IlonaD rašė: Elste,
Primink, kaip ten tą sūrį reikia daryti, per meet'ą pasakojai, bet galvoje kaip tai nieko neužsiliko
tai kur ten liks
pienas ir rugpienis turi būti naminiai, tikri, ne iš paduotuvės
Taigi:
jeigu tokiam mažuliukui, kokį buvau atvežusi, tai tokie kiekiai. Norint didesnio, tai atitinkamai ir kiekiai didesni.
litrą rūgpienio įsipyli į bliuduką.
litrą pieno pakaitini taip iki virimo (bet neužverdi, nes paskui bus birus toks ir sausas), į tą pieną kaitinamą įberti biski cukraus, biski druskos, kmynų saują kokią.
Ir tuo pakaitintu pienu užpilti rūgpienį. Tada maišyti maišyti maišyti, kol taip kietėti pradeda. Ir viskas. tada sukrėsti į kokią plokšią lėkštę padaryti tokią sūrio formą, apspaudyti ir palitki atvėsti, paskui į šaldytuvą ir viskas. Skanaus
(kiti deda į merlinį surmaišį ir paslegia, kad nusbėgtų išrūgos, bet man tai per sausas toks tada gauansi. Man tas minkštas kaip varškė skaniau
).