blackgate rašė:
Tai super tada. O kaip cukinijos gaunasi, galima valgyt? Nes niekad nemačiau marinuotų, o kaip tik namie dabar jų pilna.
Na, cukinijas dedu tik labai jaunas, nes kietesnes man neskanios.
Siaip tai cukinijas as sunaudoju kepdama
500 g cukinijos
1 vidutinio dydžio svogūnas
130 g kumpio(virto arba karšto rūkymo)
75 g tarkuoto fermentinio sūrio
110 g (3/4 puodelio) miltų
1 a. š. kepimo miltelių
druskos, pipirų
4 kiaušiniai
80 ml (1/3 puodelio) aliejaus
Įkaitinti keptuvę ir apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus bei nedideliais kubeliais supjaustytą kumpį, kol svogūnai suminkštės, apie 5 – 6 min.
Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti susidariusį skystį. Sumaišyti praaušusius svogūnus su kumpiu, cukinijas, sūrį, miltus, kepimo miltelius, druską bei pipirus. Kiaušinius sumaišyti su aliejumi ir įmaišyti į apkepo masę.
Supilti paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20 x 30 cm dydžio formą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 45 min., kol gražiai parus ir palietus bus standus. Leisti praaušti formoje 5 min. prieš pjaustant.