienas gidas sake kai kurie gyvena visai prastai - tipo algos mazos ir daznai veluoja). Viskas ka jie turi - akmenys. Ten pamatysi daug sovietikus palikimo. Bet kaip sakiau man pasitaike gana malonus zmones. Kaip sake tiesioginis musu grupes vadovas sujungus lietuva ir slovakija gautume idealia valstybe jie turi kalnus mes jura. Abi salys savaip grazios. Pamatysi daug tamsiaodziu zmogeliuku - jie vengrai, kai kurie grynakraujai čigonai. Toje salyje savo problemos. Jas bandoma spresti.
Jei eisite i zemuosius tatrus (parka slovenskij raj) pro cigonu tabora (taip galima nemokamai praslysti) - turetu buti idomu.
V
vidappp 576
2004-07-26 14:15 vidappp
Satlai, gerai ir daug parašei, man teko pabuvoti toje pačioje vietoje su ta pačia Ditma pernai, vadovė Sata buvo. Peskaičius visi prisiminimai į paviršių išlindo.
Dar galiu prideti vieną punktą prie aprašytų dalykų- reikia paimti šiltą miegmaišį ir pripučiamą čiužinį, kadangi visą svaitę miegoti kietai pavargsti...
S
Satlas 1294
2004-07-27 09:23 Satlas
Na man nebuvo per kieta, bet tikra tiesa miegmaisio reikia kuo siltesnio ir kilimelio kuo minkstesnio. As negailejau pinigu kilimeliui (~33Lt) ir miegmaiši pirkau "Northland" ~130Lt kainavo, mumijos tipo, optimalus temperaturos ruožas 13C.
Beje kilimelis gruobletu pavirsiumi geras tuo kad tarp miegmaisio ir kilimelio nesikondensuoja dregme, nes tarp grioveliu cirkuliuoja oras.
Ir jei paslaugos teikejas sako kad reikia siltu drabuziu tai reiskia ju tikrai reikia.
Kelnes gerai butu tureti nusegamomis galunemis. Kai lyja reiketu nusegti galus, nors salciau bet ilgu kelniu galai labai sugeria dregme ir ilgai po to dziuva. Turejau šortus, tai tikrai lengviau buvo nei su ilgom kelnem.
Camp'e daiktus paliekame palatkese ir tik su maza kuprinyte keliaujam i kalnus. Is pradziu labai pergyvenau del paliekamu daiktu saugumo, bet labai keista per visa ta laika nebuvo jokiu aksesu. Pinigai ir dokumentai be abejo visada prie saves.
Pasu niekas netikrino atidziai. Lenku ir slovaku muitinese ilipa vienas zmogelis i autobusa ir praeina paziuri ar visi pasus turi ir dar kartais paziuri ar pase nuotrauka ir zmogus tas pats. O griztant lietuviu muitine tik iejo paklause ar visi lietuviai ir pasveikino sekmingai grizus.
Ulita Ulita 1818
2004-07-27 09:38 Ulita
Dar nepaminėta jų raugintų kopūstų sriuba su rūkyta mėsa smile Aš ir dabar negaliu pamiršti skonio.
G
Gabija22 14
2004-07-27 11:39 Gabija22
Gal kas buvote Ispanijoje? Planuoju aplankyti. Gal galit ką patart kaip daryt?
M
Mege 128
2004-07-27 12:30 Mege
O gal kas ruošiatės į Ameriką smile smile Ar nežinote kaip Ambasados darbuotojai reaguoja, kai buhalterė atsineša pažymas iš kelių darboviečių - apie darbo užmokestį, apie tai, kad visos darbovietės suteikia atostogas kelionei į JAV smile
M
Mege 128
2004-07-28 11:27 Mege 2011-09-11 03-27

Mege rašė: O gal kas ruošiatės į Ameriką smile smile Ar nežinote kaip Ambasados darbuotojai reaguoja, kai buhalterė atsineša pažymas iš kelių darboviečių - apie darbo užmokestį, apie tai, kad visos darbovietės suteikia atostogas kelionei į JAV smile


