Kūčiukų receptas:
"Juos ruošiu pagal senovinį mano mamos receptą. Dabar tokių niekas nekepa. Tai ypatinga tešla, kuriai reikia ne pieno ar vandens, bet tarkuotų obuolių tyrės. Kūčiukai labai skanūs, saldžiarūgščiai. Iki Kalėdų dar yra laiko, tad išbandykite ir Jūs.
Tešlai reikia 0,5 kg miltų, 50 gramų tirpyto kepiniams skirto margarino, trijų šaukštų cukraus (pagal skonį), truputį druskos, 1,5 stiklinės bulvių tarka tarkuotų sultingesnių obuolių, 0,5 pakelio mielių (galima ir sausų), aguonų.
Margariną pašildyti. Sudėti cukrų, druską, tarkuotus obuolius ir viską gerai išmaišyti, kol cukrus ištirps. Tada sudėti mieles, aguonas, miltus ir užminkyti tešlą bandelėms. Miltų iš karto visų nepilti, nes ne vienodo brinkimo jie būna. Gerai išminkyti ir baigiant tai daryti įpilti šaukštą aliejaus. Tada dar kartą suminkyti, kol tešla nebelips prie rankų.
Tešlą padėti šiltai, kad iškiltų. Po to kočioti, pjaustyti kūčiukus ir kepti apie 220 laipsnių karštumo orkaitėje.
Labai skanu prieš valgant pamirkyti aguonų piene ar kisieliuje. Skanaus."
Šaltinis:
www.skrastas.lt/?data=2010-12-15&all=1 (pačioje apačioje).