Kulinariniai receptai

2010-02-03 17:03 Kalinka2008
Gal kam teko kepti šimtalapį? Internete radau porą receptų, bet kažkaip ten nėra medaus. O šimtalapyje gi jaučiasi medus.
A
Aleksiukas 1401
2010-02-03 17:05 Aleksiukas
tarp kitko girdėjau, kad senais laikais, o gal ir dabar į namines dešras žmonės deda salėtros, o ar tai gerai. kai buvo CCCP buvo gal dar baisiau (teta dibusi parduotuvėje valytoja - gaudavo nurodymą apgleivėjusias sardeles grindų skuduru apvalyti - ir nieko juk tokios skanios tos sardelės buvo. Silkių dėžės būdavo išsipūtusios, pasenusios, o gal net atidarius atrodydavo papuvusios, bet nieko - skanu), bet buvo draudžiama apie tai kalbėti, domėtis ir skleisti. Ir gerai buvo.
Per politikos mokslus sakė, kad televizija - yra įtakingiausia priemonė, kuri gali žmones paveikti, bet kokia norima linkme.
dalka dalka 554
2010-02-03 17:06 dalka 2011-09-11 06-37

Aleksiukas rašė: Yra dešrelių, kurių kg kainuoja virš 25 litų. Mėsa tiek nekainuoja. Aš perku krekenavos "be konservantų"(horizontaliai suguldytos) ir turi apdovanojimą.
Turiu pažįstamą, kuri dirba tame fabrike, tai sakė mažiau žiūrėkite ką telikai rodo (visi darbuotojai perka savo produkciją, o jei būtų tokie dalykai - manau tik bulves rytų). Čia tas pats kaip su kiaulių gripu - noras padidinti farmacininkų pelną. Šiuo atveju - noras padidinti ekologiškų pr. pardavėjų pirkimų apimtis, nes labai smukusios dėl krizės. Turėk pinigų ir gali tokią laidą užsakyti, kad iš viso norės visi ne valgyti , o nusižudyti.


labai sutinku smile
baisiai jau "į vienus vartus" vakarykštė laida, aišku tiesos ten buvo, bet jau kai apie "leistina kirmėlių norma", kuri nustatyta Norvegijos žuvų fabrikuose, pradėjo pasakot, tai ką aš žinau.. smile
A
Aleksiukas 1401
2010-02-03 17:27 Aleksiukas
Tai kad sakoma, jog žmogaus organizmas pilnas milijonų parazitų. Va kas ten viduje darosi tai mes tikrai nematom. O sakoma varnas varnui akies nekerta.
dalka dalka 554
2010-02-03 17:31 dalka 2011-09-11 06-37

Aleksiukas rašė: Tai kad sakoma, jog žmogaus organizmas pilnas milijonų parazitų. Va kas ten viduje darosi tai mes tikrai nematom. O sakoma varnas varnui akies nekerta.


Čia turbūt info iš tos laidos, kur apie visokius Natūralios medicinos centrus? ... smile
A
Aleksiukas 1401
2010-02-03 17:38 Aleksiukas 2011-09-11 06-37

dalka rašė:

Aleksiukas rašė: Tai kad sakoma, jog žmogaus organizmas pilnas milijonų parazitų. Va kas ten viduje darosi tai mes tikrai nematom. O sakoma varnas varnui akies nekerta.


Čia turbūt info iš tos laidos, kur apie visokius Natūralios medicinos centrus? ... smile


Ne dalka, čia labai fainą dalyką Universitete turiu - politikos mokslus. Labai įdomus dalykas. Ten ir apie visas ligas, apie visas reklamas ir visa kita.
L
Loreta13 30842
2010-02-03 18:15 Loreta13 2011-09-11 06-37

Kalinka2008 rašė: Gal kam teko kepti šimtalapį? Internete radau porą receptų, bet kažkaip ten nėra medaus. O šimtalapyje gi jaučiasi medus.
Mano mama bandė.
Ne, ten medus nepriklauso.
Aguonos, cukrus bei razinos.
Žinoma, ir pati tešla.
Bei labai labai daug sviesto:))
Pažiūrėjimui:
kristi.erdves.lt/Tortai/simtalapiai.html
Na ir rimtam gaminimui:
www.supermama.com/forumas/lofiversion/index.php/...
tiga tiga 2272
2010-02-04 14:23 tiga
Vakar aptartos ruginės duonelės receptas:
Iš vakaro -apie 15-17val. imame 1,75 ltr. vandens, jį užverdame ir juo užpilame 1,5 ltr ruginių miltų ir 0,2ltr kvietinių miltų, saują kmynų. Išmaišome mediniu šaukštu. Maišosi sunkiai. Po kelių val supilame raugą ir vėl gerai išmaišome. Dabar padedame šiltai, kad rūgtų. Tinka prie radijatoriaus, galima apsukti dar kokiu šiltu pledu. Indą su tešla užklojame drobule. Ryte tešla bus pakilus ir netgi jausis rūgštokas duonytės skonis. Tada pirmiausia atsidedame apie 0,5 ltr kaip būsimo raugo. Jį galima laikyti šaldytuve iki sekančio užminkymo.
Dabar pagrindinis darbas: į tešlą dedame 2,5 arbatinio šaukštelio druskos, 1 saujelę cukraus, linų sėmenų, 2-2,5ltr ruginių miltų. Minkome 40-50min. Rankas galima pavilgyti į vandenį. Gerai išminkytą tešlą daliname į norimo dydžio kepaliukus. Juos patepame aliejumi ar vandeniu, paliekame apie 3-5val, kad gerai iškiltų.(Ant kepaliuko padarykite kryžiaus ženklą, jis ir parodys kada duonytė iškilo, nes jis beveik išsilygina). Kai duonelė pakyla, kepame orkaitėje 200C temperatūroje apie 2val. Kepant kepaliukus pridengti popieriumi. Kai iškeps , leisti atvėsti, patepti sviestu.
Viską darykite su meile ir viskas bus gerai.
klem klem 3973
2010-02-04 14:28 klem
O kur gaunate raugą smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-02-04 14:29 Elvusia
Kaip užsinorėjau lašinukų "Palčiki obližiš" su skania kaimiška duonele :)
tiga tiga 2272
2010-02-04 14:30 tiga
Raugo turi dabar mano sesuo ir aš. Galėčiau kada prie progos pasidalinti. Tik aš gi gyvenu kaime, tai bus problemų. O mano sesuo gyvena Alytuje, tai kam patogu, tai ji tikrai pasidalintų.
Elste Elste 27356
2010-02-04 14:30 Elste 2011-09-11 06-37

