Kulinariniai receptai

snake snake 3833
2011-09-04 18:41 snake 2011-09-11 07-27

Laceratia rašė:

snake rašė: O manęs prie tų saldumynų visai netraukia. Žiūriu, tik apie pyragus ir tortus berašot. Nejau niekas nieko rimto nebegaminat, kažko aštraus, sūraus, rūgštaus?


Charčio gaminau vakar smile


va čia tai skanu, bet niekada nesu pati dariusi. Ką ten reikia dėti, ką ir po ko? smile
L
Loreta13 30842
2011-09-04 18:43 Loreta13 2011-09-11 07-27

snake rašė: O manęs prie tų saldumynų visai netraukia. Žiūriu, tik apie pyragus ir tortus berašot. Nejau niekas nieko rimto nebegaminat, kažko aštraus, sūraus, rūgštaus?
Čia aš rugsėjo pirmai buvau iškepusi.
Pyragas gavosi didžiulis, sunkus.
Paklauskite, kiek jo suvalgiau.
1 gabalėlį 2x3 cm :)))
Bet buvo labai skanus.
Kolektyvas išstvarstė vėju...
Tik, kai pyragams nejaučiu poreikio, tai pakako paragaut.
Vat, kad taip galėčiau nemėgt sūrumėlių, aštrumėlių, riebumėlių :))) būtų visai puiku.
snake snake 3833
2011-09-04 18:48 snake
Va, kad mane kas pavaišintų gabalėliu, tai neatsisakyčiau smile . Pati kepti nemėgstu. Nors jaunystėj labai mėgau kepti visokius tortus, pyragus ir sausainius. Teta, gera konditerė, buvo išmokinusi. Paskui mano skonis pasikeitė kažkodėl.
Tai kaip ta charčio darosi?
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-04 18:54 Elvusia
O man pirmą kartą pavyko keksas.
Na, gavosi toks tikras, toks geras. Mhhhhh :)
Net vyro seserys pagyrė smile
Supratau savo klaidą, kodėl man kartais sukrisdavo pyragai.
Šiandien jaučiuosi tikra konditerė.
Ingusia22 Ingusia22 2372
2011-09-04 18:59 Ingusia22
Elvusia ir man pasakykit tą klaidą, nes visada sukrenta pyragai, tai nei nebekepu smile
L
Loreta13 30842
2011-09-04 18:59 Loreta13 2011-09-11 07-27

Elvusia rašė: Supratau savo klaidą, kodėl man kartais sukrisdavo pyragai.
Orkaitę atidarinėjat dažnai, ar polką virtuvėje šokate smile :)))
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-04 19:30 Elvusia 2011-09-11 07-27

Loreta13 rašė:

Elvusia rašė: Supratau savo klaidą, kodėl man kartais sukrisdavo pyragai.
Orkaitę atidarinėjat dažnai, ar polką virtuvėje šokate smile :)))

Per skystą tešlą darydavau :)))
L
Laceratia 2262
2011-09-04 19:31 Laceratia 2011-09-11 07-27

snake rašė: Va, kad mane kas pavaišintų gabalėliu, tai neatsisakyčiau smile . Pati kepti nemėgstu. Nors jaunystėj labai mėgau kepti visokius tortus, pyragus ir sausainius. Teta, gera konditerė, buvo išmokinusi. Paskui mano skonis pasikeitė kažkodėl.
Tai kaip ta charčio darosi?


Aš dariau tokį charčio, kurio ragavau latvijoj aukšto lygio armėnų restorane. Tik dėl lėšų trūkumo vietoj avienos kiaulieną naudojau smile
Tipo įmeti kiaulieną gabaliukais supjaustytą virti.
Tada su kombainu sutrini pora pomidorų be odelės. Taip pat su kombainu labai smulkiai supjaustai morkas, svogūnus, paprikas, česnakų pora skiltelių ir visas šitas gėrybės supili į puodą su mėsa, kai mėsa jau būna pravirusi apytiksliai 50 min. Priberi aitriosios paprikos, beabejo druskos, provanso žolių. Už 10 min, įberi 50 g ryžių ir verdi 20 min. Tada jau viskas :) Bet su aviena daug skaniau.
snake snake 3833
2011-09-04 19:38 snake
Aaaa.. Laceratia, dėkui už paprastą receptą. Esu kažką panašaus dariusi. O tu iš avienos apskritai esi kažką dariusi? Aš labai jos noriu paskutiniu metu.
L
Laceratia 2262
2011-09-04 19:42 Laceratia 2011-09-11 07-27

snake rašė: Aaaa.. Laceratia, dėkui už paprastą receptą. Esu kažką panašaus dariusi. O tu iš avienos apskritai esi kažką dariusi? Aš labai jos noriu paskutiniu metu.