Tai ar buvot kas nors JAV ambasadoje?
E
Ekfin 1881
2004-08-01 21:40 Ekfin 2011-09-11 03-27
Grįžau iš Druskininkų.
Aišku, tokių ryškių įspūdžių, kaip Satlas iš Tatrų, neparsivežiau, bet norintiems pailsėti, atsipalaiduoti, tikrai gera vieta.
Sugalvojau formulę: [Druskininkai = Palanga - jūra= Palanga - jūra], arba vietoj jūros - ežeras.
Toliau tik pliusai:
- nėra Basanavičiaus gatvės,
- kavinėse ir baruose kainos net kai kur mažesnės, nei Kaune,
- yra nemažai nemokamų renginių (per savaitę buvo net trys nemokami koncertai, vienas iš jų - "Jonis"),
- gydyklos, miškas...
ir t.t.
Štai keli pasilepinimai:

NEPTŪNO GLAMONĖS
(Trukmė 1val. 40 min.)
Mineralinio vandens baseinas su srovėmis
Garinė pirtis
Šveičiamasis kūno masažas
Įtrynimas medumi
Šarko arba cirkuliacinis dušas, arba škotiškas dušas
Atpalaiduojantis masažas



APOLONO ŠĖLSMAS(tik vyrams)
(Trukmė 1val. 40 min.)
Mineralinio vandens baseinas su srovėmis
Garinė pirtis
Šveičiamasis kūno masažas
Įtrynimas medumi
Kylantis dušas
Segmentinis masažas



[color=black][/color][size=12][/size]
Sanatorijoje vienvietį kambarį galima rasti už 70 Lt (į kainą įeina maitinimas tris kartus per dieną, trys pasirinktinės procedūros dienai). Alus mieste - 3-3,5Lt. pica 8-12Lt., šašlykas - 8-10Lt.
Masažas nugarai ir sprandui labai tinka nuo kompo neatsitraukiantiems buhams. smile Taip pat buhams labai tinka galimybė bent savaitgaliui į viską spjovus atvaryti į Druskininkus.
R
Rasida 2977
2004-08-01 22:16 Rasida
Druskininkai - puiki vieta pailsėti, tačiau ten geriau vykti kitu metų laiku. Nes vasara kupina įspūdžių ir galimybių pasigrožėti kitomis Lietuvos vietomis.
O niūrų rudenį arba ankstyvą pavasarį procedūros išties prablaško.

P.s. Ekfin, žinau, kur pigiau ir į kainą įeina 5 procedūros smile
E
Ekfin 1881
2004-08-01 22:38 Ekfin 2011-09-11 03-27

Rasida rašė: Druskininkai - puiki vieta pailsėti, tačiau ten geriau vykti kitu metų laiku. Nes vasara kupina įspūdžių ir galimybių pasigrožėti kitomis Lietuvos vietomis.
O niūrų rudenį arba ankstyvą pavasarį procedūros išties prablaško.

P.s. Ekfin, žinau, kur pigiau ir į kainą įeina 5 procedūros smile


Kur??????
O aš galvoju žiemą ten varyti...
Tiesi Tiesi 4035
2004-08-01 22:39 Tiesi 2011-09-11 03-27
Žinai ir tyli?? Nagi greit sakyk smile


Rasida rašė: P.s. Ekfin, žinau, kur pigiau ir į kainą įeina 5 procedūros smile
A
andrinx 1126
2004-08-01 22:41 andrinx
Mano pernykščių atostogų "ypatumai":
1. Atsikeli ryte ir užmerktom akim bedi pirštu į Lietuvos kelių žemėlapį.
2. Prasikrapštai akis, šoki į mašiną (ar kitą priemonę- kaip kam patogiau) ir trauki ten, kur pirštu pataikei.
Nors tai buvo prieš metus, bet įspūdžiai dar neišblėsę smile ..........
R
Rasida 2977
2004-08-01 22:48 Rasida 2011-09-11 03-27

Ekfin rašė: Kur??????
O aš galvoju žiemą ten varyti...



Taip, taip, ir aš žiemą ten važiuosiu.
E
Ekfin 1881
2004-08-01 22:59 Ekfin 2011-09-11 03-27

Rasida rašė:

Ekfin rašė: Kur??????
O aš galvoju žiemą ten varyti...



Taip, taip, ir aš žiemą ten važiuosiu.


Ir rudenį, ir pavasarį, ir žiemą? O čia tai kurorto patriotė!

Tai kur tos penkios procedūros? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui