Mažos kavinės apskaita

Loreta Loreta 28574
2007-11-26 07:19 Loreta
Čia Lindos kažkas įdėta
tax.lt/postt1991.html

www.teja.lt/gamyba.html
L
Loreta13 30842
M
Marius007 43
2007-11-26 08:41 Marius007 2011-09-11 05-37

Elvusia rašė:

Marius007 rašė: Man neaiškus technologinės (bruto/netto) ir kalkuliacinės kortelės ryšys. Kalkuliacinė pildoma bruto ar netto?

Kalkuliacinėje kortelėje skaičiuojamas bruto, bet rodomas ir neto.
Ryšys tarp technologinės ir kalkuliacinės kortelės - didžiulis.
Kalkuliacinėje kortelėje paskaičiuojama produkto savikaina, kaina.
Bruto ir neto perkeliama į technologinę kortelę.
Apskaitoje technologinė kortelė nieko nereiškia. Ji - VMVT reikalinga.
Jei galėtumėte nurašinėti pagal kalkuliacines korteles - būtų tiksliausia.


Ačiū smile

O kaip su alkoholio, cigarečių, kavos arbatos ir kt. nurašymu?
Samajana Samajana 6091
2007-11-26 08:46 Samajana
...ačiū Loretos...Lindos ten ne kortelė ,bet kažkas lygtai geriau smile ...kol kas nesupratau dar kas ten.Panašu,kad tik maltinukais maitino...plius dar sausainių su kriaušėmis...nuo 1 iki 6d smile
Elvusia Elvusia 19998
2007-11-26 17:22 Elvusia
Mano kalkuliacinės kortelės ir technologiniai aprašymai atrodo taip:
Bendrai apskaitai pasidariau tokią mini programėlę (pavadinau, žinoma, per šustrai). Vienoje lentelėje tik pakeičiu naujas gautų produktų kainas, tada per kalkuliacines tos kainos "subėgioja" ir kiekvieną dieną matau produktų savikainą ir pardavimo kainas.
Tada belieka suskaičiuoti, kiek patiekalų tą dieną pagaminta. Book2.xls Book1.xls
Samajana Samajana 6091
2007-11-26 17:48 Samajana 2011-09-11 05-38

Elvusia rašė: Mano kalkuliacinės kortelės ir technologiniai aprašymai atrodo taip:
Bendrai apskaitai pasidariau tokią mini programėlę (pavadinau, žinoma, per šustrai). Vienoje lentelėje tik pakeičiu naujas gautų produktų kainas, tada per kalkuliacines tos kainos "subėgioja" ir kiekvieną dieną matau produktų savikainą ir pardavimo kainas.
Tada belieka suskaičiuoti, kiek patiekalų tą dieną pagaminta.

Ačiū Elvusia.O ką ten reiškia k.kumpis bruto neto,o po apačia troškinta kiauliena daug mažesniu svoriu.Ir energetinės vertės skaičiavimas... smile čia reikia neprastos laboratorijos,kad ją tokiu tikslumu apskaičiuoti...ir tai kainuoja nemažai smile >Daug dienų gausi troškinį pardavinėti,kad atsipirktų vien tas tyrimas.Ar čia nustatė vieną kartą ir viskas visam gyvenimui ta vertė.Ir ar jinai reikalinga iš vis.
Tik tu man tą bruto neto dar paaiškink...kumpio tiek,o troškintos jau daug mažiau.Ir kodėl kumpio bruto daugiau?
Petronele Petronele 18330
2007-11-26 17:51 Petronele 2011-09-11 05-38

Samajana rašė: O ką ten reiškia k.kumpis bruto neto,o po apačia troškinta kiauliena daug mažesniu svoriu.

Tik tu man tą bruto neto dar paaiškink...kumpio tiek,o troškintos jau daug mažiau.Ir kodėl kumpio bruto daugiau?

Nusitroškino kiauliena puode, kaip nesupranti. smile Įdėjo tiek, o liko tiek.
Prie puodų tave reiktų pastatyt pirma. smile
Elvusia Elvusia 19998
2007-11-26 18:05 Elvusia
na, Petronėlė jau kaip ir paaiškino.
Bruto - toks visas produkto svoris, kurio reikia, kad pagaminti kažkokį gaminį.
Neto - jau nuluptos daržovės, ar atšildyta (jei buvo šaldyta) mėsa ar žuvis.
O termiškai apdoroti tie patys maisto produktai sveria jau kitaip.
Pavyzdžiui - bruto daržovės - su lupena. Ir pagal metų laiką keičiasi, nes keičiasi atliekų normos.
O mėsos bruto priklauso nuo to, kokia mėsa naudojama (šaldyta, atvėsinta).
Technologiniame aprašyme tai ir matosi.
Bent jau mus kai tikrina VMVT, technologiniai aprašymai labai jau juos domina.
Energetinę vertę skaičiuoju, nes ir pačiai tai įdomu, ir valgiaraštyje rašau :)
Elvusia Elvusia 19998
2007-11-26 18:06 Elvusia 2011-09-11 05-38

Petronele rašė:
Prie puodų tave reiktų pastatyt pirma. smile

Buvo gi pastatytas :)
Kai šašlus kepė, reikėjo apie bruto ir neto pakalbėti :)
Petronele Petronele 18330
2007-11-26 18:21 Petronele 2011-09-11 05-38

Elvusia rašė: Kai šašlus kepė, reikėjo apie bruto ir neto pakalbėti :)

Va, va, reiktų ištaisyt tą klaidą. smile
Samajana Samajana 6091
2007-11-26 20:06 Samajana 2011-09-11 05-38

Elvusia rašė: na, Petronėlė jau kaip ir paaiškino.
Bruto - toks visas produkto svoris, kurio reikia, kad pagaminti kažkokį gaminį.
Neto - jau nuluptos daržovės, ar atšildyta (jei buvo šaldyta) mėsa ar žuvis.
O termiškai apdoroti tie patys maisto produktai sveria jau kitaip.
Pavyzdžiui - bruto daržovės - su lupena. Ir pagal metų laiką keičiasi, nes keičiasi atliekų normos.
O mėsos bruto priklauso nuo to, kokia mėsa naudojama (šaldyta, atvėsinta).
Technologiniame aprašyme tai ir matosi.
Bent jau mus kai tikrina VMVT, technologiniai aprašymai labai jau juos domina.
Energetinę vertę skaičiuoju, nes ir pačiai tai įdomu, ir valgiaraštyje rašau :)

Pirmiausia reikia teoriškai pasikaustyti...paskui prie puodų smile .Paaiškinot daleiskim.Bet pagal tas korteles gal išeina tik tie tikslumai.Technologiniai aprašymai tai ne taip ir svarbu.... apsirašyti turi technologas.Man daug svarbiau,kaip iš tiesų dirbama smile
...kagi smile sversime bulvę neluptą,nuluptą,neskustą nuskustą ir dar susiesime su visais metų laikais smile
Supratau tik tiek ,kad reikia vesti viską sumom,o šef.povoras atsiskaito man pagal technologines korteles....Ačiū Elvusia...
M
minora 178
2008-02-22 18:48 minora
sakykit,pajamuojant sąskaitas būtinai kiekvieną prekę atskirai,pvz.duona.batonas.O negalima atskirti tik maisto prekes,alhokolis.Nes tiek daug sąskaitų,o jose prekių,o alga juokinga.
A
areta 784
2008-02-22 18:53 areta
Žiūrint kaip apskaita vyksta toliau: kaip nurašomos tie batonai ir duonos
L
Linda6 11854
2008-05-19 20:00 Linda6
Gal kas turite kompiuterinį variantą "Maisto žaliavų ir produktų laikymo žurnalas" ? smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-05-19 20:05 Elvusia
Turbūt tokio reikia?
Pildau vieną visiems. Maisto žaliavų ir produktų laikymo žurnalas.xls
L
Linda6 11854
2008-05-22 07:52 Linda6
Ačiū, Elvusia smile
G
Gabrija_ 2
2008-05-31 11:29 Gabrija_
Gal galite pagelbeti. Skubiai reikia atlikti visu patiekalu kalkuliacines lenteles. Gal kas jau turi padarytas..... Padekite prasau.
Elvusia Elvusia 19998
2008-05-31 16:53 Elvusia 2011-09-11 05-51

Gabrija_ rašė: Gal galite pagelbeti. Skubiai reikia atlikti visu patiekalu kalkuliacines lenteles. Gal kas jau turi padarytas..... Padekite prasau.

Turiu bent 150 pozicijų.
Bet netikiu, kad bent viena jums tiktų. Kalkuliacinės kortelės daromos pagal jūsų įmonėje faktiškai naudojamus kiekius.
Jei neišmanote - samdykite ką nors. Netikslios kalkuliacinės kortelės - niekalas.
G
genova 27
2008-06-25 11:17 genova
įvairiausių nuomonių šia tema , nutariau padiskutuoti kaip darom mes , turime kalkuliacines kortas, sudaro jas kiekiniai virėja, oaš įkainoju, visą apskaitą vedu suminiai (kavinė maža). Turim nusistatę pastovias kainas produktam, jais ir pajamuoju prekėse, o nurašinėju pagal pinigus gautus kavinėje už produktus ir baro prekes. Nevedu net atskirai baro ir virtuvės apskaitos. Darbo nedaug ir niekas neprisikabino kiek tikrino
R
ringva 12
2008-06-25 11:36 ringva
Nesupratau kokiomis pastoviomis kainomis pajamuojate produktus, tai nustatytos pardavimo kainos ar pirkimo
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui