Siūlau išlieti agresiją!

Linuske Linuske 1794
2014-04-29 22:38 Linuske

Rainis rašė:
Gal ir praeitis dėl to kalta


Būtent praeitis dėl to kalta, nes viskas buvo iškraipyta.Buvome ruošiami gyventi šalyje, kur iš kiekvieno pagal galimybes ir kiekvienam pagal poreikius. Deja, tenka gyventi tame pūvančiame ir mirštančiame kapitalizme.
brashkee brashkee 607
1 2014-04-29 22:48 brashkee
Jeigu nebūtų buvę okupacijos, visaip kitaip būtų šalis išsivysčiusi. O ir be nepriklausomybės ar būtų buvę įmanoma kurti verslą? Jausdamasis laisvas ir savarankiškas, manau, gali daug daugiau nuveikt negu laukdamas nurodymų iš viršaus. Kas iš to gėrio, kurį dalino tuometinė nomenklatūra... Vistiek, nemokamas sūris būna tik spąstuose.
L
Lliucija 674
4 2014-04-29 22:49 Lliucija

sonata600 rašė:
bet nei vieno nemačiau konteinerius rausiančio ar blogai atrodančio, nei vieno pensininko, kuris skūstųsi blogu gyvenimu.

Pirmą gyvenime išmaldos prašantį sutikau Kijeve 1988 m. prie Kijevo Pečioros Lavros. Ekskursija buvo. Iki tol nebuvau mačiusi nei vieno tokio žmogaus. Man taip širdį suspaudė, kad daviau jam penkis rublius. O dabar kiek tų konteinerius rausiančių, išmaldos prašančių. Ir širdis neskauda. Priprato. Sakysit, ot tai, toks žmogaus pasirinkimas. Nesutinku aš su tuo. Neturėtų žmonės po konteinerius raustis. Nors kai kam gal jie ir ne žmonės. Ką padarysi, aš dar iki tiek nesudemokratėjau.
ABA2 ABA2 1824
2014-04-29 23:46 ABA2
...
L
Linda6 11854
2 2014-04-30 06:17 Linda6 2014-04-30 07-15

Rainis rašė:

Reikia matyti blogybes, reikia apie jas kalbėti ("bambėti"), nes tik taip galima rasti išeitis, sprendimus, taisyti padėtį. Bėgti pasiėmus vaikus į svečias šalis ir naudotis kitų sukurta gerove gal lengviau, negu čia būnant prisiimti atsakomybę už savo šalį.

Kokią dar atsakomybę ir už kokią šalį? Kam ta šalis berūpi?Ar tai šaliai rūpi žmogus?
Žmogeliai iškovojo laisvę, atvėrė vagims ir sukčiams kelius visur, o patys su terba turi keliauti po pasaulį, kad vaikus išmaitintų .Kur tai matyta? Vokietija po karo sugriauta buvo, o šiandien kokia šalis....Šeimos byra, vaikų pilni vaiknamiai...ar karo įtaka?
Kai paskelbė nepriklausomybę, mano močiute pasakė, vaikeliai, dabar pragare gyvensit, pensijas atims...tada smagiai juokėmės.O senas žmogus grublėtomis nuo darbo rankomis susiėmusi galvą dūsavo ir kartojo "gerai, kad man nedaug beliko"...Ir ką? Pensija atimta!10 m . pridėta.Ar gali mūsų sąlygomis gyvenantis 60-65 m,. žmogus dirbti????? Na, kai atėmė iš I gr. invalidės mamos pensijos dalį, tada apakau. O dabar Temidės atstovai dar geriau gyvena...
Vien pažiūrėjus į mūsų darbdavius, galiu pasakyti, kad tai -pasikėlę cinikai ir labai jau arogantiški asmenys. Ne veltui sakoma, kad baisiausias ponas būna iš mužikų...Nesiskaitymas su darbuotojais, jų orumo ir garbės žeminimas - tiesiog kasdienybė norint save iškelti į padanges besimatuojant karūnas.
Dorota1 Dorota1 13533
1 2014-04-30 08:00 Dorota1

Kranklyss rašė:

IRUTE78 rašė:

Dorota1 rašė:

ABA2 rašė:

Dorota1 rašė:

p.s ne į tema nu kaip nervina tą kalnapilio reklama smile

Kas per velnias,tas Kalnapilis? smile


o jums neišlenda reklama kalnapilio, tik išjungiu vėl lenda, negaliu net temų pasirinkti paskaityti

Čia matyt pagal poreikį išlenda, pas mane išlenda Volvo S60 sidabrinė ir jos variklis smile


Nebeliko Dorotai Kalnapilio smile numalšinom poreikį smile

dėkinga Kranlyss smile
Byla Byla 12118
2 2014-04-30 08:06 Byla 2014-04-30 08-21

Priėjome iki tokio absurdo lygio, kad šalį visiškai valdo teismai. Seimas savo sprendimus patikrinti siunčia į teismą. Jei tik kas-kreipkis į teismą. VMI vadovaujasi teismų praktika....
Neseniai bendravau (rašinėjausi) su Teisingumo ministerija. Gavau tą patį atsakymą: jei tavęs kas nors netenkina - kreipkis į teismą....
Elste Elste 27292
4 1 2014-04-30 08:25 Elste
man tai juokingiausias pats žodis "nepriklausomybė".
Nu nuo ko???? iš vienos sąjungos į kitą peršoko. Tik va klausimas, kurioja buvo geriau, ir kut\rioj socialiai paprastam žmogui buvo geriau?
Vadovavo Maskva, dabar Briuselio atkišę mulinas uodegas klauso smile
Tik kas mažiau išnaudojo???
O tos atviros sienos, tos galimybės išvažiuoti - tai man visiškas nulis. Nu kas norėjo pabėgt iš Lietuvos (tokios laisvos, tokios nepriklausomos), tai tiems tai va pliusas smile smile

Ir pritariu šiai nuomonei:

sonata600 rašė:
Kišu ir aš savo trigrašį.
Neminėsiu kas buvo tais laikais blogai, bet tiek bletsvos ir išnaudojimo ir vagysčių, pijokų, narkomanų, AIDS, ŽIV ir kitokių ligų neturėjo ir apie jas negirdėjom, savižudžių tais laikais buvo mažai, (nes nebuvo dėl ko žudytis, nebent vienas kitas sudurniuodavo, brokdarių tikrai buvo visose sferose, bet kas dabar darosi, tai nepalyginti.
Vienintelio ko trūko, tai mažas maisto ir aprangos asortimentas. Va čia tai reikėdavo didelės išmonės, kad turėtum ką padėt ant stalo, bet nei vieno nemačiau konteinerius rausiančio ar blogai atrodančio, nei vieno pensininko, kuris skūstųsi blogu gyvenimu.
Gydymas nemokamas, nemokami kelialapiai pailsėti (ne visiems, bet...) būstai buvo statomi už dyką, mokslas nemokamas ir niekuo ne blogesnis nei dabartinis. Dargi sakyčiau geresnis, nebuvo kemšama į mokinio galvą perteklinė informacija.
Net ir didžiausias pijokas turėjo šiokį tokį darbą, o dabar?
Tačiau ir aš turiu nuomonę, kad tai kas buvo nesugražinsi, to jau nebus nei Rusijos nei ES sudėtyje, bet norisi nors menkiausio: kad ŽMOGUS BŪTŲ VERTINAMAS.
Dabar to nėra. Esam susintetinti, netikri, bejausmiai, be garbės, padorumo ir sąžinės.


Byla Byla 12118
1 2014-04-30 09:05 Byla
Ir dar vienas klausimas: kas būtų su čia pasilikusiais LT gyventojais, jei iš emigracijos grįžtų visi emigrantai į savo butus? Kur reikėtų pasidėti nuomininkams? Dabar nuomininkai išlaiko emigrantų butus. Vien mūsų laiptinėje, kas antras-trečias butas yra nuomojamas. Juk gyvenamasis būstas nestatomas.... O jei ir būtų statomas tai kas jį įpirktų?
Elste Elste 27292
2 2014-04-30 09:33 Elste

Byla rašė:
Ir dar vienas klausimas: kas būtų su čia pasilikusiais LT gyventojais, jei iš emigracijos grįžtų visi emigrantai į savo butus? Kur reikėtų pasidėti nuomininkams? Dabar nuomininkai išlaiko emigrantų butus. Vien mūsų laiptinėje, kas antras-trečias butas yra nuomojamas. Juk gyvenamasis būstas nestatomas.... O jei ir būtų statomas tai kas jį įpirktų?

Taip taip. Ir dar jeigu jie grįžtų, kiek bedarbių padaugėtų.
Jau geriau tegu jie negrįžta - išvažiavo laisvę pajutę, besidžiaudami atvirom sienom, ir tegul sau. Viso geriausio, atia, vartus užrakinam smile smile smile
Byla Byla 12118
2 2014-04-30 09:39 Byla
Bedarbiais jie tampa prieš tai pabuvę verslinykais. Nes grįžus išdidumas neleidžia eiti dirbti už lietuvišką MMA. Tad įkuria verslą. O čia fantazija ir išblėsta. Pinigai ištirpsta. Ną ką tada ? Perrašo savo akcijas kokiai pensininkei mamai, ar tėčiui, o pats verslinykas mina į DB ir sėdi bedarbių gretose. Arba mauna atgal į platųjį pasaulį. smile
L
Linda6 11854
2014-04-30 10:16 Linda6

Byla rašė:
Bedarbiais jie tampa prieš tai pabuvę verslinykais. Nes grįžus išdidumas neleidžia eiti dirbti už lietuvišką MMA. Tad įkuria verslą. O čia fantazija ir išblėsta. Pinigai ištirpsta. Ną ką tada ? Perrašo savo akcijas kokiai pensininkei mamai, ar tėčiui, o pats verslinykas mina į DB ir sėdi bedarbių gretose. Arba mauna atgal į platųjį pasaulį. smile


Kokia prasmė dirbti už minimumą? Kad kokiam "poniui" turtus sukraut, o pačiam reiktų dantis ant lentynos pasidėti. Marazmas. Čia ne alga, čia išmalda! Pagaliau didžiausias pažeminimas koks begali būti.Jau net spaudoje ir žiniasklaidoje garsiai kalbama apie darbdavių patyčias darbuotojų atžvilgiu.Kiek tai gali tęstis? Jauniems žmonėms, baigusiems mokslus ir sumokėjusiems nemažas sumas atkišama špyga.Nenormalu, dar pasityčiojama iš jo.Belieka mauti lauk neatsigręžus.
ABA2 ABA2 1824
2 2014-04-30 10:56 ABA2
Taip...vienas pozityvas.
2014-04-30 11:28 seimosdziaugsmas
Kadangi kurį laiką gyvenau Panevėžyje, tai norisi pasidalinti sekančia apžvalga, kad būtu galima šiek tiek įvertinti emigracijos pasekmes:
www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/verslas/p...
L
Lliucija 674
4 2014-04-30 11:33 Lliucija 2014-04-30 12-36
Pozityvas bus tada, kai bus to pozityvo. Ekonominėje socialinėje plotmėje. Dabar galim pasidžiaugti gražiu pavasariu, sužaliavusia žydinčia gamta, artėjančia motinos diena. Bet be jokio ekonominio socialinio aspekto. Nes kokia gamta gali gėrėtis žmogus ūkininkas, kai jam vidurį baltos dienos nušvilpia nuomojamą žemę NMA specialistas, nes toje savivaldybėje jo giminės ir artimieji jam padeda gerus darbus daryti. Ar labai jau matys tuos žiedus mama, kuri negali padoriai vaikų išmaitinti. Va jums ir visas pozityvas.
A
Aritmetika 23
2 2 2014-04-30 12:41 Aritmetika
Vartant lietuvišką spaudą norom nenorom nusipieši vaizdą, kad Lietuvoje krizė baigėsi. Va, apsilankai protingoje internetinėje svetainėje, pasiskaitai protingų žmonių pasibėdavojimų ir pradeda atrodyti, kad situacija ne ką geresnė nei 2008 metais.
Internetas pikdžiugiškai krykštavo, kad išvažiavo visi runkeliai ir dabar jau tikrai bus žymiai geriau, nes Lietuvoje liko tik didžiausi patriotai, norintys ir galintys viską pakeisti.
O ką aš matau? LSDP (=LKP=LDDP) sėdi koalicijoje su iki ausų prisidirbusiais, tačiau niekaip nenuteisiamais darbiečiais ir visokiais marginalais. Teisėjai ir seimo nariai teismo sprendimu susigrąžina ikikrizinius atlyginimus, o policijai, bibliotekininkams ir pensininkams pinigų biudžete nėra. Tačiau yra pinigų straipsniams ir finansų analitikų pasisakymams, kad dėl tokios padėties yra kalti:
— gyvenantys iš pašalpų (suprask, nedirbantys už MMA),
— per didelės pašalpos (ar kas nors bandėt išgyventi iš 350 litų?),
— per mažas darbo našus (arba per didelis lietuvių darbininkų tingumas),
— per didelis MMA,
— tėvynės išdavikai emigrantai, nes jie „dėl ilgesnio pinigo“ pabėgo palikę savo Tėvynę, tėvus ir vaikus.
Aš tai, pavyzdžiui, matau kitas blogybes:
— nesugebama nuteisti aukštuose postuose sėdinčių ar pinigais aptekusių (Vyktaras ir co., metai iš metų tamposi su kontrabandos Karaliais)
— vaikigalis su 2 gramais žolės gauna realią laisvės atėmimo bausmę, o automobiliu prisiskraidę ir žmones suluošinę pareigūnų ir teisėjų artimieji išsisuka su administracinėmis baudomis (na, kad ir Proninos žentas),
— teismai sprendžia, gali ar negali streikuoti su darbdavio išnaudojimu nesutinkantys darbuotojai.
— darbo inspekcija be jokios sąžinės graužaties, įmonės direktoriaus/savininko veikla nepatenkintą darbininkėlį siunčia atgal pas tą patį direktorių (t.y., į įmonės darbo ginčų komisiją) aptarti priežasčių, kodėl neteisingai pildomas darbo laiko apskaitos žurnalas ir po 2-3 mėnesius nėra išmokami atlyginimai.

Aplink korupcija, baisus biurokratizmas ir visiems viskas gerai? Gi Lietuvoje liko tik patys geriausi, labiausiai Tėvynę mylintis, labiausiai pilietiški. Pasižiūri kokius mitingus, tai susirenka pensininkai (tiems gi veikti nėra ką), ir dar kokie nors mokytojai, ugniagesiai ar policininkai. Kur ta Lietuvos inteligentija, jaunoji ambicingoji karta? Nespėja, nes per du darbus dirba ir pusės milijono paskolą už 50 kv.m. butą atidirbinėja?
Byla Byla 12118
2014-04-30 12:48 Byla 2014-04-30 15-26

rašė: Kur ta Lietuvos inteligentija, jaunoji ambicingoji karta? Nespėja, nes per du darbus dirba ir pusės milijono paskolą už 50 kv.m. butą atidirbinėja?

Negi manote kad šių kategorijų žmonės turi tokio dydžio paskolas?
Jaunajai kartai smegenys gerokai išplauti per tendencingą švietimo sistemą. Jie pro rožinius akinius nieko nemato išskyrus pasaulio gėrį. Pasiryžę pasirūpinti visu pasauliu, bet apie tai kad visų pirma reikia pasirūpinti savimi, jiems nedašyla. Namuose dažnai kyla karas man su mano jaunąja karta. Nes neretai nesusikalbame. Totaliai nesusikalbame. smile
Dalia29 Dalia29 12616
9 2014-04-30 18:36 Dalia29

Elste rašė:
man tai juokingiausias pats žodis "nepriklausomybė".

Vat šitoje vietoje jau stop. Diskusija praranda prasmę. Paprasčiausiai nebėra apie ką kalbėti.
Sutinku su rainiu, su amadina, su Ilona, kitais. Bet kai man aiškina, kad tas sovietinis briedas, totalus deficitas, geležinė uždanga ir Kremliaus diktatas buvo gėris, kalbėti nesinori. Jei nepriklausomybė kelia juoką, tai ką aš žinau... Ir gyvename mes dabar šūdinai tik dėka, to, kad praradome 50 metų, kai kitos šalys ėjo pirmyn, mes atgal. Ir dabar jau daug metų mus valdo to seno raugo chebra, kuri puikiai prisitaikė ir subujojo naujoje terpėje, dar ir pamainą sau užsiaugino. Valdininkų nebaudžiamumas yra totalus. Teisinė valstybė ir sprendimas reikalų teismuose nėra blogis, bet vat kad tie sprendimai... Dar nė vieno nenubaudė. Keikiame žiniasklaidą , bet kartais džiaugiuosi, kad ji yra. Net ir tokia, kokia yra.
O jaunimas yra idealistai todėl, kad jauni. Švietimo sistema čia ne prie ko. Švietimo sistema kritikuotina (ir smarkiai) dėl kitų dalykų.
Dalia29 Dalia29 12616
5 2014-04-30 18:39 Dalia29
O dėl Briuselio ir Co. Žinau, kad jie neatvažiuos pas mus su savo tankais. tai jau man daug.
L
Lliucija 674
2014-04-30 19:39 Lliucija 2014-04-30 20-30
Aplamai nedaug šalių, kurios yra nepriklausomos taip, kaip mes tą nepriklausomybę suprantam. Nemėgstu už tų mes slėptis, todėl sakau, kaip aš suprantu. Nepriklausomybė tada, kai šalis t.y.jos vadovai priima sprendimus savarankiškai, nieko neįtakojami. Kiek tai įmanoma, nes 100 procentų tas nėra įmanoma. Bet pas mus tas procentas, sakykim tiesiai šviesiai į vatą nevyniojant labai jau mizernas. Ir tai neesminiais klausimais. Todėl žmonės ir sako, anksčiau pagal Maskvą šoko, dabar pagal Briuselį ir Vašingtoną. O ne ten buvo bananų ir žirnelių su majonezu, ar nebuvo. Ir kad negalėjom į Egiptą nuvažiuot, ar į Turkiją. Ir dar į Paryžių. Nes jau Paryžius tais laikais tai buvo žydroji svajonė.
Briuseliui nėra jokio reikalo su tais tankais važiuoti. Anys su naikintuvais(ar kaip jie ten)atskrido. Draugiška pagalba.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui