Kulinariniai receptai

2008-11-11 07:47 Kristiana__
O kokius patiekalus gaminat iš moliūgo?
2008-11-11 07:54 Voveruska01 2011-09-11 06-01

Kristiana__ rašė: O kokius patiekalus gaminat iš moliūgo?

Pertrinta moliūgų sriuba -mmmmm labai skani. Pridedu kubeliais pjaustytų moliūgų, salierų, petražolių, svogūnų, galima ir bulvių ir česnakų ir pan. pagardinu priskoniais. O pabaigoje pertrinu ir patiekiu su grietine ir apkeptos duonos kubeliais smile
N
Numi 28
2008-11-11 08:05 Numi 2011-09-11 06-01

Voveruska01 rašė:

Kristiana__ rašė: O kokius patiekalus gaminat iš moliūgo?

Pertrinta moliūgų sriuba -mmmmm labai skani. Pridedu kubeliais pjaustytų moliūgų, salierų, petražolių, svogūnų, galima ir bulvių ir česnakų ir pan. pagardinu priskoniais. O pabaigoje pertrinu ir patiekiu su grietine ir apkeptos duonos kubeliais smile


Skamba tikrai skaniai smile tik gaila, kad mano vyras nevalgo jokių sriubų, jei jos be mėsos smile virsiu tik sau, o jis tegul kudinasi smile
2008-11-11 08:17 Kristiana__
Buvo mano mergina tokią padarius. Skani. Nors patiko ne visiems smile
O ką dar galima padaryti?
L
Loreta13 30842
2008-11-11 08:28 Loreta13 2011-09-11 06-01

Kristiana__ rašė: Buvo mano mergina tokią padarius.
O jūs turite merginą smile
Drąsu:))
2008-11-11 08:37 Kristiana__ 2011-09-11 06-01

Loreta13 rašė: O jūs turite merginą smile
Drąsu:))


Ta mergina yra mano vyro dukra smile Bet ne mano dukra smile

Nu ti va, ir vadinu ją "mano mergina" smile
I
IR68 268
2008-11-12 08:04 IR68
[quote="dianaaa"]Greiti čeburekai

Vakar gaminau čeburekus pagal šį receptą - labai geri išėjo, skanus, ir nemažai smile . Tik aš išnaudojau daugiau faršo negu parašyta recepte, apie 0,5kg, tiesa dėjau jo ūkiškai, negailėdama smile . Skanumėlis smile
2008-11-12 08:30 Kristiana__
Tai žiūrau, niekas moliūgų nevalgot smile O iš tikro vertėtų smile Labai geras produktas - daug visko jame yra smile
2008-11-12 08:35 Voveruska01 2011-09-11 06-01

Kristiana__ rašė: Tai žiūrau, niekas moliūgų nevalgot smile O iš tikro vertėtų smile Labai geras produktas - daug visko jame yra smile

Tiesą sakant valgyčiau dažniau, bet kad šeimyna nelabai vertina. Apsiriboju aukščiau minėta sriuba, nors žinau, kad iš moliūgų ir apkepai, ir blynai, ir košės gaminamos smile
2008-11-12 08:59 Kristiana__
Voveruska01, tai nepagailėk apkepo recepto smile Blynų su tokiais priedais pas mane niekas nevalgys - mat jiems šitas dalykas patinka natur - be jokių priedų smile
2008-11-12 09:13 Voveruska01
500 g moliūgų
250 g varškės
0,5 st. manšų kruopų
1 st. pieno
2 kiaušiniai
100 g razinų
2 v.š. cukraus
2 v.š. sviesto
3 v.š. grietinės
Moliūgus, supjaustytus nedideliais kubeliais, kepti svieste. Iškeptus moliūgus, varškę, manų kruopas, kiaušinius, nuplautas razinas ir cukrų gerai išmaišyti, dėti į riebalais išteptą kepimo indą, apšlakstyti sviestu ir 15-20 min. kepti orkaitėje.
2008-11-12 09:33 Kristiana__
Ačiū, bandysim smile
dianaaa dianaaa 1637
2008-11-12 09:37 dianaaa
Vakar gaminau čeburekus pagal šį receptą - labai geri išėjo, skanus, ir nemažai smile . Tik aš išnaudojau daugiau faršo negu parašyta recepte, apie 0,5kg, tiesa dėjau jo ūkiškai, negailėdama smile . Skanumėlis smile[/quote]
Susigundžiau ir aš daryti, o kepei keptuvėje ar puode?
Petronele Petronele 18330
2008-11-13 13:48 Petronele 2011-09-11 06-01
Radau keptų burokėlių receptuką visai nieko tokį, bet kažką jie ten pripainiojo:
gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=19251869

