Kokias knygas skaitot?

G
Gemini 1205
2006-08-01 13:42 Gemini
Gal su šita nebus taip baisu, aš beje irgi namuose žiūrėjau, neskaičius knygos net nežinau kaip reaguočiau smile
Aradija Aradija 10368
2006-08-02 09:35 Aradija
tiesa pasakius tas knygas(davinciokodas, angelai ir demonai) as perskaiciau tik del mados ir labai jomis nusivyliau visi taip jas gyre taip gyre, bet kad as juose neradau nieko naujo smile man zymiai geresnes yra Umberto Eco fuko svytuokle ar rozes vardas, zymiai idomesnes ir ispudingesnes, ir gana panasios
S
Stirna 387
2006-08-02 09:46 Stirna
Na U.Eco"Rožės vardas" - tiesiog super!
"Fuko švytuoklė" tikiu, kad irgi super, tik matyt, netinkamu metu pradėjau skaityt,-taip ir nebaigiau, bet tikrai sugrįšiu (senokai tas buvo).
O pats autorius - genialus eruditas.

Apie Brown'ą - nelabai ką galiu ... gero pasakyt ... knygos - totaliai komercinis projektas ... geras psichologas-manipuliatorius ...


labai patinka Jurga Ivanauskaitė, jos knygas "ryju" ...
G
Gemini 1205
2006-08-02 09:50 Gemini 2011-09-11 05-03

Aradija rašė: tiesa pasakius tas knygas(davinciokodas, angelai ir demonai) as perskaiciau tik del mados ir labai jomis nusivyliau visi taip jas gyre taip gyre, bet kad as juose neradau nieko naujo smile man zymiai geresnes yra Umberto Eco fuko svytuokle ar rozes vardas, zymiai idomesnes ir ispudingesnes, ir gana panasios

Turbūt dauguma skaitėm tik iš mados, aš turėjau 15 minučių apsipirkti knygyne prieš išvažiuojant atostogauti, todėl ir likau reklamos auka smile kažko ypatingo juose neieškojau, o keliems atostogų lengviems vakaro skaitymams užteko.
S
Stirna 387
2006-08-02 09:54 Stirna
Ir dar...
Likau sužavėta Lauros Sintijos Černiauskaitės "Kvėpavimas į marmurą"
Super stilius ... patiko ... net labai labai

Gaila nerandu kitų (anksčiau išleistų) jos knygelių pirkti, suintrigavo
penelope penelope 2594
2006-08-02 10:07 penelope 2011-09-11 05-03

Aradija rašė: tiesa pasakius tas knygas(davinciokodas, angelai ir demonai) as perskaiciau tik del mados ir labai jomis nusivyliau visi taip jas gyre taip gyre, bet kad as juose neradau nieko naujo smile man zymiai geresnes yra Umberto Eco fuko svytuokle ar rozes vardas, zymiai idomesnes ir ispudingesnes, ir gana panasios



Gemini rašė:
Turbūt dauguma skaitėm tik iš mados, aš turėjau 15 minučių apsipirkti knygyne prieš išvažiuojant atostogauti, todėl ir likau reklamos auka smile kažko ypatingo juose neieškojau, o keliems atostogų lengviems vakaro skaitymams užteko.


Jei patiko Umberto Eco "Fuko švytuoklė" ar "Vidurdienio sala" pabandykite naujai išleistą, beveik nereklamuojamą, bet fantastiškai įdomią knygą "Likimo pirštas".
Keista, kad ji dar guli knygynų lentynose.
Tiks ji ir atostogų lengviems vakaro skaitymams ir tiems, kam įdomūs anie laikai (viduramžiai, renesansas) su savo "mistika" ir naujais tyrinėjimais.
G
Gemini 1205
2006-08-02 10:26 Gemini
Ačiū, reikės paieškoti, nors atostogų nenusimato smile
S
Stirna 387
2006-08-02 10:45 Stirna
Penelope, matyt, turėtai omeny "Vakarykštės dienos sala"

