Amanda rašė: Pritariu Petronėliai, nes virtuvės visai nemėgstu, ir konservuoti nemoku, bet turiu daug pomidoru, gaila žiūrėti kaip jie genda, tai ir sugalvojau padaryti gerą darbą, tik nežinau ar pavyks.
Jei nenori prarasti pasidaryk:
1 kg pomidorų - 250 balto vyno acto
imbiero šaknis (supajustyk kūbeliais)
0,5 kg. cukraus
gvazdikėlių pagal skonį
2 laimo arba paprastų citrinų sultys
3 česnako skiltelės
Marinuoti pomidorai pasakiškai tiks prie vištienos.
Salotos žiemai:
3 kg kopūstų
0,5 kg druskos
0,250 kg cukraus
1 kg morkų
3 kg pomidorų pjaustytų i 6 - 8 dalis
galima dėti 3 paprikas dėl skonio
juodųjų pipirų bei 7 lauro lapai
0,300 acto arba 50 - 80 gr. citrinos rūgštelės
viską išmaišyti ir palikti 3-6 valandoms po to sunką nukošti ir užvirinti kad duotu kunkulą, smulkintas daržoves sudėti į stiklainius ir užpilti sunka, uždaryti.
Lygiomis dalimis dėti pomidorus, morkas, svogūnus, kopūstus, paprikas
7 kg mišinio 1 kg druskos, krieno šaknis, 2 galvutės česnako, juodųjų pipirų
apie 40 - 45 vnt. 0,5 kg cukraus, 1 litras acto. Viska kaitinant apie 30min pabaigoje supilti actą ir sulaukus kunkulo uždarinėti stiklainiuose.
skanaus