Reikės: 8 vidutinio dydžio burokėlių, 300 g maltos kiaulienos, 200 g rūkyto kumpio, 2 svogūnų, 100 g grietinės, šaukšto paruoštų krienų, šaukštelio acto, druskos, pipirų.

Burokėlius virkite 20 min., nusunkite, užpilkite šaltu vandeniu, palaikykite 10 min. Išėmus nulupkite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite vidų.
Vidų pabarstykite druska, pipirais. Susmulkintus svogūnus sumaišykite su mėsa, šaukštu grietinės, prieskoniais. Burokėlius prikimškite šio įdaro ir sudėkite į ugniai atsparų indą, ant kiekvieno viršaus uždėkite po gabaliuką kumpio ir 20 min. kepkite 200 oC orkaitėje. Patiekite su grietinės ir krienų padažu bei bulvėmis ar ryžiais.

O kur actas recepte dingo? Į padažą dedasi? Man kažkodėl tuos išvirtus burokėlius norėtųsi pamarinuoti tam acte, o paskui tik kepti. Kaip manot?
Loreta Loreta 28574
2008-11-13 14:01 Loreta
actas šiaip jau gaminant krienus dedamas, bet čia gal ne tai smile
ram-une ram-une 369
2008-11-14 11:55 ram-une
Arbatos receptai smile
• Aviečių lapų arbata. Geriama nuo viduriavimų, sergant žarnyno ir kvėpavimo takų uždegimais, skalaujama gerklė sergant angina ir gerklų uždegimu. 1 valgomą šaukštą džiovintų aviečių lapų užplikyti 200ml verdančio vandens. Laikyti 30 min, vėl pašildyti ir gerti užpilą su medumi.
• Aviečių uogų arbata. Vartojama nuo peršalimo, slogos, bronchito; skatina prakaitavimą, mažina temperatūrą, gerina virškinimą. 1valg. šaukštas džiovintų aviečių uogų užplikomas stikline verdančio vandens; po 30 min perkošti. Dar kartą pašildyti ir gerti su medumi.
• Baziliko žolės arbata. Vartojama nuo galvos skausmų, sergant šlapimo pūslės ir inkstų uždegimu, lėtiniu gastritu, žarnyno uždegimu. Arbata skalaujama burna, esant gleivinės uždegimui 1 arbatinis šaukštelis džiovintos baziliko žolės užpilamas stikline verdančio vandens. Per dieną išgerti po 2-3 stiklines tokios arbatos.
• Beržo lapų arbata. Vartojama esant lėtiniam šlapimo pūslės uždegimui, skrandžio sutrikimams, avitaminozei. Skatina šlapimo išsiskyrimą bei prakaitavimą. 1 valg. šaukštas džiovintų beržo lapų užplikomas stikline verdančio vandens. Laikoma 30-40 min, perkošiama. Gerti po 0,5 stiklinės 2-3 kartus per dieną.
• Bruknių lapų arbata. Vartojama esant reumatui, viduriavimui, prasidėjus anginai, skalaujama gerklė. Skatina šlapimo išsiskyrimą, vei kia antiseptiškai ir sutraukiančiai. 1 arbatinis šaukštelis bruknių lapų užplikomas 200ml verdančio vandens. Gerti po 0,5 stiklinės 2-4 kartus per dieną. Kadangi viena bruknių arbata nėra skani, tai galima pridėti kitų augalų, pvz. imti 10g sausų bruknių lapų ir 20g juodųjų serbentų ar žaliųjų arbatžolių. Sausus bruknių lapus ir arbatžoles sutrinti į miltelius, užpilti 1 litru verdančio vandens, leisti prisitraukti 8-10 min. Nuoviro geriama po 2 stiklines per dieną.
• Čiobrelių arbata. Veikia raminančiai, malšina skausmą. Geriama nuo nemigos, radikulito, neuralgijų. 1 arbatinį šaukštelį čiobrelių užpilti stikline verdančio vandens. Kai atvės, įdėti medaus.
• Dilgėlės arbata. Reguliuoja žarnyno veiklą, tinka gydyti avitaminozei, mažakraujystei, tulžies pūslės ir kepenų ligoms bei kt. Arbatinį šaukštelį šviežių dilgėlės lapelių užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, palaikyti kol prisitrauks. Perkošti, gerti po 0,5 stiklinės 2 kartus per dieną.
• Baltojo dobilo žiedų arbata. Vartojama nuo kosulio, peršalus, sergant bronchitu ar mažakraujyste. 4 arbatinius šaukštelius sudžiovintų ir sutrintų dobilo žiedų (galima ir lapų) užplikyti verdančiu vandeniu. Gerti po 1/4 stiklinės 3-4 kartus per dieną.
• Erškėčių vaisių arbata. Arbata didina atsparumą infekcinėms ligoms, varotina sergant ateroskleroze, mažakraujyste, nusilpus organizmui. 1 valg. šaukštą erškėtuogių užpilti stikline verdančio vandens. Kai atvės, įdėti medaus. Gerti po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį.
• Gervuogės lapų arbata. Regulioja žarnyno veiklą, ramina nervų sistemą, klimakteriniu periodu mažina silpnumo jausmą. Tinka skalauti burną ir gerklę, taip pat malšinti kosuliui. 1 valg. šaukštą gervuogės lapų užplikyti stikline verdančio vandens, palikti prisitraukti 4 val. Gerti po 0,5 stiklinės 3-4 kartus per dieną 20-30 min prieš valgį.
• Kadagio vaisių arbata. Turi tulžį valantį, atsikosėjimą lengvinantį poveikį. Nepatartina vartoti sergant nefritais. Susmulkinti 10-12 uogų, užplikyti stikline verdančio vandens, palaikyti 2 val. Gerti po valgomą šaukštą 3-4 kartus per dieną.
• Krapų arbata. Gerina apetitą, virškinimą, skatina pieno, šlapimo išsiskyrimą, mažina pilvo pūtimą. 1 valgomą šaukštą krapų sėklų užpilti stikline vandens, leisti prisitraukti, perkošti, gerti po 1/3-1/2 stiklinės šiltos arbatos.
• Liepos žiedų arbata. Turi priešuždegiminį, raminantį, skausmą malšinantį, prakaitavimą skatinantį poveikį. Mažina temperatūrą, kosulį. Kasdien šios arbatos gerti nerekomenduojama. Imti 30 gr. džiovintų liepžiedžių, užpilti 1 litru verdančio vandens, palikti pritraukti 10-15 min.. Kai pravės, gerti su medumi. Be medaus galima gerti ir karštą arbatą.
• Medetkos žiedų arbata. Turi baktericidinį, tulžį varantį, opas gydantį poveikį. 1 valg. šaukštą medetkos žiedų užpilti 1 stikline verdančio vandens, palikti 1 val. Gerti po 1 valgomą šaukštą 3 kartus per dieną.
• Mairūno arbata. Vartojama nuo skrandžio ir žarnyno ligų, lydymų pūtimo, viduriavimo, dieglių, sutrikus mėnesinių ciklui. 1 arbatinį šaukštelį sausos žolės užpilti stikline verdančio vandens, leisti prisitraukti. Gerti po stiklinę 2-3 kartus per dieną.
• Melisos žolės užpilas ar nuoviras. Gerina apetitą, ramina neuralginius arba reumatinius skausmus, skatina šlapimo ir dujų išsiskyrimą. 20 gr. sausos žolės užpilti 200 ml. verdančio vandens, leisti prisitraukti, gerti po 1 valg. šaukštą 3-4 kartus per dieną.
• Mėlynių lapų arbata. Turi tulžį ir šlapimą varantį bei priešuždegiminį poveikį. Vartojama sergant angina, kataru, šlapimo pūslės uždegimu, diabetu. Imti 3 valg. šaukštus mėlynių lapų ir užpilti 1 litru verdančio vandens. Leisti prisitraukti.
• Džiovintų mėlynių uogų arbata. Vartojama sergant žarnyno uždegimu, dispepsija, ateroskleroze, hipertonija, diabetu. Imti 100 gr.džiovintų uogų, užpilti 1/2 litro vandens ir virti 10 min. Po to palikyti 1 val., perkošti, įpiti citrinos sulčių. Gerti pašildytą .
• Mėlynių uogų nuoviras. Nuoviro kompresai vartojami gydant nudegimus, pūlingas žaizdas, egzemą. 100 gr. uogų užpilti 1/2 litro vandens, virinti, kol jo lieka 150-300 gr.
• Pipirmėčių arbata. Ramina nervus, skatina tulžies išsiskyrimą, reguliuoja žarnyno veiklą, mažina pilvo pūtimą. Tinka po pirties. Pipirmėtės užplikomos verdančiu vandeniu, leidžiama prisitraukti, perkošiama.
• Morkų arbata. Tinka mažiems vaikams, taip pat sergant mažakraujyste, krūtinės angina. 500 gr. stambiai sutarkuotų morkų paskleisti ant skardos ir padžiovinti iki gražaus tamsoko atspalvio. 1 arbat. šaukštelis tokių morkų užplikomas 1 stikline verdančio vandens, sandariai uždaroma ir leidžiama prisitraukti 8-10 min. Perkošti, pasaldinti ir gerti.
• Obuolių žievelių arbata. Labai tinka atsigaivinimui. Stiklinė džiovintų arba šviežių obuolių žievelų emaliuotame inde užpilti 1 litru šalto vandens. Užvirinti, kaitnti 8-10 min. perkošti. Gerti karštą arba šaltą su citrina, cukrumi ar uogiene.
• Petražolės lapų ar šaknų arbata. Skatina šlapimo išsiskyrimą, gerina virškinimą. Tinka inkstų ir šlapimo pūslės ligoms gydyti. Pusė arbat. šaukštelio smulkiai supjaustytų šaknų ar 2 arbat. šaukšteliai lapų užplikinama stikline verdančio vandens. Gerti po 1-2 valg. šaukštus 6 kartus per dieną.
• Puplaiškio lapų arbata. Mažina kosulį, gerina apetitą, skatina tulžies pūslės išsiskyrimą. Tinka gerti peršalus, sergant mažakraujyste. 1 valg. šaukštas žaliavos užpilamas 1 stikline verdančio vandens, po 20 min. perkošti.
• Pušies pumpurų arbata. Palengvina atsikosėjimą, skatina tulžies ir šlapimo išsiskyrimą. Arbata netinka sergantiems inkstų ligomis. 10 gr. pušies pumpurų įberti į termosą, užplikyti 200 ml. verdančio vandens, leisti prisitraukti. Perkošti ir gerti po 0,5 stiklinės 2-3 kartus per dieną po vagio.
• Pelyno nuoviras. Gerina apetitą, virškinimą, veikia tulžį varančiai, švelniai raminančiai ir nuskausminančiai. 1 valgomą šaukštą žolės užplikyti 2 stiklinėmis verdančio vandens, palaikyti 20 min., perkošti. Gerti po 1/4 stiklinės 30 min. prieš valgį.
• Juodojo serbento uogų nuoviras. Skatina prakaito ir šlapimo išsiskyrimą, tonizuoja širdies ir kraujagyslių sistemą. 20 gr. uogų užplikyti stikline verdančio vandens, 20-30 min. pavirti, perkošti. Gerti po 1 valg. šaukštą 3-4 kartus per dieną.
• Juodųjų serbentų uogų vitaminingasis gėrimas. Imti 2 valg. šaukštus džiovintų uogų, užpilti 1-2 stiklinėmis vandens, užvirinti, atšaldžius perkošti. Išgerti per 2-4 kartus prieš valgį.
• Juodųjų serbentų lapų nuoviras. Varo šlapimą, skatina prakaitavimą. Vertingas kaip vitamino C šaltinis bei aterosklerozės ir hipertonijos profilaktikai. 25 gr. susmulkintų lapų užplikyti 1/2 litro verdančio vandens. Palaikyti 4-6 val., gerti 1/2-1 stiklinę 4-5 kartus per dieną.
• Šalpusnio lapų užpilas. Vartojamas kvėpavimo takų ligoms gydyti, atsikosėjimui palengvinti, prakaitavimui sužadinti, apetitui gertinti. 1 valg. šaukštą lapų užpilti stikline verdančio vandens, po 30 min. perkošti. Gerti po 1 valg. šaukštą 3-4 kartus per dieną.
• Džiovintų šaltalankio uogų arbata. Geriama sergant skrandžio ligomis. 25 gr. uogų užplikyti 1/2 litro verdančio vandens. Palaikyti 3 val., gerti po 1/2 stiklinės 2-3 kartus per dieną.
• Šermukšnio vaisių arbata. Geriama esant avitaminozei, veikia kaip silpnai laisvinanti priemonė. Šermukšnio uogos plikinamos santykiu 1:5. Paliekama pritraukti 4 val. sandariai uždarytame inde vėsioje tamsioje vietoje. Gerti po 0,5 stiklinės 2 kartus per dieną.
• Šilinio viržio žiedynų arbata. Vartojama sergant kepenų ir tulžies pūslės ligomis, esant nemigai ir išsekimui. 1 valg. šaukštą viržio užplikyti stikline verdančio vandens. Po 20 min. perkošti. Gerti po 0,5 stiklinės 4 kartus per dieną.
• Viržio arbata su medumi. 30 gr. viržio žiedų užplikyti stikline verdančio vandens, po 20 min. perkošti. Kai praauš, įdėti medaus.
• Žemuogių lapų arbata. Vartojama peršalus, nusilpus, sergant kepenų, inkstų ir šlapimo pūslės ligomis, mažakraujyste. 20 gr. sausų lapų užpilti 200 ml. verdančio vandens, virinti 5-10 min. Palaikyti 2 val., perkošti. Gerti po 1 valg. šaukštą 3-4 kartus per dieną.
• Iš šviežių ar džiovintų žemuogių verdama skani, vitamininga arbata.

smile [/img]
M
Mislinga 7
2008-11-14 12:56 Mislinga
Sveiki visi,

Arteja savaitgalis, o orai nlb zada siom dienom mus lepinti, tad siulau pamaloninti gomuri ir pasigaminti kazka skanaus smile
As, kadangi esu didele smalize, tai siulau jums savo isbandyta ir daznai realizuojama "Tinginio" recepta :) Taigi siam sedevrui jums reikes:
1 kg paprasciausiu sausainiu
120 g. sviesto
250 g. cukraus
2 dideli saukstai kakavos
200-250 ml pieno

1)Visi pirma susmulkinkite sausainius.
2)Ant silpnos ugnies istirpinkite sviesta, tada sudekite kakava- viska gerai ismaisykite. Toliau sudekite cukru, ismaisykite ir leiskite jam siek tiek aptirpti. Galiausiai supilkite piena. Dar karta viska gerai ismaisykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol uzvirs ir mase siek tiek sutirstes.
Toliau uzpilkite visa tai ant susmulkintu sausainiu, viska gerai ismasykite, sudekite i inda ir padekite atausti.
Skanaus

smile

P.S. Visada viska galima gaminti zvelgiant is akies, nebutina vadovautis instrukcija-jei norite saldziau idekite daugiau cukraus, jei megstate tamsesni -dekite daugiau kakavos :)
P.S. 2. Islaisvinkite savo fantazija- galima dar i sausainius imaisyti riesutu, razinu ar kitko, kas jusu manymu cia tiktu smile
P.S.3. Megaukites juo, bet neleiskite, kad jus uzvaldytu tinginys
smile
2008-11-14 13:01 Voveruska01 2011-09-11 06-01

Mislinga rašė: 1 kg paprasciausiu sausainiu
120 g. sviesto
250 g. cukraus
2 dideli saukstai kakavos
200-250 ml pieno

Aš vietoj cukraus ir pieno dedu tiesiog indelį kondensuoto saldinto pieno smile
I
IR68 268
2008-11-14 13:09 IR68 2011-09-11 06-01
dianaaa
Atsiprašau už pavėluota atsakymą smile . Kepiau keptuvėje smile
Aradija Aradija 10364
2008-11-14 13:10 Aradija
mmmmmmmmmm speju si vakar gaminsiu tingini smile tik va ka pasiulysit vakarienei? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui