Kulinariniai receptai

lemone lemone 1159
2010-08-17 09:27 lemone
Vakar kepiau tą varškės pyragą , na jis man toks sunkokas gavosi.
Manau nelabai išėjo, nes be meilės dariau, visa varvanti nuo karščio, išgėrusi kibira vandens, sumečiau kuo greičiau viską. Atsinešiau šiandien į darbą, bet nedrįstu vaišint...gal po pietų smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-17 09:28 Elvusia
O kam varškės sūreliai?
Kombainas perplaka varškę iki vientisos masės. Iš sūrelių reikia kepti nieko_sau roželes :)))
I
IlonaD 6943
2010-08-17 09:29 IlonaD 2011-09-11 06-54

Elste rašė:
o man tai dar vakar mintis šovė pabandyti jį kepti ne su varške, o su varškės sūreliais. turėtų būti skaniau smile juk jie tokie labiau sutrinti, nėra tų varškės tokių gumuliukų, nerūgšūs. Reiks pabandyt kurį savaitgalį smile


Aha, dėl tų varškės sūrelių tu teisi. Aš irgi dažnai vietoj varškės dedu pakeliais saldžią varškę, tipo "Soti", ar kokia ji te būna.
2010-08-17 09:30 vvirginija1
Šiaip tai man iš varškės gaminiai irgi kažkaip nepavyksta, gaunas tokie "suklekę" liaudiškai tariant. O ką daryti kad pati ta varškės masė gautusi puresnė?
I
IlonaD 6943
2010-08-17 09:31 IlonaD 2011-09-11 06-54

vvirginija1 rašė: Šiaip tai man iš varškės gaminiai irgi kažkaip nepavyksta, gaunas tokie "suklekę" liaudiškai tariant. O ką daryti kad pati ta varškės masė gautusi puresnė?


Į kilogramą riebesnios varškės (patrintos rankiniu būdu) atsargiai įmaišau 7-8 iki purumo išplaktus kiaušinio baltymus - visada puri varškė gaunasi.
Elste Elste 27356
2010-08-17 09:33 Elste 2011-09-11 06-54

IlonaD rašė:

vvirginija1 rašė: Šiaip tai man iš varškės gaminiai irgi kažkaip nepavyksta, gaunas tokie "suklekę" liaudiškai tariant. O ką daryti kad pati ta varškės masė gautusi puresnė?


Į kilogramą riebesnios varškės (patrintos rankiniu būdu) atsargiai įmaišau 7-8 iki purumo išplaktus kiaušinio baltymus - visada puri varškė gaunasi.

nu va nebent taip ji pasipurintu smile
bet aš tai iš vis varškės nemėgėja. Bet va kai pasidariau tą pyragą, kur varškę sumaišiau su kiaušiniais ir kondencuotu pienu, tai va tokia tai skanuuuu smile
nuo vaikystės varškės, sūrio nemėgstu. Neįkišdavo man jų.
O dabar jau valgau ir varškės sūrį, ir pačios varškės kartais kur įdedu ar šiaip pakrapšau.
Matyt, senatvė, kaulams kalcio trūkumas, tai organizmas poreikį įjungė smile smile smile
2010-08-17 09:36 vvirginija1 2011-09-11 06-54

Elste rašė: ir kondencuotu pienu........
Klausimas dar kiek tos kondensovkės tam pyragui beliko iš po gero nulaižymo smile
Elste Elste 27356
2010-08-17 09:38 Elste 2011-09-11 06-54

vvirginija1 rašė:

Elste rašė: ir kondencuotu pienu........
Klausimas dar kiek tos kondensovkės tam pyragui beliko iš po gero nulaižymo smile

be be be smile smile
liko... aš tik porą šaukštų su kaupu nulaižiau smile
(o tai kiek indelyje tų šaukštų būna smile ) nu žodžiu liko ir supyliau maždaug 2/3 indelio smile
I
IlonaD 6943
2010-08-17 09:42 IlonaD
Elste,
Primink, kaip ten tą sūrį reikia daryti, per meet'ą pasakojai, bet galvoje kaip tai nieko neužsiliko smile
Elste Elste 27356
2010-08-17 09:50 Elste 2011-09-11 06-54

IlonaD rašė: Elste,
Primink, kaip ten tą sūrį reikia daryti, per meet'ą pasakojai, bet galvoje kaip tai nieko neužsiliko smile

tai kur ten liks smile smile
pienas ir rugpienis turi būti naminiai, tikri, ne iš paduotuvės smile
Taigi:
jeigu tokiam mažuliukui, kokį buvau atvežusi, tai tokie kiekiai. Norint didesnio, tai atitinkamai ir kiekiai didesni.
litrą rūgpienio įsipyli į bliuduką.
litrą pieno pakaitini taip iki virimo (bet neužverdi, nes paskui bus birus toks ir sausas), į tą pieną kaitinamą įberti biski cukraus, biski druskos, kmynų saują kokią.
Ir tuo pakaitintu pienu užpilti rūgpienį. Tada maišyti maišyti maišyti, kol taip kietėti pradeda. Ir viskas. tada sukrėsti į kokią plokšią lėkštę padaryti tokią sūrio formą, apspaudyti ir palitki atvėsti, paskui į šaldytuvą ir viskas. Skanaus smile
(kiti deda į merlinį surmaišį ir paslegia, kad nusbėgtų išrūgos, bet man tai per sausas toks tada gauansi. Man tas minkštas kaip varškė skaniau smile ).
I
IlonaD 6943
2010-08-17 09:52 IlonaD 2011-09-11 06-54

