Kulinariniai receptai

Elste Elste 27356
2010-08-12 12:06 Elste 2011-09-11 06-54

Elvusia rašė:

lemone rašė: Truputėlį pakreipsiu temą nuo moliūgų iki duonos.
gavau raugo, kepiau duoną , kaip pirmam kartuo gavosi visai nebloga.
Ir pati valgiau ir kitus vaišinau ir iš to didelio dosnumo išdalinau ir raugą. Jo liko apie trečdalį( gal net mažiau) puslitrinio stiklainio.Jį laukau šaldytuve ir jis gyvatė man nė trupiučio nepasidaugina.Ar galiu bandyt su tiek raugo kept duoną. Čia maždaug 1-1,3kg miltų?

Jei įtariate, kad mažai raugo. Suminkiusi duonelę, leiskite jai truputį ilgėliau pakilti kambario temperatūroje. Tiesiog papildomai parauginkite visą kiekį.
Kai pradės kilti, formuokite duoną ir pasilikite raugo.


Jooo, ELvusia, žino smile jos kepta duonelė niamu niamu, kokia skani smile
lemone lemone 1159
2010-08-12 13:03 lemone
Ačiū Elvusia už patarimus.
Bet kai aš kepiau pirmą(beje ir vienintelį kartą) tai duoną rauginau jau formoje 7 valandas, o raugui tešlos atsidėjau prieš dėdama tešlą į formą.
Bandysiu, jei neišeis tai vėl ieškosiu raugo.
Elste Elste 27356
2010-08-12 13:09 Elste 2011-09-11 06-54

lemone rašė: Ačiū Elvusia už patarimus.
Bet kai aš kepiau pirmą(beje ir vienintelį kartą) tai duoną rauginau jau formoje 7 valandas, o raugui tešlos atsidėjau prieš dėdama tešlą į formą.
Bandysiu, jei neišeis tai vėl ieškosiu raugo.


galima pasidaryti raugą smile
www.malsena.lt/ru/receptai/duona/raugas
lemone lemone 1159
2010-08-12 13:17 lemone 2011-09-11 06-54

Elste rašė: [galima pasidaryti raugą smile
www.malsena.lt/ru/receptai/duona/raugas


Este, puiku, aš tą raugą "pamaitinsiu" kaip parašyta ir tikiuosi išeis iškept man tą
duonelę smile
Nu bet Jūs vaikščiojanti enciklopedija, viską žinote smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-12 13:20 Elvusia 2011-09-11 06-54

lemone rašė: Ačiū Elvusia už patarimus.
Bet kai aš kepiau pirmą(beje ir vienintelį kartą) tai duoną rauginau jau formoje 7 valandas, o raugui tešlos atsidėjau prieš dėdama tešlą į formą.
Bandysiu, jei neišeis tai vėl ieškosiu raugo.

Nereikia ieškoti.
Juk sakau jums - tiesiog visą suminkytą kiekį parauginkite kelias valandas. Atidėkite reikiamą kiekį raugo ir, suformavusi duonelę, leskite jai pakilti tiek, kiek jūs visada kildinate.
Aš, beje, vakar suminkiau duoną, sudėjau į orkaitę. Ir (kaip tik dukra grįžo iš Paryžiaus, užsikalbėjom) pamiršau laiku įjungti.
Šiandien ryte radau pilną orkaitę duonos raugo :))))))
Kol išvaliau, eina sau.
Bet jau iškepiau iš likusios.
Kol kas neragavom, bet kvepia skaniai :)
G
gerliux 145
2010-08-12 13:25 gerliux
MEDUOLIŲ "TORTAS" NAMIŠKIAMS

1 kg meduolių : perpjauti per pusę, kloti į sandarų indą arba tortinę.
1 ltr. grietinės: sumaišyti su citrinos sultimis (arba citrinos rūgštimi) ir užpilti ant meduoliu.
Ir taip sluoksniuoti.
Dar galima įdėti supjaustytus bananus, braškes ar kitus vaisius.
Išversti šito "torto" neina, jis nėra labai išvaizdus, tačiau skonis....... verta paragauti :)
R
RAJA 983
2010-08-12 13:37 RAJA
gerliux ,
ar nebandėt į grietinę truputį želatinos įdėti ?
įdomu kas gautusi ? gal išsiverstų ?
G
gerliux 145
2010-08-12 13:39 gerliux
nebandžiau, bet tuomet grietinė taip gerai į meduolius neįsigertų...
R
RAJA 983
2010-08-12 13:52 RAJA
gali būti,
kiek reikia laikyti pertepus
Elste Elste 27356
2010-08-12 14:04 Elste
o ne per saldus gaunasi smile
nes meduoliai tai jau toks saldus daiktas smile
O kokius juos dedate??? juk būna visokių - ir šokoladinių, ir mėtinių, ir paprastų vanilinių... ir dar nuo firmos priklauso, nes vienų laaabai saldūs, ar kokių gvazdikėlių cinamonų primaišyti, o kiti - tokie kaip tarybiniais laikais, vaikystę primena smile (būtent tokie man "Baltijos" paprasti vaniliniai meduoliai) smile
va šitie:
www.javine.lt/Image/prod/med_baltija-1.jpg
Elste Elste 27356
2010-08-12 14:08 Elste 2011-09-11 06-54

gerliux rašė: MEDUOLIŲ "TORTAS" NAMIŠKIAMS

1 ltr. grietinės: sumaišyti su citrinos sultimis (arba citrinos rūgštimi) ir užpilti ant meduoliu.

O kiek citrinos sulčių ??? vieną citriną išspausti?

ir jeigu jis neišsiima paskui smile tai kaip jį valgyti? iš formos su šaukštu, kaip košę kabint? smile
O jeigu formą iškloti sviestiniu (kepimo) popieriumi, tai gal tada išsiimtų normaliai smile
G
gerliux 145
2010-08-12 14:50 gerliux
Atsakau į klausimus:
pertepti reikia iš vakaro, tuomet viskas gerai susigeria;
meduoliai turi būti paprasti, be jokių prieskonių, žodžiu kaip vaikystėje valgėm;
aš dedu citrinos rūgštį, tai gal 1/3 arbatinio šaukštelio, skonis turi būti rūgštokas.

Dabar: dėl išvertimo - tai nieko nesigaus. Šis "tortas" skirtas ne svečiams. Kabinti tiesiai Iš indo nereikia, galima gi į lėkštelę įsidėti smile Jis yra labai skanus, galima nebrangiai palepinti namiškius, o jei ką patobulinti sugalvosite - bandykite ir man parašykite smile
Skanaus
Elste Elste 27356
2010-08-12 14:58 Elste
nu aišku, žodžiu - skani košytė namiškiams smile
o svečiams gi galima į lėkštę įdėjus šaukštu aplyginti, aptapšnoti, dar kokiais bananais papuošti (paslėpti) ir bus tortas, ania smile smile
G
gerliux 145
2010-08-12 15:24 gerliux
Tikrai taip, labai skani košytė smile
lemone lemone 1159
2010-08-14 13:48 lemone
Elvusiuk, labai ačiū Jums už patarimus, iškepiau skanią duoną
Šį kartą kepiau iš ekologiškų miltų ir be saulėgrąžų.
Su saulėgražom man skaniau.
Įtariu teks kepti kiekvieną savaitę kol nenusibos, labai ji man patinka.
Dėl raugo- padariau kaip jūs pasakėt. Dar kartą ačiū smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-14 13:53 Elvusia
Tai jau tikrai nėra už ką :)
Juk visi čia dalijasi savo patirtimi :)

Beje, išmėginau tuos agurkėlius maišelyje. Na, idealu. Super.
Dabar visiems tik ir rekomenduoju :)
lemone lemone 1159
2010-08-14 13:57 lemone 2011-09-11 06-54

Elvusia rašė: Tai jau tikrai nėra už ką :)
Juk visi čia dalijasi savo patirtimi :)

Beje, išmėginau tuos agurkėlius maišelyje. Na, idealu. Super.
Dabar visiems tik ir rekomenduoju :)


Ir aš išmėginau. Ką vaišinau visiems patiko, tik draugės dukrytei nepatiko.
Paklausė-"iš kur tu gavai tokių neskanių agurkų":)
Ir dar - palaikius ilgiau jie pasidaro sūrūs, bent man.
Bet greitam naudojimui labai puiku.
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-14 14:14 Elvusia
Oi tie vaikai smile

O aš tais agurkėliais ir savo kepta duona vaišinau draugę, 7 metus nebuvusią Lietuvoje.
Reikėjo matyt, kaip ji viską valgė, pirštus apsilaižydama smile smile
Sakė, dabar iki sekančio parvažiavimo į Lietuvą tik ir svajosiu apie tokį maistą smile

Kaip tik viena mūsų forumo narė mane palepino medumi. Tai gavosi super duper vaišės: sūris, medus, agurkai, duona.....
Geriau nereikia :)
Samajana Samajana 6091
2010-08-14 14:48 Samajana 2011-09-11 06-54

Elvusia rašė: Kaip tik viena mūsų forumo narė mane palepino medumi. :)

Brangios vaišės... smile
Kaip gimsta anekdotai
... turguje šiandien pamatau pardavinėjant ir sugalvoju nusipirkti medaus. Tik pinigų neturiu. Nueinu...pasiimu dešimt litų banknotą ir grįžtu prie pardavėjos. Pirštu rodau į induką skysto medaus (buvo dviejų rūšių tirštas ir skystas)...o ji man duoda induką jau sutirštėjusio. smile Pasakyti nieko negaliu...jei mėginu...tai tik mekenimas gaunasi... nei pats nesuprantu ką. Pardavėja mano rankoje mato 10lt ir sako...šitas kainuoja 10LT skystas 12Lt.Aš baisiai piktai į ją matyt pažiūrėjau...buvau šventai įsitikinęs kad ji man dar ir kokius 5 lt grąžos turi duoti...ir einu ieškoti tų dviejų nelaimingų litų nepasiėmęs nei medaus nei litų kuriuos buvai padavęs. smile Jau gerą galiuką buvau nuėjęs...kai pavijo jinai mane su medumi maišelyje. Beje skystu smile Sąžinė pabudo nebylį skriausti smile Bet aš išdidus...atsiskaičiau iki iki...jau vien kad tiek prijuokino smile
urtele urtele 13511
2010-08-14 14:59 urtele 2011-09-11 06-54

Samajana rašė: Tik pinigų neturiu. Nueinu...
jeigu būtum buvęs meet'e apsukresnis, daug ko šiandien tau pirkti nereiktų. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui