Menkė pagal prancūzus
800 g. menkės,
500 g pomidorų,
2-3 svogūnai,
pusė galvos česnako,
aliejaus
pusė citrinos
čiobrelių, cukraus šaukštas, druka, pipirai
Filė apšlakstyti citrinos sultimis,pabarstyti druska, pipirais , čiobreliais, ir palikti kokiam pusvalandžiui.Pomidorus nulupti (prieš tai nuplikyti), supjaustyti griežinėliais,svogūną supjaustyti pusžiedžiais.Į įkaitintą aliejų sudėti česnakus,druską,svogūnus, pomidorus(turi būti gerai prinokę), cukrų.Pakepinti trupučiuką ir ant viršaus sudėti menkės gabaliukus.Troškinti apie 20-30 min., priklausomai nuo žuvies dydžio.Galima užmesti krapų ar petražolių... ir šviesių razinų...
Valgyti su ryžiais, bulvėmis.
Lietuviškai galima užmesti grietinės troškinimo pabaigoje...Niammmm