Elste rašė: tai kur ten liks smile smile


Ačiū, bandysiu. Dar kažkas minėjo, kad įdėjus kiaušinį ir sviesto, gaunasi toks kaip ir lydytas?
Elste Elste 27356
2010-08-17 09:55 Elste 2011-09-11 06-54

IlonaD rašė:

Elste rašė: tai kur ten liks smile smile


Ačiū, bandysiu. Dar kažkas minėjo, kad įdėjus kiaušinį ir sviesto, gaunasi toks kaip ir lydytas?


nu tai aš ir minėjau smile smile
tada reikia tą rugpienį kaitinti ir į jį įmušti kiaušinių, sviesto, kmynų dar galima ir kaitini kaitini, kol pasidaro toks tąsus (kaip saldainių "Karvutė" vidus:)), ir tada išjungi, biski atvėsini ir supili į plastikinius indelius (tuos kaip prekybcentriuose mišreines deda). ir tada į šaldytuvą.
I
IlonaD 6943
2010-08-17 09:57 IlonaD 2011-09-11 06-54

Elste rašė:
nu tai aš ir minėjau smile smile
tada reikia tą rugpienį kaitinti ir į jį įmušti kiaušinių, sviesto, kmynų dar galima ir kaitini kaitini, kol pasidaro toks tąsus (kaip saldainių "Karvutė" vidus:)), ir tada išjungi, biski atvėsini ir supili į plastikinius indelius (tuos kaip prekybcentriuose mišreines deda). ir tada į šaldytuvą.


Tai kaitiname tik rūgpienį, paprasto pieno nepilame, ania?
Elste Elste 27356
2010-08-17 10:00 Elste 2011-09-11 06-54

IlonaD rašė:

Elste rašė:
nu tai aš ir minėjau smile smile
tada reikia tą rugpienį kaitinti ir į jį įmušti kiaušinių, sviesto, kmynų dar galima ir kaitini kaitini, kol pasidaro toks tąsus (kaip saldainių "Karvutė" vidus:)), ir tada išjungi, biski atvėsini ir supili į plastikinius indelius (tuos kaip prekybcentriuose mišreines deda). ir tada į šaldytuvą.


Tai kaitiname tik rūgpienį, paprasto pieno nepilame, ania?

reikia ir pienuko, ir druskos dar, ir sodos biski (nu pamiršau gi parašyt, kaip tam pyragui smile smile )

Va įmetu nuorodą to sūrio darymo su paveiksliukais, kaip jis tąsosi kaitinamas smile
www.jovita.lt/index.php?/Naminis-lydytas-suris.html
I
IlonaD 6943
2010-08-17 10:02 IlonaD 2011-09-11 06-54

Elste rašė:

Va įmetu nuorodą to sūrio darymo su paveiksliukais, kaip jis tąsosi kaitinamas smile
www.jovita.lt/index.php?/Naminis-lydytas-suris.html


Dabar jau viskas aišku, ačiū dar kartelį smile
Elste Elste 27356
2010-08-17 10:08 Elste 2011-09-11 06-54

IlonaD rašė:

Elste rašė:

Va įmetu nuorodą to sūrio darymo su paveiksliukais, kaip jis tąsosi kaitinamas smile
www.jovita.lt/index.php?/Naminis-lydytas-suris.html


Dabar jau viskas aišku, ačiū dar kartelį smile

Prašau, ragauk į sveikatą smile
šitas va lydyto receptas man labiausiai patiko, nes toks paprastai daromas. smile
bet tos varškės irgi parduotuvėj nepirk smile
pasidaryk pati iš rūgpienio. Tiesiog rūgpienį supili į marlę ir pakabini, kad nuvarvėtų išrūgos. Tokia va kaip varškė ir lieka marliuke.
I
IlonaD 6943
2010-08-17 10:10 IlonaD 2011-09-11 06-54

Elste rašė:
Prašau, ragauk į sveikatą smile
šitas va lydyto receptas man labiausiai patiko, nes toks paprastai daromas. smile


Na, pieno naminio turėsiu, o tai ta varškė irgi naminė turi būti? Kaip ją pasidaryti?

Skaitai mano mintis smile smile
Elste Elste 27356
2010-08-17 10:15 Elste 2011-09-11 06-54

IlonaD rašė:

Elste rašė:
Prašau, ragauk į sveikatą smile
šitas va lydyto receptas man labiausiai patiko, nes toks paprastai daromas. smile


Na, pieno naminio turėsiu, o tai ta varškė irgi naminė turi būti? Kaip ją pasidaryti?

Skaitai mano mintis smile smile

taip va ir pasidarai:))
pirktinė tai š... nieko iš jos nesigaus, kaip ir pirktinio pieno (padaryto iš miltelių:)))
Elste Elste 27356
2010-08-17 10:16 Elste
tai jeigu pieno gausi, tai dalį jo susiraugink (nu kefyro irgi nepirk:)).
Supilk į stiklainį ir pridenk popierine servetėle, kitą dieną jau turėsi rūgpienio. smile
I
IlonaD 6943
2010-08-17 10:19 IlonaD 2011-09-11 06-54

Elste rašė: tai jeigu pieno gausi, tai dalį jo susiraugink (nu kefyro irgi nepirk:)).
Supilk į stiklainį ir pridenk popierine servetėle, kitą dieną jau turėsi rūgpienio. smile


Aha, dabar jau ir pats kvailiausias pasaulio žmogus turbūt suprastų smile , ačiū, Elste, bandysiu savaitgalį pasidaryti.
O gal žinai, kiek to pieno reikia rauginti, kad 1 kg varškės išeitų?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui