Elste, skanaus :)
Amrita rašė: Iš interneto platybių, bet išbandytas ir žiauriai skanus Cukinijų apkepas.
500 g. cukinijos
130 g kumpio (dėjau k/r Aukštaičių kepsnį, bet skaičiau, kad buvo išbandyta ir su morkom vietoj kumpio)
1 svogūnas
75 g fermentinio sūrio
3/4 puodelio miltų
4 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių
1/3 puodelio aliejaus.
pipirų, druskos pagal skonį
Svogūną pakepinti keptuvėje kartu su smulkiai supjaustytu kumpiu. Kol jie atšals, reikia burokine tarka sutarkuoti cukiniją, nupilti susidariusį skystį. Tada sudėti miltus, kepimo miltelius, prieskonius, sutarkuoti sūrį, išplaktus kiaušinius, supilti aliejų. Viską gerai išmaišyti ir kepti 45 min. 180 laipsnių temperatūroje. Turi gražiai apskrusti. Prieš valgant, leisti kokias 5 min. pastovėti. Skanaus.