Kulinariniai receptai

Individas Individas 8613
2008-03-22 16:07 Individas 2011-09-11 05-46

Elvusia rašė: O aš eisiu kiaušinienės kepti :(
Nuvykau į sostinę, sustojau, klausinėju, kur rast tokį individą.
Niekas nė girdėjęs apie tokį.
Nors kepamų kotletų kvapą būčiau užuodusi. A nė...
Tai ką, apsisukau ant kulniuko ir namo.
Nusivylusi, alkana... pikta...



Elvusia, grišk smile smile smile Dar karšti, atrodo netgi skaniai... smile
Loreta Loreta 28574
2008-03-22 16:10 Loreta 2011-09-11 05-46

individas rašė:
Loreta, ten viskas rezervuota man smile Nedrįsk palikti manęs alkano. smile smile

Sąžinės ar turi? Šlamšti kotletus, ir dar į mano sudžiūvusius šnicelius kėsiniesi smile
Gerai jau.... Jamsiu koldūnus, Samajana gal išvirs smile
Samajana Samajana 6091
2008-03-22 16:13 Samajana 2011-09-11 05-46

Loreta rašė: Bet jei papasakosi, kaip skaniai išvirti, mielai pabandysiu. Gal šnapse virti reikia? smile

...oi oi oi lūpas išvyniojot.Tik asmeniškai į ausį ir pašnibždom... smile
nieko_sau nieko_sau 3857
2008-03-22 16:15 nieko_sau
Ką tik išsikepiau varškės pyragėlių-roželių-bliamba kaip skanu smile Pavydėkit dabar:)

Įdedu receptą-senas ir patikrintas receptas:
Tešlai:
2 stiklinės miltų
2 paprasti saldūs varškės sūreliai (viso bus 200 gr.)
2 kiaušinių tryniai
ketvirtis šaukštelio kepimo miltelių
200 gr sviesto ar margarino
Įdarui: likę du baltymai ir cukrus pagal skonį.

Ištrinti sūrelius su sviestu ir tryniais, supilti miltus ir kepimo miltelius, išminkyti tešlą.
Iškočioti gana plonai-0.6-1 cm.
Aptepti išplaktais baltymais.
Suvynioti ruletą, supjaustyti riekutėmis apie 2-3 cm ir sudėti į skardelę pjūviais į apačią, kepti apie 25-30 min apie 170 laipsnių orkaitėje.
Gaunasi po iškepimo rožės žiedlapio formos.

Skanaus.
Loreta Loreta 28574
2008-03-22 16:17 Loreta 2011-09-11 05-46

Samajana rašė:

Loreta rašė: Bet jei papasakosi, kaip skaniai išvirti, mielai pabandysiu. Gal šnapse virti reikia? smile

...oi oi oi lūpas išvyniojot.Tik asmeniškai į ausį ir pašnibždom... smile

Nu ok, varyk į ausį... Tik labai bijau kuteliojimo
Individas Individas 8613
2008-03-22 16:27 Individas 2011-09-11 05-46

Loreta rašė: [quote=individas][/quote]
Sąžinės ar turi? Šlamšti kotletus, ir dar į mano sudžiūvusius šnicelius kėsiniesi smile
Gerai jau.... Jamsiu koldūnus, Samajana gal išvirs smile


Loreta mano kotletai be pusės ingredientų... smile O skonis.....Net nesiūlau pasidalinti. smile Bet sako, gera pradžia puse darbo..."Maximoj" tikrai skanesni. smile Koldūnai bus "lievi", nebent pirksi brangesnius, čia kaip ekspertas su patirtim, sakau. smile
Petronele Petronele 18330
2008-03-22 16:28 Petronele 2011-09-11 05-46

nieko_sau rašė: Petronėle, kokie žydai-visi mano kaimynai rusai ją gaminą. Пасха-taigi rusiškas žodis-Velykos reiškia:) Taigi tas patiekalas yra rusų pagrindinis velykinis:)

O žydai švenčia Peisachą:) Ir valgo macus.


Gal ir rusai taip vadina, gal ir gamina, bet žydai tai pirmesni buvo.

(gr. Pascha < hebr. pesah) - izraelitų išėjimo iš Egipto minėjimo šventė Senajame Testamente lietuviškame vertime (Naujajame Testamente - Velykos)
Petronele Petronele 18330
2008-03-22 16:29 Petronele 2011-09-11 05-46

nieko_sau rašė: Pavydėkit dabar:)

Nepavydėsiu. Aš kaip tik dabar citrininius keksiukus kepu pagal tavo receptą. Visi namai kvepia. :))
Loreta Loreta 28574
2008-03-22 16:34 Loreta 2011-09-11 05-46

individas rašė: Koldūnai bus "lievi", nebent pirksi brangesnius, čia kaip ekspertas su patirtim, sakau. smile

Nu jau apie koldūnus tai tikrai išmanau - pas mane, kaip ir pas Elvusią, vaikui kartais tenka juos pačiam išsivirti. Jei mamka pati nepadaro, tai perka šaldytus - juk sakau, tuos rankų darbo, brangius. Bet kokybė ir skonis nepalyginama su kitais.
Va, dar kai kas pašnibždėjo, kaip teisingai ir skaniai išvirti smile
Individas Individas 8613
2008-03-22 16:44 Individas 2011-09-11 05-46

Loreta rašė:
Nu jau apie koldūnus tai tikrai išmanau - pas mane, kaip ir pas Elvusią, vaikui kartais tenka juos pačiam išsivirti. Jei mamka pati nepadaro, tai perka šaldytus - juk sakau, tuos rankų darbo, brangius. Bet kokybė ir skonis nepalyginama su kitais.
Va, dar kai kas pašnibždėjo, kaip teisingai ir skaniai išvirti smile


Nu jau apie koldūnus tai aš tikrai geriau išmanau. smile Tai gal pašnibždėsi visiems? Ar taip ir žmotinsi? A gražu?

Taip, iki Loretos apie 300 km, su mano dizeliu, kuri gaunu papigiai, gautusi apie 21 litras.Brangoka pas tave važinėti pietauti...Čia aš bandau isiprašyti į svečius. smile smile smile
Loreta Loreta 28574
2008-03-22 16:53 Loreta 2011-09-11 05-46

individas rašė: Tai gal pašnibždėsi visiems? Ar taip ir žmotinsi? A gražu?
Čia aš bandau isiprašyti į svečius. smile smile smile

Tai kad nelabai pati supratau - labai ausį ūsai kuteno... smile
O į svečius ant sudžiūvusių šnicelių nekviesiu. Tu savo kotletais su Elvusia dalinaisi - pas ją į svečius ir važiuok smile
nieko_sau nieko_sau 3857
2008-03-22 17:00 nieko_sau
Petronėle, koks skirtumas-iš kur kilo pats žodis-iš ten pat, iš kur kilo visa krikščionybė:)

O žydai nevalgo tokių riebalų, jiems ko gero jis nekošerinis, tik prėski macai:)


Па́сха (творожная пасха, на церковнославянском — «млеко огустевшее», т.е. творог) — особое блюдо из творога, которое по русской традиции готовится только один раз в году — на праздник.
Elvusia Elvusia 19998
2008-03-22 17:16 Elvusia
Tai va, mielieji, kiaušinius palikau Velykoms :)
Radau paprastutį receptuką "Lašiša kepta apelsinų sultyse".
Staigiai išspaudžiau apelsinų sulčių. Pusę jų - į keptuvę. Kol sultys užkaito, supjausčiau lašišą, padruskinau, papipirinau (nors receptūroje parašyta naudoti stambiai grūstų 5 pipirų mišinį, barsčiau baltaisiais pipirais). Ir - įkeptuvę.
5 min ant vieno šoniuko, 5 - ant kito. Supyliau likusiais sultis. Pakaitinau iki užvirimo. Viskas.
Per tą laiką išvirė ryžiai.
Staigiai susukau šviežių daržovių salotas.
Viskas jau lėkštėje :)
Tikrai skanu :)
L
lorita 2757
2008-03-22 17:47 lorita
Hmm:), Individai, turbūt pagailo Jūsų žmonėms švenčių proga - vat, žiūriu, ir kotletus jau kepate, ir majonezas, nebreiks batų, tapetų valgyti:).
Rolanda Rolanda 6896
2008-03-22 18:27 Rolanda
Pagaliau sau už nugaros uždariau virtuvės duris... smile
Tai va, su pascha šįkart nieko nepavyko: visuose namuose neradau skiautės marlės... Teko į tą varškės masę įpuilti želatinos! smile Ryt pamatysiu, kas išeis.
Noriu pasidalinti nauja patirtimi: išmėginau (ir, reikia pripažinti, pavyko!) želė kiaušinius. Receptukas - iš interneto: kelių kiaušinių storgalyje peiliu padariau apie 1 - 1,5 cm skersmens skylutes ir iškračiau kiaušių turinius lauk (sunaudojau kiaušinienėms ir pyragams...) :)
Tuščius lukštus nuplikiau verdančiu vandeniu.
Pasiruošiau vyšninės ir citrininės želė iš pakelių, ant dugno įpyliau po kelis arbatinius šaukštelius želė, palaukiau kol sustings, dėjau įvairių šaldytų uogų (atšildytų) ir užpyliau želė.
Sudėjau į kiaušinių dėžutę skylėmis į viršų ir sušaldžiau. Ryt teliks nulupti! Beje, stingsta puikiai. Ir atrodė gerai. Bent jau interneto nuotraukoje smile :
i5.photobucket.com/albums/y181/Sonatabliu/Skanest...
Petronele Petronele 18330
2008-03-22 18:28 Petronele 2011-09-11 05-46

Elvusia rašė: "Lašiša kepta apelsinų sultyse".

Mmmmm net kvapą užuodžiu :)) Jokio riebalo, vien apelsinų sultys?
Rolanda Rolanda 6896
2008-03-22 18:30 Rolanda
Lašiša pati labai riebi, ją kepdama, niekada nenaudoju riebalų.
Petronele Petronele 18330
2008-03-22 18:30 Petronele 2011-09-11 05-46

Rolanda rašė: Sudėjau į kiaušinių dėžutę skylėmis į viršų ir sušaldžiau. Ryt teliks nulupti! Beje, stingsta puikiai. Ir atrodė gerai. Bent jau interneto nuotraukoje smile :
i5.photobucket.com/albums/y181/Sonatabliu/Skanest...

Esu bandžius vieną kartą. Nenorėjo jie zarazos nusilupt visi gražiai.
Petronele Petronele 18330
2008-03-22 18:31 Petronele 2011-09-11 05-46

Rolanda rašė: Lašiša pati labai riebi, ją kepdama, niekada nenaudoju riebalų.

O aš ant sviestuko visada.
Rolanda Rolanda 6896
2008-03-22 18:33 Rolanda
O aš ką tik vieną nulupau!
Labai paprasta: trumpam - į karštą vandenį, ir kuo puikiausiai nusilupo!
Beje, skanumėlis!.... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui