mmmmmmmm jau išsirinkau ka gaminsiu kaledoms
bent jau receptas skamba labai skaniai
Kauno vištienos maltinis su“ jažynka“
www.sarmatija.lt/index.php/kulinarinis-paveldas...
Vienam vištienos maltiniui reikia:
• 80g vištienos filė,
• 50g lašinių,
• 2g druskos,
• 0,5g maltų juodųjų pipirų,
• 15g kietai suplaktų kiaušinio baltymų,
• 20g česnaku aromatizuoto sviesto,
• 10g kvietinių miltų,
• 20g kiaušinio plakinio,
• 15g džiūvėsėlių.
Vienai „jažynkos“ porcijai reikia:
• 20g daržovių arba grybų sultinio,
• 20g grietinėlės,
• 10g sviesto,
• 150g žaliųjų žirnelių ir morkų kubelių,
• 3g druskos,
• 1g džiovintų raudonėlių,
• 1g kario prieskonių,
• 2g petražolių lapelių.
Vištienos filė ir lašinius du kartus sumalti, išmaišyti su druska, maltais juodaisiais pipirais. Kietai suplaktus kiaušinių baltymus atsargiai įmaišyti į masę, suformuoti paplotėlį, ant paplotėlio dėti aromatinio sviesto gabalėlį, suformuoti „cepeliną“, jį apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir du kartus džiūvėsėliuose. Kepti orkaitėje 5-8 min 220 laipsnių temperatūroje.
Daržovių arba grybų sultinį, grietinėlę ir sviestą sudėti į prikaistuvį, suberti žaliuosius žirnelius, mažas morkytes arba morkų kubelius, užvirinus kelias minutes pavirti, pagardinti druska, džiovintais raudonėliais, kario prieskoniais, petražolėmis
gal kas esate gamine? ar tikrai taip skanu kaip atrodo kad turetu buti?