Baltatulpe rašė:
Sveiki turiu ir aš klausimėlį. Dirbu buhaltrinėje įmonėje, turiu barą-valgyklą. Direktorius tikina, jog pajamuotis prekes ( maisto produktus) galima tiesiog sąskaitom nurašant tiesiai į sąnaudas, aš manau kad tai visiška nesąmonė, manau, kad turėtų pajamuotis produktai, eiti per gamybą, pagaminti patiekalus, ir parduoti, jog matytūsi savikaina kievienos porcijos. Sakykite, ar direktorius teisus ir galima taip nurašinėti sąskaitom maisto produktus, ar vis dėlto teisi esu aš, ir kur būtų galima duoti oficealų paklausima, jog atsakytų kažkoks auditorius ar dar kažkas, jog būtų patvirtinimas iš rimtos įstaigos ir galėčiau įrodyti, jog direktorius neteisus ir apskaita vedama blogai?
Viskas priklauso
nuo pasirinkimo, jei vadovas nori tiksliai žinoti - reikia vesti kiekinę apskaitą atsargas - gaminius nurašant nuolat, tai užima daug laiko ir bus netikslumų, kai kas nors ką nors suvalgys ...
jei vadovas nori žinoti galutinį rezultatą - vedate suminę apskaitą, atsargas nurašant periodiškai...tai kur kas greitesnis, bet irgi geras būdas...
Nebent sau išsikėlėte tikslą - ĮRODYTI, KAD DIREKTORIUS neteisus... tada jau kebliau...
bet čia jau ne apskaitos reikalas , o santykių