Kulinariniai receptai

xvijox xvijox 988
2010-08-23 14:01 xvijox
Kas gamino tą lydyta sūrį tai gal galit parašyti kai nukoši varškę jos nereikia atvėsinti, nes kai supilsi kiaušinius ar jų nesutrauks, ir dar ar kiaušinius paprastai trynius su baltymais išplakti ir supilti ????????
vovere vovere 25997
2010-08-23 14:28 vovere
kaip tik ką tik padariau, nieko neatvėsinau viską supyliau, tik neturėjau sodos tai kepimo miltelius sudėjau. smile gal nesprogs smile o kaiušinio nesutraukė ir jį suplakiau su baltymais paprastai ir supyliau.
tik nežinau kiek ten paskui maišyt reikėjo, tai maišiau maišiau kol ranka pavargo ir supyliau į indelius, gal ten reikėjo ilgiau dar maišyt nežinau, nes jau pasidarė kaip ir masė o ne guzas tai ir supyliau, gal jis labiau turi suskystėt?
Elste Elste 27356
2010-08-23 14:31 Elste 2011-09-11 06-55

vovere rašė: kaip tik ką tik padariau, nieko neatvėsinau viską supyliau, tik neturėjau sodos tai kepimo miltelius sudėjau. smile gal nesprogs smile o kaiušinio nesutraukė ir jį suplakiau su baltymais paprastai ir supyliau.
tik nežinau kiek ten paskui maišyt reikėjo, tai maišiau maišiau kol ranka pavargo ir supyliau į indelius, gal ten reikėjo ilgiau dar maišyt nežinau, nes jau pasidarė kaip ir masė o ne guzas tai ir supyliau, gal jis labiau turi suskystėt?

turi tąsytis, tampytis, nu kaip saldainių "karvutė" vidus. Nu kai sutarkuoji sūrį ir uždedi ant kokio kepsnio ar ko ir jis taip tąsosi visaip. Tai va taip va turi būti smile
xvijox xvijox 988
2010-08-23 14:31 xvijox
O 1kg. varškės ir 1l pieno buvo žinoma tik naminiai ?
Elste Elste 27356
2010-08-23 14:35 Elste 2011-09-11 06-55

xvijox rašė: O 1kg. varškės ir 1l pieno buvo žinoma tik naminiai ?

ŽINOMA smile
negi iš sintetinio pieno ar varškės ką padarysi smile smile
vovere vovere 25997
2010-08-23 14:35 vovere 2011-09-11 06-55

Elste rašė:
turi tąsytis, tampytis, nu kaip saldainių "karvutė" vidus. Nu kai sutarkuoji sūrį ir uždedi ant kokio kepsnio ar ko ir jis taip tąsosi visaip. Tai va taip va turi būti smile

tai gal dar turėjau pavirt jaučiu, bet beveik taip buvo, nu žiūrėsiu smile
vovere vovere 25997
2010-08-23 14:36 vovere 2011-09-11 06-55

xvijox rašė: O 1kg. varškės ir 1l pieno buvo žinoma tik naminiai ?

aš pabandymui dariau visai ne iš naminių ir manau skirtumo didelio nebus nebent riebume smile juk jei įdėsi mėgstamų prieskonių ir bus gerai smile
Elste Elste 27356
2010-08-23 14:37 Elste 2011-09-11 06-55

vovere rašė:

Elste rašė:
turi tąsytis, tampytis, nu kaip saldainių "karvutė" vidus. Nu kai sutarkuoji sūrį ir uždedi ant kokio kepsnio ar ko ir jis taip tąsosi visaip. Tai va taip va turi būti smile

tai gal dar turėjau pavirt jaučiu, bet beveik taip buvo, nu žiūrėsiu smile

Bus gerai smile
pagal receptą va gaunasi Olandiškas sūris, nu pas tave gal gausis "Rokiškio" ar "Svalia" kokia, ar "Džiugas". smile smile
vovere vovere 25997
2010-08-23 14:38 vovere 2011-09-11 06-55

Elste rašė:
Bus gerai smile
pagal receptą va gaunasi Olandiškas sūris, nu pas tave gal gausis "Rokiškio" ar "Svalia" kokia, ar "Džiugas". smile smile

kažin, džiugą brandint reikia, gal į rūsį nunešt kokiam mėnesiui kažin ką rasčiau smile
Elste Elste 27356
2010-08-23 14:47 Elste 2011-09-11 06-55

vovere rašė:

Elste rašė:
Bus gerai smile
pagal receptą va gaunasi Olandiškas sūris, nu pas tave gal gausis "Rokiškio" ar "Svalia" kokia, ar "Džiugas". smile smile

kažin, džiugą brandint reikia, gal į rūsį nunešt kokiam mėnesiui kažin ką rasčiau smile



nugi rastum aukščiausios kokybės pelėsinį sūrį su skylutėm (pelės padarytų tas olandiškas skyliukes) smile
I
IlonaD 6943
2010-08-25 11:30 IlonaD
Petronėle,
gal galėtum savo torto Napoleono receptą išduoti? Tikiu, kad kažkur buvai parašiusi, bet perspektyva perskaityti 300psl. nelabai vilioja.
Ačiū. smile
urtele urtele 13511
2010-08-25 11:33 urtele 2011-09-11 06-55
Jeigu neapsirinku, Petronėlė pagal Loreta13

Loreta13 rašė: Mano sesers "NAPOLEONAS"
2 tryniai
1 indelis grietinės
375 gr. margarino
3 stiklinės miltų

Miltus berti ant stalo, padaryti duobelę
Ten įmušti trynius, sudėti grietinę, sutarkuoti per stambią tarką šaltą margariną.
Ir kapoti peiliu, kol masė pataps beveik vientisa.

Gautą masę padalinti į 7 gumulėlius, suvyniot į maistinę plėvelę, ar įdėt į kokį šaldymo indelį ir palikt šaldiklyje per nakt.
Kitą dieną šiek tiek atšildyt ir iškočioti norimo dydžio "blynus" - maždaug sriubinės lėkštės dydžio. Nekreipt dėmesio, kad kraštai nelygūs - jų vėliau prireiks.
Kočiot galima per foliją, ar kepimo popierių, maistinę plėvelę, kad neliptų prie kočėlo.
Kepti pakankamai aukštoje temperatūroje apie 10 min.
"Blynai" turi būt parudavę.
Kiekvieną blyną kepti atskirai ant atskiro kepimo popieriaus lapo.
Pertepimas - 1 indelis virto kondensuoto pieno ir pakelis sviesto - sviestas turi būt minkštas, kad išsiplaktų vientisa masė.
"Blynus" apipjauname gražiai padėję kokią nors lėkštę.
Likę trupiniai bus naudojami šonų ir viršaus papuošimui.
Nesinervinkite, jei "blynas" perlūžta, ar sutrūksta.
Tieiog sudėliokite tuos gabaliukus ir tiek.
Vienas sluoksnis pertepimo galima ir spanguolių džemu - skanu, kai yra rūgštelės :))
Pertepus būtina palaikyt per naktį kambario temperatūroje.
Jei įdėsite į šaldytuvą - kremas sustings ir nepersigers į "blynus".
Valgyt galima tik kitą rytą :)))

PATIKĖKITE - prie kavos nieko nėra skanesnio.......
I
IlonaD 6943
2010-08-25 11:40 IlonaD 2011-09-11 06-55

urtele rašė: Jeigu neapsirinku, Petronėlė pagal Loreta13

PATIKĖKITE - prie kavos nieko nėra skanesnio.......
[/quote]

Mat čia kaip tas receptas vaikščiojo :). Ačiū, atrodo nelabai sudėtingai, bandysiu.
Tik klausimas indėlis grietinės - čia koks indelis? - 250g, 500g ?
Ir kaip suprantu pertepimui - išsukti sviestą iki purumo ir tada suversti tą virtą kondencovkę, ar ne?
Elste Elste 27356
2010-08-25 11:43 Elste 2011-09-11 06-55

IlonaD rašė: Mat čia kaip tas receptas vaikščiojo :). Ačiū, atrodo nelabai sudėtingai, bandysiu.
Tik klausimas indėlis grietinės - čia koks indelis? - 250g, 500g ?
Ir kaip suprantu pertepimui - išsukti sviestą iki purumo ir tada suversti tą virtą kondencovkę, ar ne?

Tu dar porą bidonėlių parsinešk pieno smile
grietinę ir sviestą naminį pasidaryk, pamatysi koks skonis torto bus smile
O ir gabalėlį tam geram ūkininkui nuneši smile
Elste Elste 27356
2010-08-25 11:44 Elste
Eikit jūs su tuo Napoleonu smile Laminatas, blyn, kaip užsimaniau.
Grįžau va po pietų lyg ir soti, ale lekiu dar kol yra laiko nusipirksiu kavinėj pyrago kokio prie kavos smile
I
IlonaD 6943
2010-08-25 11:54 IlonaD 2011-09-11 06-55

Elste rašė:
Tu dar porą bidonėlių parsinešk pieno smile
grietinę ir sviestą naminį pasidaryk, pamatysi koks skonis torto bus smile
O ir gabalėlį tam geram ūkininkui nuneši smile


Elste, eik tu peklon, ir taip drabužiai kasdien spintoje kabėdami traukiasi, vis traukiasi (sakau, gal medžiaga tokia "lieva"), dar jinai mat naminius grietinę ir sviestą siūlo, kad tave kur... smile
vovere vovere 25997
2010-08-25 11:58 vovere 2011-09-11 06-55

Elste rašė:
sviestą naminį pasidaryk,

bet juk sviestą reikia turėti su kuo padaryti, paprastai su rankom juk neišsuksi

smile
tiga tiga 2272
2010-08-25 12:00 tiga
Tik prašome mielosios nevarykite ant tikrų naminių produktų. Tikrai ne jie kalti dėl jūsų rūbų. Tarp kitko visuose maxsiminiuose produktuose pilna visokiausių E ir papildų, kurie skatina daugiau valgyti ir mūsų organizmui tai visai napatinka. Aš už kuo natūralesnį maistą -einu valgyti virtų bulvių su naminiu rūgštu pienu smile , kurio nepalyginsiu su jokiu kefyru...
Elste Elste 27356
2010-08-25 12:00 Elste 2011-09-11 06-55

vovere rašė:

Elste rašė:
sviestą naminį pasidaryk,

bet juk sviestą reikia turėti su kuo padaryti, paprastai su rankom juk neišsuksi

smile


nu tai ūkininkas gal išnuomos:))) arba jau teks kočiot kaip reikalas smile smile
vovere vovere 25997
2010-08-25 12:01 vovere
abejoju ar namie galim iš vis pasidrayt be to muštuvo
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui