IlonaD rašė: kad "pasiterlinti" ilgiau reiktų
Prašom, pasiterlinkit, kad tik tas noras būtu:
Pyragas „Kriaušės po ledu“
Tešlai: 300 g miltų; 200 g sviesto; kiaušinis; 100 g cukraus. Įdarui: 200 g varškės; 1/2 indelio kondensuoto pieno; kiaušinis; 4 kriaušės; 1/2 stiklinės saulėgrąžų branduolių; pakelis braškių želė.
Iš jai skirtų produktų užminkykite tešlą. Ją valandą palaikykite šaltai. Tuomet iškočiokite 0,7 cm storio lakštą ir paklokite į kepimo formą. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su kiaušiniu, kondensuotu pienu, tarkuotomis kriaušėmis bei saulėgrąžomis. Įdarą sudėkite ant tešlos, išlyginkite ir kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje. Iškeptą ir ataušusį pyragą užpilkite paruošta bei pradėjusia stingti želė. Palaukite, kol sustings, ir patiekite.
Trapūs šokoladiniai sausainiai
• 1 puodelis (225 g) minkšto kambario temperatūros sviesto
• 1 a. š. vanilinio cukraus
• 1 puodelis (120 g) cukraus pudros
• 1 2/3 puodelio (230 g) miltų
• 1/4 puodelio (30 g) kakavos miltelių
Glajui
1 1/2 puodelio (~ 200 g) balto šokolado gabaliukų
2 v. š. sviesto
Sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų sumaišyti mikseriu nedideliu greičiu. Tada greitį padidinti iki vidutinio ir išplakti iki purumo. Suberti miltus, kakavą ir cinamoną ir mažiausiu greičiu viską gerai išmaišyti.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Kol viena dalis bus kočiojama, kitą tešlos dalį reikia laikyti šaldytuve. Tešlą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iki 0,5 cm storio Išpjauti norimos formos sausainius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 8 - 10 min. Išėmus iš orkaitės po 1 minutės perkelti sausainius ant grotelių ir visiškai ataušinti.
Glajui ant vandens garų vonelės ištirpinti šokoladą ir sviestą, kartais vis pamaišant, kol gausis vienalytė masė. Masę sudėti į maišelį, mažą galiuką nukirpti ir dekoruoti ataušusius sausainius.