Šernienos kumpis arba sprandinė slyvų padaže;
Kumpį gerai išmirkyti apie parą ,keičiant vandenį , prieš paskutinį mirkymą įpilti truputį acto.Nusausinti pop.servetėle, apibarstome druska (nedaug),kvep.pipirais, medžiotojų prieskoniais, baziliku,kokių tik dar turite.Padedate šaltai apie 3-4 val.
Tada palaistau raudonu vynu (labai tinka lietuviškas "Voruta", serbentų), paglostau , įmetu keletą lauro lapelių ir palieku šaldytuve nakčiai.
Ryte būtinai pavartyti, jei susikaupė kraujo , nupilti ir iš naujo palaistyti vynu, kažkur stiklinė 3-4 kg.Taip vartyti keletą kartų per dieną, kad vienodai pasiskirstytų marinatas.
Juodas slyvas nuplauti, išmirkyti.Į kepamą rankovę sudėti mėsą, slyvas, supilti likusį skystį, galima dar ant viršaus palaistyti vynu ir aliejumi.
Prakirpti viršuje porą skylių ir kepti apie 250, paskui 200 laipsnių temperatūroje apie 2 val.Būtina žiūrėti , kad apačia nedegtų.
Kai iškepama, išimti,gražiai supjaustyti ir supilti ant mėsos visas slyvas su visu esančiu skysčiu.Geriausia tai atlikti kokiame stikliniame inde su dangčiu ir uždengus palikti išjungtoje orkaitėje.
Visai atšalęs gali būti valgomas su bruknių ir kriaušių (su nedaug cukraus) uogiene.
Skanaus...
Šonkauliai, kita mėsa, verdama apie 2 val,paskui troškinama raudonojo vyno ir aliejaus padaže (aliejaus nedaug).Galima primesti slyvų arba gerų razinų, pasirinktinai pagal skonį...Man nepatiko nė vienas raudonas vynas troškinimui , tik tas, apie kurį rašiau.Gal ten daug sintetikos, nežinau.
Baigiant troškinti galim pridėti grietinės,kečupo ar dar ko nors pagal fantaziją...
Priedas : bulvės, birūs ryžiai, daržovės.
Jei nepasiseks pirmą kartą, nenusiminkite, eksperimentuokite, kol surasite savo receptą pagal savo skonį.