Kulinariniai receptai

L
lada 1115
2010-07-19 08:29 lada 2011-09-11 06-52

Loreta13 rašė: Pasidariau paprastą, bet man nerealų skanumėlį.
Šviežias šparagines pupeles apviriau.
Jos dabar tokios traškios, kvapnios, dar nesumedėjusios.
Šiek tiek pakepinau ant sviestuko.
Daug krapų, šiek tiek grietinės.
Na, kaip man skanu...:))

Aš šparagines pupeles apverdu,smulkiai supjaustau svogūną, graikiškus riešutus, aitriąsas paprikas, česnaką, šiek tiek acto ir viską pakepinu. Sumaišau su pupelėm. Tikrai labai skanu!!!
blackgate blackgate 3815
2010-07-19 09:34 blackgate 2011-09-11 06-52

lada rašė:
Aš šparaginius pupeles apviriu,smulkiai supjaustau svogūną, graikiškus riešutus, aitriąsas paprikas, česnaką, šiek tiek acto ir viską pakepinu. Sumaišau su pupelėm. Tikrai labai skanu!!!

Nagi įdomu, reiks pabandyt. Kaip tik iš kaimo prisivežiau šparaginių. Nors kaip man tai jos ir vienos virtos skanios.
Z
zaika 3663
2010-07-19 09:35 zaika
Aš tai jas apverdu, apvolioju miltuose ir taip apkepu. Man gaunasi panašu į žuvį smile
blackgate blackgate 3815
2010-07-19 09:56 blackgate 2011-09-11 06-52

zaika rašė: Aš tai jas apverdu, apvolioju miltuose ir taip apkepu. Man gaunasi panašu į žuvį smile

Būtent. Skonis būna panašus į žuvies smile
Tess Tess 20234
2010-07-19 10:06 Tess
Man patinka su kiaušiniais apkepti smile
O draugas dar padažą daro: grietinė, vegeta ir česnakai. smile
L
lada 1115
2010-07-19 10:46 lada
[quote="zaika"]Aš tai jas apverdu, apvolioju miltuose ir taip apkepu. Man gaunasi panašu į žuvį smile[/quote
Aš miltuose nebandžiau, reiks pabandyti.
2010-07-19 12:00 Zuikis-Puikis 2011-09-11 06-52

Linda6 rašė: Šernienos kumpis arba sprandinė slyvų padaže;
smile

Laaabai ačiū, Linda6 smile Tikrai neeilinis patiekalas smile
KJurate KJurate 6546
2010-07-19 13:41 KJurate 2011-09-11 06-53

Linda6 rašė: Šernienos kumpis arba sprandinė slyvų padaže; smile

Belieka dabar šernienos gauti :) eisiu ieškoti medžiotojų
L
Linda6 11854
2010-07-19 17:23 Linda6 2011-09-11 06-53

Zuikis-Puikis rašė:

Linda6 rašė: Šernienos kumpis arba sprandinė slyvų padaže;
smile

Laaabai ačiū, Linda6 smile Tikrai neeilinis patiekalas smile


Pamiršau pasakyti , kad reikia pridėti patį geriausią visų laikų prieskonį - meilę.Tada ištiesų labai skanu. smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-07-19 17:28 Elvusia 2011-09-11 06-53

vovere rašė: bet filė nusipirkus daug paprasčiau, tik atlaidinus vandenį nuspaust reikia smile

Reikia pirkti file, kuri neglazūruota. Arba glazūros ne daugiau 5% :)
L
Linda6 11854
2010-07-19 17:30 Linda6
Elvusia, man atrodo, kad vistiek žuvis tampa fanera.Geriau pirkti visą ir susipjaustyti.
Elvusia Elvusia 19998
2010-07-19 17:37 Elvusia 2011-09-11 06-53

Linda6 rašė: Elvusia, man atrodo, kad vistiek žuvis tampa fanera.Geriau pirkti visą ir susipjaustyti.

