2007-04-18 18:07
Elvusia
Iš savo patirties žinau, koks sunkus padavėjo, barmeno darbas.
Privalai visada šypsotis, išklausyti klijentų priekaištus ir t.t.
Jei apyvarta didelė, vadinasi darbo tikrai daug. Aišku, dirbau senais laikais, kai indus ir taures patiems blizginti reikėjo. Dabar, manau, šito daryti nereikia. Juk XXI amžius.
Bet darbas tikrais sunkus. Ir jei padavėjas ar barmenas gauna arbatos, tai jis juos ir uždirba. Būna, kad dabar, nuėjus papietauti papriekaištauju dėl prasto aptarnavimo, ar šypsenos nebuvimo veide. Tokių kaip aš , ir dar bjauresnių ateina ne vienas.
Kažkodėl nuo senų laikų likęs požiūris, kad šios kategorijos darbuotojams tiesiog privaloma mokėti vos ne minimumą. Kitus - lai uždirba arbatos pavidalu.
Man toks požiūris nepriimtinas. Jei tik yra galimybės, o jos dabar yra, nes restoranai klesti, reikia mokėti žmonėms tiek, kad saugotų savo darbo vietą kaip savo akį.
Ir , jei dienos apyvarta 4 - 7 tūkst., reik manyt, kad šie žmonės nesėdi ir nosies nekrapšto. Taigi 2000 Lt. pats tas.