tiga rašė: Vakar aptartos ruginės duonelės receptas:
Iš vakaro -apie 15-17val. imame 1,75 ltr. vandens, jį užverdame ir juo užpilame 1,5 ltr ruginių miltų ir 0,2ltr kvietinių miltų, saują kmynų. Išmaišome mediniu šaukštu. Maišosi sunkiai. Po kelių val supilame raugą ir vėl gerai išmaišome. Dabar padedame šiltai, kad rūgtų. Tinka prie radijatoriaus, galima apsukti dar kokiu šiltu pledu. Indą su tešla užklojame drobule. Ryte tešla bus pakilus ir netgi jausis rūgštokas duonytės skonis. Tada pirmiausia atsidedame apie 0,5 ltr kaip būsimo raugo. Jį galima laikyti šaldytuve iki sekančio užminkymo.


oi ačiū, kad nepamiršai duonikės:))

va čia man biski neaišku - supilame raugą ir vėl išmaišome. Tai čia kokį raugą supilame smile
Elste Elste 27356
2010-02-04 14:31 Elste 2011-09-11 06-37

tiga rašė: Raugo turi dabar mano sesuo ir aš. Galėčiau kada prie progos pasidalinti. Tik aš gi gyvenu kaime, tai bus problemų. O mano sesuo gyvena Alytuje, tai kam patogu, tai ji tikrai pasidalintų.


o tai kaip tas raugaws daromas??? ar gaunamas iš kur???
tiga tiga 2272
2010-02-04 14:32 tiga
Elvusia, prie šios duonelės net tų lašinukų nereikia, nes pvz man ji labai skani ir viena, o su medumi, tai patys geriausi mano pusryčiai. Mes ją kepti visai nesenai pradėjome, bet prie kavos ar arbatos sausainių jau nebejieškome, o tik tos duonelės.
tiga tiga 2272
2010-02-04 14:34 tiga
Mergikės nepanikuokit, raugo sakau kad reikia gauti arba iš manęs arba iš sesers, o mes esame geranoriškos ir tikrai pasidalinsime .
klem klem 3973
2010-02-04 14:36 klem 2011-09-11 06-37

tiga rašė: Elvusia, prie šios duonelės net tų lašinukų nereikia, nes pvz man ji labai skani ir viena, o su medumi, tai patys geriausi mano pusryčiai. Mes ją kepti visai nesenai pradėjome, bet prie kavos ar arbatos sausainių jau nebejieškome, o tik tos duonelės.

Aš vaikystėj mamai padėdavau minkyt duoną smile
Žinau, kad raugo tokį gumulėlį palikdavo "diečkoj" smile
Bet pasidaryt jį labai sunku.
Aš gyvenu Kaune - Alytus tolokai... Gal vasariop
smile smile
Ačiū , Tiga.
Elste Elste 27356
2010-02-04 14:36 Elste 2011-09-11 06-37

tiga rašė: Mergikės nepanikuokit, raugo sakau kad reikia gauti arba iš manęs arba iš sesers, o mes esame geranoriškos ir tikrai pasidalinsime .

bet tai jūs jį kažkaip pasigaminate???
ar nenorite paslapties išduoti smile
klem klem 3973
2010-02-04 14:37 klem 2011-09-11 06-37

Elste rašė:

tiga rašė: Mergikės nepanikuokit, raugo sakau kad reikia gauti arba iš manęs arba iš sesers, o mes esame geranoriškos ir tikrai pasidalinsime .

bet tai jūs jį kažkaip pasigaminate???
ar nenorite paslapties išduoti smile

Jo nepasigaminsi - jis perduodamas smile
tiga tiga 2272
2010-02-04 14:40 tiga
Taip, raugas perduodamas, taip paprasčiau. Klem, aš gan tankiai važiuoju į Kauną, tai gal kada nors ir susitarsim. Tiesa, dar turiu ir baltos duonelės raugo smile
Elste Elste 27356
2010-02-04 14:42 Elste 2011-09-11 06-37

tiga rašė: Taip, raugas perduodamas, taip paprasčiau. Klem, aš gan tankiai važiuoju į Kauną, tai gal kada nors ir susitarsim. Tiesa, dar turiu ir baltos duonelės raugo smile

nieko nesuprantu smile bet kažkas gi kažkaip jį pagamino, kad galėtų duoti.
Ar čia kaip Prometėjas ugnį dalina smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui