Visiskai nepraktikuoju konditerijos(tik kulinarija)
. Tai pabandziau lygtais Beatos Nicholson obuoliu pyraga del to, kad ji labai paprasta pagaminti. Nu skonis nerealus.
Reikės
Pyragui:
8 nedidelių obuolių (nulupti ir supjaustyti labai plonai).
Jei turite tokią keturbriaunę tarką, tai vienas šonas paprastai būna tokie trys įpjovai, jais ir tarkuoju tuos obuolius. Greitai greitai. Tai ir tešlą greitai greitai reikia užmaišyti, kad obuoliai neparuduotų kaip rudeniniai lapai.
Tešlai:
4 kiaušinių
200 g cukraus
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
Pyragui apibarstyti (skinas):
2 šaukštų džiūvėsėlių
2 šaukštų rudo cukraus
cinamono
Kaip paruošti:
1. Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki pabalusių putų.
2. Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą, tada kefyrą į kiaušinius ir išmaišome gražiai.
3. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir įsijojame į tešlą, sumaišome, įdedame cinamono, kiek norisi. Man patinka daug.
4. Supilame obuolius, išmaišome, dedame į kepimo formą.
5. Dabar sumaišome du šaukštus džiūvėsėlių su dviem šaukštai cukraus rudo ir cinamonu, ir užbarstome ant pyrago viršaus.
6. Šauname į 180 C orkaitę ir kepame 45 minutes.