Rolanda rašė: Petronele rašė:
Tikrai gera nuoroda, taip šašlų užsimaniau
Ką tik grįžau persivalgiusi jų... visokių - kalakutienos, vištienos... Fui, net negera...
Nepersivalgiusi...Tuos pavadinimus kur palikau...tikrai yra fui... nuo jų gal skrandis sustojo? Tinkamai iškepta šerniena ir kiauliena - malonumas ir akims ir gomuriui ir uoslei
Be jokio gliutomato, o valgai ir dar nori. Net galiu pasakyti, kad jei ir pipirų perdaug, niekam nepasirodo trūkumu
(visas maišiukas subiro išsprūdęs)
Receptas buvo garstyčios tomatas ir majonezas...tai išvaizda truputį neįprasta. Nekeptų iš toliau vaizdas toksai, kaip iškepusių.
O grybai , kad prie šito patiekalo tiktų,tai neįsivaizduoju. Nekelia tas produktas pasitikėjimo man...
Kriušonas iš galvos neišeina.
Iš kur jo toksai pavadinimas.
Gėrimas tai nelietuviškos kilmės, bet pavadinimą kildinčiau iš žodžio "kruštis" "pesimistinės"ir "optimistinės", pasakykim, prasmės .
Tik kas sugalvojo?
Ar tie , kurie jį geria ir jiems tai malonumas, kaip ir to žargoninio žodžio tiesioginė prasmė priskiriama malonumams. Ar tie, kurie jį daro ir žino, kad labai daug darbo įdėti reikia jį gaminant. O tai ne joksai malonumas, bet juodas darbas ir tas nemalonus darbas lietuvių kalboje dažnai tuo žodžiu "pavadinamas" yra. Ar yra kokių kitų pavadinimo versijų?
P.s Plius pastebiu... per mažai jūs Artą71 girdavot už jo triūsą, oi per mažai.
Aš kelias bobelės juo pagirdęs...buvau garbstomas po kiekvieno gurkšnio...ir tai man atrodo dar, kad triūso nekompansavo