Elvusia rašė: na, Petronėlė jau kaip ir paaiškino.
Bruto - toks visas produkto svoris, kurio reikia, kad pagaminti kažkokį gaminį.
Neto - jau nuluptos daržovės, ar atšildyta (jei buvo šaldyta) mėsa ar žuvis.
O termiškai apdoroti tie patys maisto produktai sveria jau kitaip.
Pavyzdžiui - bruto daržovės - su lupena. Ir pagal metų laiką keičiasi, nes keičiasi atliekų normos.
O mėsos bruto priklauso nuo to, kokia mėsa naudojama (šaldyta, atvėsinta).
Technologiniame aprašyme tai ir matosi.
Bent jau mus kai tikrina VMVT, technologiniai aprašymai labai jau juos domina.
Energetinę vertę skaičiuoju, nes ir pačiai tai įdomu, ir valgiaraštyje rašau :)
Pirmiausia reikia teoriškai pasikaustyti...paskui prie puodų
.Paaiškinot daleiskim.Bet pagal tas korteles gal išeina tik tie tikslumai.Technologiniai aprašymai tai ne taip ir svarbu.... apsirašyti turi technologas.Man daug svarbiau,kaip iš tiesų dirbama
...kagi
sversime bulvę neluptą,nuluptą,neskustą nuskustą ir dar susiesime su visais metų laikais
Supratau tik tiek ,kad reikia vesti viską sumom,o šef.povoras atsiskaito man pagal technologines korteles....Ačiū Elvusia...