Ne, tai aišku, su šviežia nėr ką lygint.
Bet, žiūriu, čia mergaitės kalbėjo apie taškymąsi kepant.
Ta glazūruota (gali ja centrifūga išgręžt) taškysis. O kai glazūros mažai, žuvis neprisotinta vandens (tiksliau neatšildyta kokius 15 kartų) - nesitaško.
Priedo, žuvimi, kuri kepant pasidaro visiška fanera, galima nuėjus drąsiai paplekšnoti pardavėjoms per fizionomijas už laikymo sąlygų pažeidimą :))
vovere vovere 25997
2010-07-19 19:37 vovere 2011-09-11 06-53

Elvusia rašė:
Reikia pirkti file, kuri neglazūruota. Arba glazūros ne daugiau 5% :)

o tas turėtų būt kažkur užrašyta?
L
Loreta13 30842
2010-07-19 19:38 Loreta13 2011-09-11 06-53

vovere rašė: o tas turėtų būt kažkur užrašyta?
Žinoma.
Net neto svoris rašomas.
Žuvies ne mažiau, kaip...
Elvusia Elvusia 19998
2010-07-19 19:41 Elvusia 2011-09-11 06-53

vovere rašė:

Elvusia rašė:
Reikia pirkti file, kuri neglazūruota. Arba glazūros ne daugiau 5% :)

o tas turėtų būt kažkur užrašyta?

Bruto svoris 1000 g, neto 800 g.
Na, buhaltere, kiek procentų vandens žuvyje?
smile smile smile
Elste Elste 27356
2010-07-19 19:42 Elste 2011-09-11 06-53

vovere rašė: bet filė nusipirkus daug paprasčiau, tik atlaidinus vandenį nuspaust reikia smile

nu aš irgi anksčiau kažkaip neprikdavau tos file. Bet praeitą savaitę pabandžiau. Ir patiko smile visai gerai iškepė ir nesitaškė nė kiek smile
Kepiau kaip karbonadą. Visą tą file gabalą pamirkiau kiaušinio plakinyje, paskui džiuvėsėliuose ir kepiau kaip kepsniukus. Laaaabai gerai smile
vovere vovere 25997
2010-07-19 23:35 vovere 2011-09-11 06-53

Elvusia rašė:
Bruto svoris 1000 g, neto 800 g.
Na, buhaltere, kiek procentų vandens žuvyje?
smile smile smile

eik sau, aš vaiko priežiūros atostogose smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-07-20 06:45 Elvusia 2011-09-11 06-53

vovere rašė:

Elvusia rašė:
Bruto svoris 1000 g, neto 800 g.
Na, buhaltere, kiek procentų vandens žuvyje?
smile smile smile

eik sau, aš vaiko priežiūros atostogose smile

Taip ir žinojau, kad be programos nepaskaičiuosi smile
A
Amrita 895
2010-07-22 15:10 Amrita
Iš interneto platybių, bet išbandytas ir žiauriai skanus Cukinijų apkepas.
500 g. cukinijos
130 g kumpio (dėjau k/r Aukštaičių kepsnį, bet skaičiau, kad buvo išbandyta ir su morkom vietoj kumpio)
1 svogūnas
75 g fermentinio sūrio
3/4 puodelio miltų
4 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių
1/3 puodelio aliejaus.
pipirų, druskos pagal skonį
Svogūną pakepinti keptuvėje kartu su smulkiai supjaustytu kumpiu. Kol jie atšals, reikia burokine tarka sutarkuoti cukiniją, nupilti susidariusį skystį. Tada sudėti miltus, kepimo miltelius, prieskonius, sutarkuoti sūrį, išplaktus kiaušinius, supilti aliejų. Viską gerai išmaišyti ir kepti 45 min. 180 laipsnių temperatūroje. Turi gražiai apskrusti. Prieš valgant, leisti kokias 5 min. pastovėti. Skanaus.
2010-07-25 12:14 vvirginija1
Priminkit mergaičiukės kaip užraugiat agurkus greitam vartojimui? kiek pamenu pernai buvo diskusija, ir lygtai užpila net su šaltu vandeniu smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui