Lietuvos valstybes atkurimo dienos proga issikepkit pyrageli.
Patariu: butina laikytis recepto! Siandien nusipirkite visus reikalingus produktus ir pyrago kepimu uzsiimkit is pacio ryto....
PYRAGAS SU KONJAKU
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės dž. vaisių,
1 stiklinė vandens,
sauja riešutų,
4 kiaušiniai,
250g sviesto,
1 citrina,
2 maži litrai konjako!
Prieš pradedant maišyti tešlą, paragauk konjaką, ar geras!
Suplak sviestą iki purumo su plakikliu.
Dar kartą paragauk konjaką - ar tikrai jis aukščiausios kokybės? Tam
tikslui pripilk jo pilną stiklinę ir išgerk iki dugno (kartojama 2
kartus).
Įdėk į išplaktą sviestą 2 šaukštus cukraus ir dar kartą paragauk
konjaką tuo pačiu metodu.
Įmušk į dubenį 2 kiaušinius ir suberk tuos keistus susiraukšlėjusius vaisius.
Dabar paragauk konjaką nustatydamas jo konsistenciją.
Išjunk plakiklį.
Užstrigusius tarp plakiklio stipinų vaisius iškrapštyk su žirklėmis.
Įmesk citriną į dubenį ir ten pat išspausk riešutus.
Papildomai įberk cukraus ir apskritai visko, ko tau norisi.
Ištepk orkaitę riebalais ir pasuk ją 360 laipsnių.
Išmesk dubenį su tešla pro langą ir pabaik gerti konjaką, nusispjauk į
tą pyragą ir eik miegoti!