2003-06-12 14:07
artas71
Kažkaip pietų nevalgiau,todėl dar šiek tiek apie maistą:
Prancūzų virtuvė:
Raktiniai žodžiai: Fua-gra, svogūnų sriuba, Alenas Diukas ir dar vienas ar du milijonai žodžių, žinomi kiekvienam kūdikiui (omletas, paštetas, buljonas, sufle, beze, kremas-briule, konjakas, vynas, šampanas).
Detalės: Pats baisiausias, pats skaniausias, pats kaloringiausias, rinktinis produktas - fua-gra, padidintos tyčia ir prievarta nupenėtos žąsies kepenys. Fua-gra - gero ir sotaus gyvenimo atributas. Svogūnų sriuba - plačių pažiūrų rodiklis. Tas, kuris sugebės išvirti šią sriubą, išgyvens bet kokiomis sąlygomis. Alenas Diukas - Paryžiaus ir Monako gyventojas, geriausias pasaulyje virėjas, aukštosios kulinarijos karalius, gastronomijos reformatorius, tautinė įžymybė, paprasto valstiečio sūnus, darboholikas, tapęs milijonieriumi. Citata Nr.1: "Pirmasis patiekalo ragavimas turėtų tapti įsimenančiu įvykiu. Jei nė vienas svečias nieko neįsiminė, aš padariau klaidą". Citata Nr.2: "Restoranas - tai pirmoji ir pagrindinė vieta, kur jūs galite mėgautis maistu".
Nemalonumai: Ne kiekvienas mirtingasis gali ištverti tris, keturias, penkias, dešimt valandų prie stalo, kur kalbama tik apie maistą.
Restoranuose jūsų laukia: Skanaus patoso atmosfera.
Tinka: Pirmam pasimatymui su mergina iš aukštuomenės