Kulinariniai receptai

Loreta Loreta 28574
2010-07-10 17:48 Loreta
O braškutės pas mus po 5 Lt už litrą buvo. Bet jau tokios... Ir tik pas vieną močiutę.
O voveraičių tai irgi visas turgus geltonuoja. Nepaklausiau po kiek. Kažkaip niekada kainų neklausinėju.
L
Loreta13 30842
2010-07-10 17:53 Loreta13 2011-09-11 06-52

Loreta rašė: O braškutės pas mus po 5 Lt už litrą buvo. Bet jau tokios... Ir tik pas vieną močiutę.
Čia 8 Lt kilogramas.
Namie net svėriau tuos indelius.
Visi maždaug 1100 g.
Labai gražios.
Mėlynių litras 5 litai.
O voveraites tai visi skirtingai pardavinėja.
Tas tradicinis stačiakampis indelis (na, kur ir braškių kg telpa) - 5 litai.
Įvertinant degalus ir laiką - rinkti neapsimoka :))
BET..., kas gali įvertinti tą buvimo miške "kaifą" :)))
Loreta Loreta 28574
2010-07-10 18:03 Loreta 2011-09-11 06-52

Loreta13 rašė: BET..., kas gali įvertinti tą buvimo miške "kaifą" :)))

Jokio kaifo tokiu oru nematau miške - šliauži liežuvį išvertęs, prakaituotą kūną bimbalai gelia, akyse vaivorykštės žybsi...
Ir iš kur per tokią sausrą (nebeatsimenu, kada pas mus lietus bebuvo) tiek miško gėrybių kankiniai randa? smile
klem klem 3973
2010-07-10 18:03 klem
Mėlynės vakar Šilainių turguj 7 Lt,
O trešnės 8:
L
Loreta13 30842
2010-07-10 18:07 Loreta13 2011-09-11 06-52

Loreta rašė: Ir iš kur per tokią sausrą (nebeatsimenu, kada pas mus lietus bebuvo) tiek miško gėrybių kankiniai randa? smile
O pas mus lyja ir lyja :))
Vakar tik, ir šiandien nelijo.
2010-07-12 09:18 Kristiana__ 2011-09-11 06-52

Loreta rašė: Jokio kaifo tokiu oru nematau miške - šliauži liežuvį išvertęs, prakaituotą kūną bimbalai gelia, akyse vaivorykštės žybsi..


Pritariu. Reikia beribę sveikatą turėt, kad tokiam karštyje jaust kaifą nuo viso to... Arba reikia būt mazochistu smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-07-16 16:11 Elvusia
Dukra ką tik iškepė desertinį sufle:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs179.snc4/38305_443492790427_636270427_6581872_7629198_n.jpg
Gardus :)
Petronele Petronele 18331
2010-07-16 16:13 Petronele
Oho, kad iškilo :)
Tininga Tininga 50021
2010-07-16 16:13 Tininga 2011-09-11 06-52

Elvusia rašė: Dukra ką tik iškepė desertinį sufle:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs179.snc4/38305_443492790427_636270427_6581872_7629198_n.jpg
Gardus :)

Skaniai atrodo smile
klem klem 3973
2010-07-16 16:40 klem
Kas užsiima kepimu per karštį, manau, nusipelno medalio smile smile
Tess Tess 20234
2010-07-17 21:44 Tess
Turiu šaldytos menkės filė, ar gausis skani sriuba? smile
Byla Byla 12118
2010-07-17 21:47 Byla
Kodėl gi ne ? Tik labai liesa menkė. Gal reikėtų lašelio sviestuko ? smile
Tess Tess 20234
2010-07-17 21:51 Tess
O jeigu padarysiu pertrinta? smile
Žuvis, bulvės. morkos.
Byla Byla 12118
2010-07-17 21:56 Byla
Gausis tyrė visai nebloga. Žinoma su prieskoniais. Menkė neturi aštraus žuvies kvapo, tai gal ir gerai. smile Niekada nedarau tokių eksperimentų. Negaliu čia patarti.
Menkės file aš dažniausiai kepu tešloje. Ir tai reikia tešlą tirštesnę daryti. Nes menkės file būna tiek daug vandens, kad tešlą labai atskiedžia. smile
A
Alina55 11024
2010-07-17 22:02 Alina55 2011-09-11 06-52

Byla rašė: ... menkės file būna tiek daug vandens

Turbūt perkate glazūruotą.
vovere vovere 25997
2010-07-17 23:35 vovere
o kokią reikia pirkti?
L
Lliucija 674
2010-07-18 08:53 Lliucija
Neperku glazūruotos, ten vienas vanduo. Geriau nupirkti žuvį natūraliam pavidale taip sakant, su kaulais, oda ją išdoroti ir iškepti.Kaip jūs sugebat tą glazūruotą ir iškepti.Man tai ne kepimas, o tik aliejaus taškymasis po visą virtuvę.Po tokio kepimo ne tik grindis, dujinę, bet ir sienas valyti reikia.Nors ir miltais gerai apvolioju.
vovere vovere 25997
2010-07-18 09:10 vovere
bet filė nusipirkus daug paprasčiau, tik atlaidinus vandenį nuspaust reikia smile
Byla Byla 12118
2010-07-18 09:33 Byla 2011-09-11 06-52

Lliucija rašė: Neperku glazūruotos, ten vienas vanduo. Geriau nupirkti žuvį natūraliam pavidale taip sakant, su kaulais, oda ją išdoroti ir iškepti.Kaip jūs sugebat tą glazūruotą ir iškepti.Man tai ne kepimas, o tik aliejaus taškymasis po visą virtuvę.Po tokio kepimo ne tik grindis, dujinę, bet ir sienas valyti reikia.Nors ir miltais gerai apvolioju.

Būtent toks finalas ir būna . smile
L
Linda6 11854
2010-07-18 19:19 Linda6
Šernienos kumpis arba sprandinė slyvų padaže;

Kumpį gerai išmirkyti apie parą ,keičiant vandenį , prieš paskutinį mirkymą įpilti truputį acto.Nusausinti pop.servetėle, apibarstome druska (nedaug),kvep.pipirais, medžiotojų prieskoniais, baziliku,kokių tik dar turite.Padedate šaltai apie 3-4 val.
Tada palaistau raudonu vynu (labai tinka lietuviškas "Voruta", serbentų), paglostau , įmetu keletą lauro lapelių ir palieku šaldytuve nakčiai.
Ryte būtinai pavartyti, jei susikaupė kraujo , nupilti ir iš naujo palaistyti vynu, kažkur stiklinė 3-4 kg.Taip vartyti keletą kartų per dieną, kad vienodai pasiskirstytų marinatas.
Juodas slyvas nuplauti, išmirkyti.Į kepamą rankovę sudėti mėsą, slyvas, supilti likusį skystį, galima dar ant viršaus palaistyti vynu ir aliejumi.
Prakirpti viršuje porą skylių ir kepti apie 250, paskui 200 laipsnių temperatūroje apie 2 val.Būtina žiūrėti , kad apačia nedegtų.
Kai iškepama, išimti,gražiai supjaustyti ir supilti ant mėsos visas slyvas su visu esančiu skysčiu.Geriausia tai atlikti kokiame stikliniame inde su dangčiu ir uždengus palikti išjungtoje orkaitėje.
Visai atšalęs gali būti valgomas su bruknių ir kriaušių (su nedaug cukraus) uogiene.
Skanaus...
Šonkauliai, kita mėsa, verdama apie 2 val,paskui troškinama raudonojo vyno ir aliejaus padaže (aliejaus nedaug).Galima primesti slyvų arba gerų razinų, pasirinktinai pagal skonį...Man nepatiko nė vienas raudonas vynas troškinimui , tik tas, apie kurį rašiau.Gal ten daug sintetikos, nežinau.
Baigiant troškinti galim pridėti grietinės,kečupo ar dar ko nors pagal fantaziją...
Priedas : bulvės, birūs ryžiai, daržovės.
Jei nepasiseks pirmą kartą, nenusiminkite, eksperimentuokite, kol surasite savo receptą pagal savo skonį.
smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui