Kulinariniai receptai

L
Laceratia 2262
2011-05-20 20:00 Laceratia 2011-09-11 07-21

Luka_Paciolis rašė:

Laceratia rašė: Nesijuokit tik :D
Juoktis tikrai nėra dėl ko smile
Tortas gavosi egzotiškas, dėl blogos fotografės... smile

Egzotiškas... diplomatiškesnio apibūdinimo dar negirdėjau smile
Iš tikrųjų realybėj nelygumų taip nesimato, o kai fotkini tai šešėliai krenta. smile
L
Laceratia 2262
2011-05-20 20:08 Laceratia 2011-09-11 07-21

Luka_Paciolis rašė: Tai ir sakau, kad prasta esi menininkė fotografijoje smile


Aš visur prasta menininkė smile Jokios naujienos nepasakei smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-05-20 20:20 Elvusia 2011-09-11 07-21

Laceratia rašė:
Aš visur prasta menininkė smile Jokios naujienos nepasakei smile

Nei prasta nei ką. Tik yra kur tobulėti.
Nearti dirvonai, taip sakant :)
Gražutis torčiukas. Kaip jūs, mergaitės, netingit krapštytis virtuvėje?
L
Laceratia 2262
2011-05-20 20:21 Laceratia 2011-09-11 07-21

Elvusia rašė:

Laceratia rašė:
Aš visur prasta menininkė smile Jokios naujienos nepasakei smile

Nei prasta nei ką. Tik yra kur tobulėti.
Nearti dirvonai, taip sakant :)
Gražutis torčiukas. Kaip jūs, mergaitės, netingit krapštytis virtuvėje?


5 valandas dariau smile Dar laukiau kol vyras iš darbo grįš, kad padėtų man su keturiom mentelėm perkelti iškočiotą cukraus pudros dangalą ant torto. Buvo labai rizikinga, nes pats tortas buvo išteptas šokolado kremu iš išorės, tai jei ne į tą vietą paguldytum ir patrauktum šalin, viskas susigadintų. Be to kaip vakar minėjau pats cukraus pudros dangalas nelabai gerai išėjo, tai buvo labai trapus laisvai plyšti galėjo)
L
Laceratia 2262
2011-05-20 22:21 Laceratia 2011-09-11 07-21

Petronele rašė:

Laceratia rašė: Žinau, nelygu... Čia ir pasirodo mano "neįtikėtini" meniniai, simetrijos ir panašių dalykų gebėjimai smile

Nesikuklink, visai neprastai gavosi, šaunuolė. Ar ten gėlytės tikros? smile Gražiai atrodo smile
O koks torto receptas? :)


Oi tik dabar pastebėjau... Gėlės tikros (teko kažkaip slėpti trūkumus), o receptas ilgas ir nuobodus.. Dvigubinau įprasto recepto porcijas..
Jeigu tikrai norėsit recepto surašysiu į wordą ir atsiųsiu.
Aradija Aradija 10364
2011-05-21 12:43 Aradija
nu tikrai grazus tortas smile nekelk sau per dideliu reikalavimu, gi ne konditerijos mokykla baigei kad su parduotuviniais lygintumeisim, o juo labiau kai pirma karta - tai netgi labai labai gerai smile kazin ar man pavyktu toki pagaminti, o recepta idek, gal sugalvosiu tave perspjauti smile
Petronele Petronele 18331
2011-05-21 14:51 Petronele 2011-09-11 07-21
Mėsos kukulaičiai su pupelių įdaru
Receptukas iš interneto, surašysiu ingredientus pagal jį, nors pati labai griežtai nesilaikiau proporcijų :)
Taigi reikės:
100g pupelių
150g svogūnų
500g faršo
1 kiaušinis
mažoji skardinė pomidorų savo sultyse (apie 400g)
druskos
pipirų
žolelių: krapų, bazilikų ir pan.
aliejaus

Įdaras:
Pupeles išmirkom ir išverdam. Atvėsinam ir sumalam mėsmale. Svogūnus pakepinam, sudedam į pupeles (aš pakepinau ir sumaliau kartu su pupelėm, man taip skaniau). Padruskinam, papipirinam, galit su prieskoniais ir paimprovizuot, aš indiškos masalos dėjau.
Faršas:
Nieko mandro, kaip paprastiems kotletams: įmušam kiaušinį, dedam druskos, pipirų, išminkom ir viskas.

Imam faršą, darom "lepiošką", dedam šaukštelį įdaro, susukam apvalų kukuliuką. Dedam į indą kepimui. Geriau, kad vienu sluoksniu visi tilptų. Pagal šiuos kiekius gausis 15-18 kukulaičių.
Pomidorus su visom sultim suplakam blenderiu, pilam ant kukulaičių, jei neapsemia - atskiedžiam vandeniu. Ant viršaus pabarstom žalumynų: labai tiks bazilikas, bet galit dar krapukų pabarstyt ar dar ko kvapnaus iš savo darželių.
Indo neuždengiam, kepam orkaitėj apie 40 min, 180 laipsnių temperatūroj.

Nu, žinokit kaip skanu
klem klem 3973
2011-05-21 16:22 klem 2011-09-11 07-21

Petronele rašė: ............]

Tikrai labai skaniai skamba.
Petronele Petronele 18331
2011-05-23 19:25 Petronele 2011-09-11 07-21
Pyragas su špinatais



500g mielinės tešlos
400g špinatų
100g fermetinio sūrio
50g parmezano
4 v.š. padažo picoms
5 dešrelės
drusko, pipirų
sviestuko

Špinatus apverdam, apipilam šaltu vandeniu, nuvarvinam.
Sūrius sutarkuojam. Sumaišm su špinatais, padruskinam, papipirinam.
24 cm skersmens formą kepimui sutepam sviestu. Tešlą iškočiojam didesniu blynu nei forma ir įklojam.
Dešreles keliose vietose įpjaunam horizontaliai, kad lengviau išsilenktų ir sudedam ratu formos pakraščiuose. Tešlos galus užlenkiam ant jų.
Pyrago vidurį sutepam picų padažu, sudedam špinatus su sūriu.
Kepam 180 laipsnių temperatūros orkaitėj apie 20 min.
Skanaus :)

Aš tešlą dariau pagal Elvusios bandelių receptą (ačiū jai labai už jį smile bandelės tobulos, kaip ir viskas pagal jos receptus; ir IlonaiD ačiū smile jos pamokėlė apie mielinės tešlos gamybą kažkada labai pravertė, pagaliau išmokau) ir kol kas tešla dar kilimo stadijoj, tai daugiau nieko negaliu pakomentuot.
Aradija Aradija 10364
2011-05-23 19:32 Aradija
o as maniau kad cia jau tavo iškeptas smile
vovere vovere 25997
2011-05-23 19:34 vovere
turbūt špinatų dar neužaugino smile
Petronele Petronele 18331
2011-05-23 19:58 Petronele 2011-09-11 07-21

vovere rašė: turbūt špinatų dar neužaugino smile

Užaugino, užaugino smile Mama užaugino :)
Mano irgi toks gražus bus, dar net nepašautas jau gražiai atrodo :)
vovere vovere 25997
2011-05-23 20:19 vovere
a tu vis dar su pernykščiais vargsti smile aš jau šviežių greit turėsiu smile
Petronele Petronele 18331
2011-05-23 21:24 Petronele 2011-09-11 07-21

vovere rašė: a tu vis dar su pernykščiais vargsti smile aš jau šviežių greit turėsiu smile
Baik tu juokus, šviežius jau valgom. Na, iškepė mano pyragas - skanus, galit kept smile
vovere vovere 25997
2011-05-23 21:26 vovere
ačiū už rekomendaciją, reiks kept smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-05-23 22:45 Elvusia
Super :)
Nenustoju žavėtis Petronele.
Jei ką nors gamini - tai nematyta, nauja ir originalu (tavo vištiena su spanguolėm prigijus mūsų šeimoje).
Jei siuvinėji, būtinai kažkas tokio ypatinga. Tas laikrodis man vis akyse stovi.
Jei neri - tokie darbeliai kruopštūs ir šilti. Tas meškinas, kur Samajana labai jau žavėjosi :)
Iš tiesų, dar spėji ir čia atsakinėti į klausimus ir dar papliurpti.
Dar dviračiu ratus prasuki :)
Kartais imu pavydėti, kaip žmogus geba taip tinkamai sudėlioti savo laiką....
Gal tavo para prailginta? Gal kokios 32 val?

Visa laimė, kad mielinė tešla labai manęs nemyli. O aš jos. Nedraugaujam mudvi.
Nes jau pulčiau gaminti :)
Dalia29 Dalia29 12616
2011-05-23 22:52 Dalia29 2011-09-11 07-21

Petronele rašė: [Aš tešlą dariau pagal Elvusios bandelių receptą (ačiū jai labai už jį smile bandelės tobulos, kaip ir viskas pagal jos receptus; ir IlonaiD ačiū smile jos pamokėlė apie mielinės tešlos gamybą kažkada labai pravertė, pagaliau išmokau) ir kol kas tešla dar kilimo stadijoj, tai daugiau nieko negaliu pakomentuot.

Petronele, kuriam puslapyje tas Elvusios receptas, na taip noriu gero bandelių recepto.
Nesupratau, Elvusia mielinės tešlos nemėgsta, o receptai tobuli smile smile
O aš šiandien pirmą kartą lazaniją dariau, eina sau ir pavyko. Gal netobulai, bet skonis liuksiškas. Pasigyriau...
urtele urtele 13511
2011-05-23 23:32 urtele 2011-09-11 07-21

Dalia29 rašė: noriu gero bandelių recepto.
.
Elvusia buvo įdėjusi:
bandelių su cinamonu receptas:
Miltai - 570 g.
Cukrus - 85 g
Margarinas - 100 g
Mielės - 30 g
Pienas - 290 g
Cukrus pabarstymui - 45 g
Margarinas (svietas) patepimui - 40 g
Cinamonas pabarstymui - 7 g

Gautųsi 20 bandelių po 50 g
Petronele Petronele 18331
2011-05-24 09:23 Petronele 2011-09-11 07-21
Svarbiausias yra pats gamybos aprašymas:

Elvusia rašė:
A. Mieles ištirpiname nedideliame kiekyje šilto pieno, sumaišyto su šlakeliu cukraus.
B. Kai pradeda šiek tiek kilti, sudedame į dubenį su miltais, kuriame jau supylėme pašildytą pienuką, cukriuką, kelias kruopeles druskytės (vanilinio cukraus ar kitokių priedų nerašau, nes dedam pagal savo skonį).
C. Viską gerai suminkome.
Č. Uždengiame drobule
D. Paliekame kokiai valandžiukei kilti.
E. Atidengiame
Ę. Perminkome.
Ė. Jei minklė gražiai pakilusi, formuojame kepinį.
F. Jei tai bandelės - imame mažais gabalėliais ir apglostę, sudedam į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą skardą.
G. Leidžiame dar pakilti. Darau tai ne pagal laiką - tiesiog žiūriu, kaip gražiai pučiasi tešla.
H. Aptepame kiaušinio plakiniu.
I. Pabučiuojam :)
Y. Dedam į orkaitę. Dedu į nelabai įkaitintą orkaitę. Bet ir ne į šaltą. Orkaitės temperatūra priklauso nuo to, ar stipriai pakilusi tešla. Jei stipriai, ir jau bando bėgti - dedu į karštesnę, jei ne - į ne tokią karštą.
Į. Einam gerti kavos. Kol geriam kavą, pyragas kepa.
J. Iškeptas pyragas turi būti gražiai geltonos spalvos. Tiksliau - gintaro spalvos ir taip kvepėti, kad norisi iš karto atsipjauti :))))


Jei reikia tikslių proporcijų, galiu parašyti.
Aha: mielinė tešla nemėgsta triukšmo, smūgių. Su ja reikia elgtis švelniai. Dar švelniau nei su vyru :)

taxsun.com/postx9745-0-7960.html

Tikrai, keista, kaip jai pačiai gali nesigauti smile Meluoja, jaučiu. Išsisukinėja, kad tik kept nereiktų smile

Elvusia rašė: Kartais imu pavydėti, kaip žmogus geba taip tinkamai sudėlioti savo laiką....
Gal tavo para prailginta? Gal kokios 32 val?
Susidėliot laiką tai aš moku, bet nėra žemėj tokios jėgos, kuri priverstų mane dirbt pagal tą planą :) Užtat daržnai gaunasi, kad laikas išnaudojamas visai ne tiems dalykams, kam reiktų. Bet daug smagiau ir įdomiau smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-05-24 12:23 Elvusia 2011-09-11 07-22

Petronele rašė:
Tikrai, keista, kaip jai pačiai gali nesigauti smile Meluoja, jaučiu. Išsisukinėja, kad tik kept nereiktų smile

Man gaunasi, Petronele, tikrai gaunasi.
Tik aš nemėgstu mielinės tešlos.
Iš viso, gaminti miltinius patiekalus man sudėtinga.
Bet, jei jau gaminu, tai kaip ir rašiau - apglostau ir būtinai, dėdama į orkaitę, pabučiuoju :)

Dabar persiorientavau į pyrago kepimą.
Tai keksiuką, tai šiaip kokį su obuoliukais, bananais ar razinomis susuku.
Greita, gardu.
Ir šeima su pienu mėgsta.

O vat su mielėmis, kai pats procesas ilgesnis, ir mielinė tešla reikalauja tikrai didesnio dėmesio, nei kuri kita, man sudėtinga :)
Bet, kai reikia, ir jei reikia - būna :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui