genova rašė: įvairiausių nuomonių šia tema , nutariau padiskutuoti kaip darom mes , turime kalkuliacines kortas, sudaro jas kiekiniai virėja, oaš įkainoju, visą apskaitą vedu suminiai (kavinė maža). Turim nusistatę pastovias kainas produktam, jais ir pajamuoju prekėse, o nurašinėju pagal pinigus gautus kavinėje už produktus ir baro prekes. Nevedu net atskirai baro ir virtuvės apskaitos. Darbo nedaug ir niekas neprisikabino kiek tikrino
Sorry, jei pasirodysiu grubi :)
Bet sukilo jausmas, kad jūsų virėja reguliuoja produktų kiekius, kurie tuėrų būti sunaudojami patiekalų gamybai.
Kitas dalykas - kaip pajamuojatės pastoviomis kainomis ir nurašote pagal pinigus?
Nurašyti reikia pagal kalkuliacines korteles. Tam jos ir daromos.
Šiaip jau daugiau niekam jos nereikalingos.