allana rašė: RAM-UNE, o gal galite ir paploteliu receptu pasidalinti..... ir as uzsinorejau...
Napoleonui tešla ne sluoksniuota kaip ram-une sakė, o kapota turi būt, nors žinau, kad papločius kepa ir iš šaldytos sluoksniuotos (kas nelabai moka, ar nelabai nori terliotis). Man šeimyna tokį yra vienąkart iškepusi gimtadieniui :)
O aš terliojuos, ir geriausias receptas yra Loretos13:
2 tryniai
1 indelis grietinės
375 gr. margarino
3 stiklinės miltų
Miltus berti ant stalo, padaryti duobelę
Ten įmušti trynius, sudėti grietinę, sutarkuoti per stambią tarką šaltą margariną.
Ir kapoti peiliu, kol masė pataps beveik vientisa.
Gautą masę padalinti į 7 gumulėlius, suvyniot į maistinę plėvelę, ar įdėt į kokį šaldymo indelį ir palikt šaldiklyje per nakt.
Kitą dieną šiek tiek atšildyt ir iškočioti norimo dydžio "blynus" - maždaug sriubinės lėkštės dydžio. Nekreipt dėmesio, kad kraštai nelygūs - jų vėliau prireiks.
Kočiot galima per foliją, ar kepimo popierių, maistinę plėvelę, kad neliptų prie kočėlo.
Kepti pakankamai aukštoje temperatūroje apie 10 min.
"Blynai" turi būt parudavę.
Kiekvieną blyną kepti atskirai ant atskiro kepimo popieriaus lapo.
Pertepimas - 1 indelis virto kondensuoto pieno ir pakelis sviesto - sviestas turi būt minkštas, kad išsiplaktų vientisa masė.
"Blynus" apipjauname gražiai padėję kokią nors lėkštę.
Likę trupiniai bus naudojami šonų ir viršaus papuošimui.
Nesinervinkite, jei "blynas" perlūžta, ar sutrūksta.
Tieiog sudėliokite tuos gabaliukus ir tiek.
Vienas sluoksnis pertepimo galima ir spanguolių džemu - skanu, kai yra rūgštelės :))
Pertepus būtina palaikyt per naktį kambario temperatūroje.
Jei įdėsite į šaldytuvą - kremas sustings ir nepersigers į "blynus".
Valgyt galima tik kitą rytą :)))
O man tai jis dvi dienas išlaikytas skaniausias :)
Galima truputį kitaip išsikept, skaniai gaunasi: iškočotą, paruoštą kepimui lakštą, aptepti išplaktu, truputį pasaldintu, kiaušinio baltymu ir pabarstyti kapotais graikiškais riešutais ir tada šaut orkaitėn. Gaunasi toks pusiau morenginis.