o "Likimo piršto" būtinai paieškosiu knygynuose smile
M
Monica 31
2006-08-02 14:17 Monica 2011-09-11 05-03
vakar iš bibliotekos parsinešiau fainą knygą smile Roberta Cava "Kaip elgtis su sunkiais žmonėmis" apie tai kaip elgtis su nemaloniais klientais, griežtais viršininkais ir įkyriais bendradarbiais. Siūlau pastudijuoti, labai įdomi, ypač kam tai aktualu... smile
H
Heida 717
2006-08-03 19:57 Heida
Perskaiciau Herbjorg Wassmo knygas -" Dinos knyga","Laimes sunus " ir
" Karnos kraitis" - labai patiko ir dabar dar nieko nenoriu paimti i rankas.
Bet jau pradedu zvalgyti ka vel skaityti nes negaliu be knygos.Norisi geros knygos .Skaitau atsiliepimus ir renkuosi ka cia paskaicius .





____________________________________________

Kas skaito knygas, tam netruksta geriausio draugo ir ismintingo patarejo.
:)) Sokratas
irmoske irmoske 5445
2006-08-04 08:21 irmoske
Pati neskaičiau, bet apie Dinos knygą gridėjau tikrai labai gerų atsiliepimų. Jos trys lygtai susijusios?
M
Monica 31
2006-08-04 15:06 Monica
Knygos "Alchemikas" el.versija

perkunas.vtu.lt/filosofija/alchemikas/

gero savaitgalio!
M
Monica 31
2006-08-22 11:46 Monica 2011-09-11 05-04
rekomenduoju paskaityti knygą smile "Moteris, beganti su vilkais" smile

www.moteris.lt/98rugsej/patirtis/narvas.htm
smile


"Moteris, bėganti su vilkais", - ši Meksikos indėnės, psichoterapeutės ir rašytojos Klarisos Pinkolos Estes knyga 1995-aisiais tapo JAV moterų bestseleriu. Kodėl? Turbūt todėl, kad autorė sulaužė įprastus mąstymo stereotipus. Senovės indėnų moterų išminties žinovė, K.G.Jungo sistemos pasekėja, tvirtina, kad šių laikų moters nuo depresijos ar slapto beviltiškumo taip greit neišgydys nei geriausi vaistai, nei kvalifikuočiausi psichologai. "Civilizuota moteris apimta gilios nevilties, - teigia K.P.Estes. - Ji nuolatos turi laikytis visuomenės jai primestų stereotipų, kurie neleidžia jai pajusti tikro gyvenimo džiaugsmo... Ji išgyvena du būvius: tikrąjį vidinį ir primestą išorinį. Ilgainiui asmenybė tampa disharmoniška, taip atsiranda netinkamai nugyvento jai skirto laiko šioje žemėje žudantis jausmas..." Tačiau išeitis yra, interviu metu žurnalistams tvirtino rašytoja. Ją atrado indėnų moterys, perduodančios šią žinią dukroms bei dukraitėms. Tereikia vieno: prisipažinti sau, kad tavo viduje sėdi nesutramdoma Laukinė, kuriai kartais derėtų duoti valią...

Svetimų norų pančiai


Turbūt daugeliui žinomas nuovargio ir beprasmybės pojūtis. Tuomet gyvenimu šliaužiame it musės drėgnu stiklu, ir nepadeda, deja, nei tabletės, nei širdingas pokalbis su gera drauge, nei aerobika. Kas tai - apsėdimas? Klarisa Pinkola Estes tvirtina, jog šios būsenos šaknys kur kas gilesnės nei atrodo. Nepasitenkinimo savimi jausmas moteris apėmė pamažu, "progresuojant" civilizacijai.

Kai pasaulis buvo jaunas, moteris jautėsi neatsiejama gamtos dalimi. Ji matė, kaip viskas gyvena pagal griežtus ciklus: vasarą keičia ruduo, po šalčių nušvinta pavasaris... Moteris tvirtai žinojo, kad viskam ateis savas laikas: mylėti, gimdyti vaikus, su jais išsiskirti ir - nugrimzti į amžiną miegą it Gamta. Instinktas sakė, kad viską valdo teisingi kosminiai dėsniai; viduje ji juto tarsi laikrodžio mechanizmą, nurodantį, ką, kaip ir kada daryti. Toji Laukinė (vadinkime ją šitaip) įdėmiai klausėsi vidinio balso. Ieškoti mylimojo ar būti vienai? Veikti ar palaukti? Ji žinojo, kad Balsas nesuklaidins. Gyventi, aišku, buvo nelengva, tačiau harmonijos buvo kur kas daugiau.

Slinko šimtmečiai, moteris iš miškų ir laukymių persikėlė į akmeninį miestą. Kiekvienos naujos kartos mergaitės vis labiau tolo nuo Gamtos, gyvendamos pagal išgalvotus visuomenės dėsnius. Šitaip pamažu nuščiuvo vidinės intuicijos balsas, skelbiantis, kad viskam savas laikas. Todėl, tvirtina autorė, dabartinei moteriai atrodo, kad jei kas jos gyvenime įvyko - tai jau amžiams. Amžinai karštos vasaros, amžinai vienišos žiemos... Moteris prarado gyvenimo kryptis. Ji gimdo nenorimus, neplanuotus vaikus, gyvena su nemylimu ar nemylinčiu vyru, dirba neįdomų darbą, su tuo taikstydamasi kaip su neišvengiamu, nesibaigsiančiu blogiu.

Taip, tvirtina Meksikos dykumų indėnė, atsitiko todėl, kad moteris prarastą intuiciją pakeitė psichologine programėle "taip jau priimta", - visuomenėje, ...moteris prarastą intuiciją pakeitė psichologine programėle "taip jau priimta", - visuomenėje, tarp draugų, šeimoje...

tarp draugų, šeimoje... Aplinkiniai, žinoma, nė neketina jos perkalbėti. Priešingai - primeta jai "tinkančius" vaidmenis, įkalindami sau patogių nuomonių narvelyje.

Vaidmenų daug: "perekšlė", gyvenanti pagal principą: "virtuvė, parduotuvė, vaikai" arba "visų galų šeimininkė". Ji tikrai šauni - ir darbu kolegoms "nušluostys nosį", ir jos namai tviska švara... Tauru, tačiau šio vaidmens esmė viena - moteris turi būtinai nešti naudą aplinkiniams, pamiršti savo norus bei poreikius. Į primestą visuomenės vaidmenį įsijaučia netgi šaunios feministės - jų reikalavimai tikrai kilnūs, tačiau, deja, beprasmiški, nes vyras ir moteris - tikrai absoliučiai priešingos būtybės.

Tačiau labiausiai, perspėja rašytoja, moterys kenčia nuo dviejų joms primestų vaidmenų: "gailestingosios seselės" bei "kūrėjos nevykėlės". Pirmajai sunkiausia, nes pasaulyje nuolatos vyksta kokia nors kova. O kare kaip kare - kas nors visada kenčia. Kas paguos tokį vargšelį? Moteris, kurią ruošė universalaus vaisto nuo skausmo vaidmeniui. K.P.Estes pastebi: "Kartais man atrodo, jog visi karai ir nesutarimai sugalvoti tik tam, kad moteris nuolatos būtų užimta ir neturėtų laiko susimąstyti, ko ji nori iš tikrųjų... Tai primena mitą apie žmogų, iš šiaudų pinantį virvę. Darbo jis negali užbaigti, nes prie kito virvės galo stovi gardžiai ją rupšnojantis asilas".

Kai dėl "kūrėjos nevykėlės", tai šis vaidmuo - daugelio moterų dalia. Juk kiekviena į šį pasaulį ateina su kokiu talentėliu, leidžiančiu realizuoti savo individualybę. Tačiau ir menkiausios pastangos tesukelia alinkinių šypsenėlę: "Tas tavo hobis... Atima visą laiką - verčiau griebtumeisi ko nors rimtesnio". Tie "rimtieji", žinoma - keptuvės, puodai bei skalbiniai, geriausiu atveju - ...man įgriso tas narvas, ilgiau taip negyvensiu...

pinigingas darbas. Šitaip aplinkinių ir apkalbų baimė priverčia moterį slėpti tikruosius savo troškimus. Taip joje žūsta Kūrėjas, užtat gimsta nuolatinis slapto nepasitenkinimo jausmas.

Ir dar vienas itin populiarus, deja, dažnai nesėkmingai atliekamas vaidmuo. Tai - "gražuolė" arba "seksbomba". Moterys priverstos paneigti natūralias savo proporcijas ir visos kaip viena virsti ilgakojėmis stambiakrūtėmis gražuolėmis. Nebegalima džiaugtis tokiu kūnu, kokį sutvėrė Dievas... Šis kompleksas tiesiog suriša rankas. "Visi patarimai "sukurti sau naują kūną" primena civilizacijos primestą idėją "apdoroti Žemę". Griūva iškastos šachtos, sukeliami dirbtiniai žemės drebėjimai, atmosferoje - ozono skylės... Bandymas perdirbti moters kūną panašus į sąmoningą visos gamtos naikinimą", - teigia rašytoja, indėnų žiniuonių mokinė.

Moteris, švelni iš prigimties, rūpestingai stengiasi atlikti primestą vaidmenį, užmiršusi vidinius porekius. Iš gyvenimo pamažu dingsta jausmai, emocijos, dienos tampa pilkos ir nesibaigiančios... Letargo mieto būsena. Tokia moteris panaši į laukinį gyvūną - vilką, laikomą narve, kad žvėris negraužtų virbų, jis nuolat šeriamas raminamaisiais. Tai - pagyrimai, kad ji puiki šeimininkė, dalykiška, žaviai atrodo ir t.t. Deja, - kad ir kiek vilką šertum, jis į mišką žiūri.

K.P.Estes rašo apie savo sapną, įkvėpusį kurti knygą: "Keistų žmonių - gyvūnų šešėliai šmėžuoja tarp juodų medžių kontūrų. Jų puikūs stiprūs kūnai užlieti mėnulio šviesos. Nesuvokiu - kas jie? Kodėl jie mane traukia? Staiga supratau, kad tai - moterys, kažkur bėgančios su vilkų gauja". Rašytoja tvirtina, kad moterys ir vilkai turi daug bendra. Pirmiausia - giliai suvokia Gamtos dėsnius. Antra - abi "rūšys" - mįslingi padarai, sugebantys suderinti įniršį ir švelnumą, skirtą išrinktiesiems bei vaikams. Jų žaismingumas persipina su liūdesiu. Ir galiausiai - tiek vilkams, tiek moterims neleidžiama gyventi klausant Gamtos balso. Tačiau nykstančiais vilkais bent jau puolė rūpintis gamtosaugininkai. O kas laukia moters?

Vidinės galios fontanas


Ekologų pagalbos, regis, neprireiks, įsitikinusi K.P.Estes, nes kiekviena moteris slepia neregėtą vidinę galią, padedančią keisti aplinkybes be kitų pagalbos. Senovės indai tą moters galią vadino Sakti (Dievo kuriančioji energija) ir teigė, kad būtent jos paskatinta moteris galinti gimdyti ir išauginti daug vaikų, be to - didžiulę jos dalį atiduoti vyrų sėkmei. Moters bioenergetinis laukas 7 kartus stipresnis nei vyro (tai įrodė ir šių laikų ekstrasensai). Svarbiausia, nurodo rašytoja, "įjungti" tą vidinės galios fontaną. Tai prasideda sprendimu: "Man įgriso tas narvas, ilgiau taip negyvensiu". Po to patariama kuriam laikui pasitraukti nuo kasdienių rūpesčių ir pasistengti išgirsti vidinį balsą - Laukinės balsą. Iš pradžių jis bus panašus į painias mintis, po to atsiras frazės, galiausiai - prabils ilgai slopinta intuicija. "Taip vėl atgims moteriai būtinas prigimtinis žinojimas, - teigia autorė. - Taip suprasite, ko iš tiesų norite, koks jūsų pašaukimas, kaip elgtis. Pasikeis jūsų santykis su aplinka, pačia savimi. Tyli ir paklusni, savęs neapkenčianti šmėkla virs pilnakrauje, džiaugsminga moterimi, drąsiai kalbančia apie savo norus ir mintis. Ir aplinkiniai, pajutę, kad jos mintys bei veiksmai kyla iš širdies, pradės ją gerbti".

Atrasti savyje Laukinę galima įvairiai. Tarkim, per kūrybą - šokį, lipdybą, siuvinėjimą, tapybą... To reiktų imtis ne iš būtinybės, bet todėl, kad - norisi. Tegu jūsų rankos bei širdis daro tai, ko geidžia. Kurdamos įsiklausykite į savo pojūčius. Ištirkite savo kūrinį, - gal jame glūdi jūsų "aš" paslaptis, rodanti, ko jums trūksta?

Kitas būdas - darbas su vaizduotės sukurtais fenomenais. Jūsų fantazijos rodo tai, ko jums trūksta kasdienybėje. Neignoruokite jų, stenkitės jas nors iš dalies įgyvendinti.

Sapnai irgi šneka Laukinės kalba. Rašytoja juos pataria atsiminti, netgi užsirašyti ir analizuoti. Kodėl tai prisisapnavo? Naudinga sugalvoti naujus sapnų tyrimo būdus. Būtent moters sapnai, teigė psichologas K.G.Jungas, ir rodo, kad bunda noras atrasti tikrąjį "aš".

Klarisos Pinkolos Estes knygą Amerikoje iš pradžių visuomenė sutiko nors ir audringai, bet dvejopai: ant rašytojos supyko ne tik ortodoksiškesnių pažiūrų stipriosios lyties dalis, bet ir... feministės. Netgi pirmoji ledi Hilari Klinton pareiškė: "Romanas įdomus, gal kiek pernelyg drastiškas net ir mūsų laikams". Tačiau netrukus į Kolorado valstijoje pasislėpusį vienuolišką namelį, kuriame gyvena rašytoja, ėmė plūsti laiškai. Neilgai trukus atėjo ir pirmosios ledi laiškas, kuriame buvo prašoma atsiųsti kelis knygos egzempliorius su autografais ir kviečiama pasisvečiuoti Baltuosiuose rūmuose. Dabar K.P.Estes rašo naują knygą: "Jei moteris atrastų savyje jėgos vėl būti savimi, ilgainiui, manau, išsispręstų daugybė žmoniją kamuojančių socialinių, psichologinių, netgi - moralinių problemų, - "New Age" korespondentui sakė indėnų rašytoja.
D
dadinda 2741
2006-10-02 10:08 dadinda
Labas rytas,

Reikia nupirkti dovanų knygą.Šefui.Mėgsta fantastinius, karinius trilerius. Gal galite ką patarti????
penelope penelope 2594
2006-10-02 10:12 penelope 2011-09-11 05-07

dadinda rašė: Labas rytas,

Reikia nupirkti dovanų knygą.Šefui.Mėgsta fantastinius, karinius trilerius. Gal galite ką patarti????


Imk A. Sapkovskio "Raganių".

Čia iš FANTASY. Nėra labai brangi. Nors svarbiau yra tai, kad gražiai išleista, kietais viršeliais. Solidžiai atrodo, negėda dovanoti, jei jau žmogus mėgsta tokį stilių...
D
dadinda 2741
2006-10-02 10:15 dadinda
Dėkui Penelope.Tik kažin ar savo "kaime"ar gausiu pirkt....
Aradija Aradija 10368
2006-10-02 10:44 Aradija 2011-09-11 05-07

dadinda rašė: Dėkui Penelope.Tik kažin ar savo "kaime"ar gausiu pirkt....

uzsisakyk internetu, atsius pastu, pvz www.knyguklubas.lt ir daug kur kitur galima uzsisakineti internetu
irmoske irmoske 5445
2006-10-02 10:45 irmoske 2011-09-11 05-07

Heida rašė: Perskaiciau Herbjorg Wassmo knygas -" Dinos knyga","Laimes sunus " ir
" Karnos kraitis" - labai patiko ir dabar dar nieko nenoriu paimti i rankas.


Aš irgi perskaičiau Diną. Sukrečianti knyga...
Dabar skaitau sūnų....
Aradija Aradija 10368
2006-10-02 10:58 Aradija
aga as irgi dabar skaitau sunu smile super knyga, karnos kraicio bibliotekoj dar nebuvo bet pasiemiau kazkokia nauja tos pacios rasytojos knyga, nepamenu pavadinimo smile
irmoske irmoske 5445
2006-10-02 11:02 irmoske 2011-09-11 05-07

Aradija rašė: karnos kraicio bibliotekoj dar nebuvo bet pasiemiau kazkokia nauja tos pacios rasytojos knyga, nepamenu pavadinimo smile


Dar nebuvo? Tai ką, ji nauja?
Būtinai parašyk pavadinimą naujosios.... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui