lemone rašė: Ačiū Elvusia už patarimus.
Bet kai aš kepiau pirmą(beje ir vienintelį kartą) tai duoną rauginau jau formoje 7 valandas, o raugui tešlos atsidėjau prieš dėdama tešlą į formą.
Bandysiu, jei neišeis tai vėl ieškosiu raugo.
Nereikia ieškoti.
Juk sakau jums - tiesiog visą suminkytą kiekį parauginkite kelias valandas. Atidėkite reikiamą kiekį raugo ir, suformavusi duonelę, leskite jai pakilti tiek, kiek jūs visada kildinate.
Aš, beje, vakar suminkiau duoną, sudėjau į orkaitę. Ir (kaip tik dukra grįžo iš Paryžiaus, užsikalbėjom) pamiršau laiku įjungti.
Šiandien ryte radau pilną orkaitę duonos raugo :))))))
Kol išvaliau, eina sau.
Bet jau iškepiau iš likusios.
Kol kas neragavom, bet kvepia skaniai :)