Linda6 rašė: Mano nuomone , antkainio metodas netinka patiekalų gamybai.
Todėl jį taikau maisto prekių parduotuvėje, beje, reikia vesti prekes ir pirkimo kainomis , ir pardavimo, t.y. per antkainį.
Na taip visiškai sutinku su tuom, kad maisto gamyboje toks metodas nelabai tinka, bet manau jei atskirai apskaitysime virtuvės apskaitą ir baro prekių (alkocholis, sultys ir pan.), tai baro prekėms tas metodas gal ir visai neblogas.
NA, o dėl virtuvės sutinku su tavim, ir gerai, kad yra gamybos vedėja, kuri atsakinga už tai. O aš suku sau galvą, kaip man sutvarkyti apskaitos politiką, kad būtų viskas tvarkinga mokesčių atžvilgiu, bet tikrai nenoriu užsikrauti sau tokio vargo ir savikainą nurašinėti pagal kalkuliacines, nes pirmiausia nei programos specialios neturėsiu, be to ar aš kvaila ar kas čia yra, niekaip negaliu suprasti, kiek reikia laiko ir darbo, nes kalkuliacinėje sukalkuliuoto patiekalo produktų pirkimo savikainos keisis pagal sezoniškumą ir t.t. ypač daržovių savikaina, tai kas man pastoviai keis kalkuliacines korteles, be to, nors kavinė nedidelė, bet patiekalų asortimentas tikrai nemažas. O siaubeli, būčiau žinojusi , kad tokį galvos skausmą įsitaisysiu.