lemone rašė: labai lauksiu Tess,
Privežė draugė iš kaimo daugybę tų pupelių,
nežinau ką su jomis daryt, neišmesi gi
Na radau receptą, pas mane surašyta rusiškai. Bandau versti
Viskas surašyta 1,5 l vandens.
Sudėtys:
Svogunai - 1 vnt
Morka
Lauro lapelis arba vietoje jo galima įdėti krapų (nežinau kaip vadinasi, kur naudojama kai agurkus rauginam)
Kvapnieji pipirai - 5 vnt
Juodieji pipirai - 5 vnt
Gvazdikėlis - 1 vnt
1 didelis šaukštas druskos
3 didelį šaukštai cukraus
1didelis šaukštas aliejaus
180 gr. acto
Gamyba:
Marinadas:
Į vendenį įmesti lauro lapelį/arba krapus, pipirus, druską, cukrų, gvazdikėlį. Užvirinti ir ataušinti. Ipilti actą.
Išvirti pupeles.
Išplauti stiklainius.
Prideti pupelių (na taip gerai sugrusti), supjaustitus morką, svogunus.
Užpilti marinadu.
Stiklainius reikia sterelizuoti 10 min.
Ištraukti ir padėti ant galvos (bliamba užmiršau kaip lietuviškai "крышка"
)