tiga rašė: Taip, Elste, jis vis paliekamas, nes jūs paklauskite savo močiučių, tai jums jos papasakos kaip palikdavo truputėlį raugo kubile. Čia sudėtingiau
Vat ir radau, kas ras raugas:)))
o jau tikro rūgpienio tai per akis pas uošvienę kaime - šito tai jau gausiu
va kokį radau:
Kai raugo nėra, prieš kepant duoną jo galima pasigaminti. Imama 1/2 kg ruginių miltų, 50 g mielių, 1—1,5 litro šilto vandens. Viskas sumaišoma ir laikoma šiltai, kad įrūgtų. Maždaug po paros jis jau tinka duonai užraugti. Pagamintame rauge yra ne tik mielių grybelių, bet ir pieno rūgšties bakterijų ir šių bak-
terijų pagamintos pieno rūgšties,kuri suteikia duonai malonų rūgštų skonį.
Raugas ne visada būna geras, be to, kiekvieno raugo skonis priklausomai nuo vyraujančių rauge bakterijų skiriasi. Kiekvienos šeimininkės duonos rūgštis kitokia. Gaminant raugą, patariama įpilti nors 1/2 stiklinės gero rūgusio pieno.