Nesu. Nes šiaip avienos nemėgstu, ji man smirda, bet būtent charčio ruošime nuo aštrumo ir kitų prieskonių, jos specifinis skonis ir kvapas pasidaro skanus. :)
Petronele Petronele 18330
2011-09-04 20:39 Petronele
O aš tai norėjau Beatos sparnelių išsikepti, su mėlynojo sūrio padažu, net iki parduotuvės nepatingėjau nueit, bet per daug atidžiai sūrį rinkaus... kad jį kur galas... net supykino... Apsieisim be padažo.
Nebevalgysiu gyvenime gurmaniškai, jau obuolys su kirminu ir tai ne taip šlykštu smile
snake snake 3833
2011-09-04 20:39 snake
Aš vaikystėj labai avienos nemėgau. Gal neskaniai mama paruošdavo?...Bet tėvas kartą buvo išrūkęs kumpį ir padžiovinęs. Kad taip dabar tokį delikatesą.
Tai va, aš prisimindama vaikystę ir užsinorėjau avienos, tik abejoju ar gerai paruoščiau.
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-04 20:42 Elvusia 2011-09-11 07-27
Petronele, tiesiog privalai papasakot, ką ten aptikai.
Pastoviai perku pelėsinį sūrį ir niekad neapžiūrinėju jo atidžiai.
Ko galiu ten tikėtis?
Kai papasakosiu martelei, bus bado dieta jai. Mėsos nevalgo, dar sūris....
Petronele Petronele 18330
2011-09-04 20:55 Petronele 2011-09-11 07-27

Elvusia rašė: Petronele, tiesiog privalai papasakot, ką ten aptikai.
Ne, ne, valgykit į sveikatą kol galit, nedarykit mano klaidos smile
L
Loreta13 30842
2011-09-04 20:55 Loreta13 2011-09-11 07-27

Elvusia rašė: Kai papasakosiu martelei, bus bado dieta jai. Mėsos nevalgo, dar sūris....
Tai anyta :))))))
wirgina wirgina 5887
2011-09-05 10:11 wirgina
Labas rytas :)
mielos kolegės, papasakokit kaip marinuojate paprikas ... radau internete marinato receptuką. Panašus kaip ir agurkams , bet ten dar kažkodėl aliejus įeina...
vovere vovere 25997
2011-09-05 10:24 vovere
tai čia visoms mišrainėms panašus marinatas, druska, cukrus, aliejus, actas ir prieskoniai
Tininga Tininga 50021
2011-09-05 10:29 Tininga 2011-09-11 07-27

vovere rašė: tai čia visoms mišrainėms panašus marinatas, druska, cukrus, aliejus ir prieskoniai
Esu ir be aliejaus darius, visai neblogai.
Va, šparaginėms tokį marinatą dariau:
1 l vandens
1,5 v.š. druskos
3 v.š. cukraus
0,5 stiklinės 9 % acto.
Nu, man tai labai skanu. Galvoju, kad ir paprikoms toks tiktų. Aliejaus nedėčiau smile
Rimzy Rimzy 1205
2011-09-05 10:32 Rimzy 2011-09-11 07-27

wirgina rašė: Labas rytas :)
mielos kolegės, papasakokit kaip marinuojate paprikas ... radau internete marinato receptuką. Panašus kaip ir agurkams , bet ten dar kažkodėl aliejus įeina...
Vieną kartą dariau taip: stiklinė acto, stiklinė aliejaus, stiklinė cukraus, stiklinė druskos. Visa tai užvirinti, po vieną papriką merkti į verdantį skystį, blanširuoti ir dėti į iškaitintą stiklainį. Sudėjus vieną eilę, kitą eilę dėti nuvalytų česnakų, trečią - petražolių. Česnakai ir petražolė dedami žali. Paskutinė eilė - blanširuotų paprikų stipriai suspaudžiama ir uždaroma. Labai skanu ir stiklainyje žiūrisi labai gražiai, ypač jei paprikos geltonos, oranžinės ar raudonos.
wirgina wirgina 5887
2011-09-05 10:33 wirgina 2011-09-11 07-27

vovere rašė: tai čia visoms mišrainėms panašus marinatas, druska, cukrus, aliejus ir prieskoniai


taip, tik suglumino aliejus ... ir dar nemažas kiekis.... tai ir norėjau pasiteirauti kam jis, nes agurkų marinatui nereikia aliejaus ... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui