Kulinariniai receptai

vovere vovere 25997
2011-09-04 10:17 vovere
kiek laiko reikia kepti viščiuką orkaitėj?
L
Loreta13 30842
2011-09-04 10:27 Loreta13 2011-09-11 07-27

vovere rašė: kiek laiko reikia kepti viščiuką orkaitėj?
Nuo daug ko priklauso :))
Nuo paties viščiuko, jo marinavimo būdo.
Nuo kepimo būdo - "rankovė", skardelė, folija, butelis.
Nuo supjaustymo būdo - pjaustytas, ar ne
Nuo orkaitės tipo - su ventiliatoriumi, ar ne, ar yra ir naudojama gril funkcija, kokia temperatūra.
Reziume :))))))
Apie valandą, gal kiek daugiau, jei višta didelė.
O jei gabalėliais, tai ir valandos nereik.
Viščiukai dabar auginami greit, tai greit ir kepa.
Apskrudo gražiai ir viskas :))
vovere vovere 25997
2011-09-04 10:33 vovere
aš ant butelio visą viščiuką planuoju kept, ai žodžiu kepsiu apie valandą manau iškeps nes vištiena greit iškepa
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-04 11:40 Elvusia
O kaip kepat viščiuką ant butelio - man, prašyčiau, step by step, papasakoti :)
Niekad nemėginau. Vis girdžiu, kad labai gardu :)
L
Loreta13 30842
2011-09-04 11:48 Loreta13 2011-09-11 07-27

Elvusia rašė: O kaip kepat viščiuką ant butelio - man, prašyčiau, step by step, papasakoti :)
Niekad nemėginau. Vis girdžiu, kad labai gardu :)
Kad ten nieko nereikia :))
Marinuotas viščiukas ir psio.
Esmė kepimo technologijoje.
Butelis, pripildytas vandens irgi įkaista.
Taigi, gaunasi viščiuko kepimas iš dviejų pusių - karšta orkaitė ir šiek tiek vėsesnis iš vidaus.
Be to, vandens garai padeda viščiukui neišsausėt - drėkina jį.
Bereikalingi riebalai išteka ant skardos.
www.manoreceptai.lt/receptas/1345_vista_kepta_ant_butelio.html
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-04 12:26 Elvusia
Aaa, užsodintas ant butelio.
Tikrai mėginsiu. Turėčiau šian cielą - išbandyčiau.
O dabar ką tik iškepė va toks va keksikas:
www.mamosreceptai.lt/receptai/margas-keksas.html
Dar nežinau, ar gardus, bet atrodo neblogai :)
vovere vovere 25997
2011-09-04 13:17 vovere
šiaip tai dar skaniau jei ant alaus butelio kepama, ta prasme ne vanduo o alus įpiltas
urtele urtele 13511
2011-09-04 14:45 urtele 2011-09-11 07-27

vovere rašė: ne vanduo o alus įpiltas
Nu jo, gaunasi viščiukas dar ir linksmas. smile Man atrodo, kad naminės vištos kepa ilgiau. Kaip mano teta kaime sako, pirktinę vištą įmetei į puodą, užvirė ir gatava. Aš tai balandžių puodą pridariau, nes nebus noro ryt virtuvėj krapštytis smile Dar turėjau ir pyragą kept, nu bet kaip mane nervuoja, kad vienam su obuoliais reikia, o kitam su razinom. Kadangi pagal tokią tvarką gaunasi nesąmonė, tai sau sveikuolių sausainių prisikepiau. Nieks nelies, nes niekas nesupranta, kaip galiu tuos grūdus su sėmkom valgyt smile
L
Laceratia 2262
2011-09-04 15:54 Laceratia 2011-09-11 07-27

Loreta13 rašė: skanusgyvenimas.blogspot.com/2010/11/karamelinis-sokoladini...
O man nesigavo šio pyrago pertepimas toks, kaip paveikslėlyje.
Tik pradėjus plakti maskarponę su Ru du du, viskas virto į kefyro skystumo tyrę.
Žinoma, skonio tai nepagadino :))
Pyragas gavosi tikrai labai labai šokoladinis, drėgnas.
Visiems patiko.
Tik jį pakoregavau.
Cukraus sumažinau, nes tas 440 g. - beprotybė :))
Daugiau nei miltų.
Na ir niekada į kepinius nepilu pieno.
Jis iš pyrago padaro tokią "lepiošlę", a lia blyną pazmegusį.
Dėjau rūgpienio.
Jis puikiai išpurena tešlą, pyragas gavosi purus, bet drėgnas.
Žinoma, nepagailėjau ir Vana Tallinn :)))


Loreta, kai tik iškepė biskvitas, jis buvo birus? Ar tu nežiūrėjai?
L
Loreta13 30842
2011-09-04 15:57 Loreta13 2011-09-11 07-27

Laceratia rašė: Loreta, kai tik iškepė biskvitas, jis buvo birus? Ar tu nežiūrėjai?
Kaip nežiūrėjau...
Juk perpjaut kiekvieną dar reikia :))
Keturis sluoksnius daryt.
Kažkiek vienas man patrupėjo, bet suguldžiau į formą atgal tvarkingai tuos kampus, kremo užpyliau, nesusigadino:))
Bet šiaip jau labiau minkštas, purus, nei birus.
L
Laceratia 2262
2011-09-04 15:59 Laceratia 2011-09-11 07-27

Loreta13 rašė:

Laceratia rašė: Loreta, kai tik iškepė biskvitas, jis buvo birus? Ar tu nežiūrėjai?
Kaip nežiūrėjau...
Juk perpjaut kiekvieną dar reikia :))
Keturis sluoksnius daryt.
Kažkiek vienas man patrupėjo, bet suguldžiau į formą atgal tvarkingai tuos kampus, kremo užpyliau, nesusigadino:))
Bet šiaip jau labiau minkštas, purus, nei birus.


Man gavosi drėgnas bet birus, gal per aršiai ir per daug sijojau. O gal čia kol karštas toks, kai atvės susigulės. smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-04 16:45 Elvusia
Net ir aš žinau, kad prie karšto biskvito negalima liestis.
Jis turi atvėsti pats.
L
Laceratia 2262
2011-09-04 16:53 Laceratia
Nu va su biskvitu viskas puikiai, atvėso-susigulėjo :) Kremas gavosi labai standus, bet labai geras :) dėjau 500g maskarponės ir indelį rududu.
Beje biskvitui dėjau 400 g cukraus,bet jis visai ne per saldus :)
L
Loreta13 30842
2011-09-04 17:31 Loreta13 2011-09-11 07-27

Laceratia rašė: Kremas gavosi labai standus, bet labai geras :) dėjau 500g maskarponės ir indelį rududu.
Bet tai kodėl man gavosi tyrė....
Nors beveik žinau :))
Maskarponę taupydama 1 litą :))) pirkau ne tą, kur 500 g., kur perku įprastai, o kažkokią kito gamintojo sufasuotą po 250 g.
Ir naudojau ne Rududu, o sutirštintą karamelizuotą Rokiškio pieną.
www.rokiskio.com/rp-lt.php?Gaminiai:Pienas
L
Laceratia 2262
2011-09-04 18:00 Laceratia 2011-09-11 07-27

Loreta13 rašė:

Laceratia rašė: Kremas gavosi labai standus, bet labai geras :) dėjau 500g maskarponės ir indelį rududu.
Bet tai kodėl man gavosi tyrė....
Nors beveik žinau :))
Maskarponę taupydama 1 litą :))) pirkau ne tą, kur 500 g., kur perku įprastai, o kažkokią kito gamintojo sufasuotą po 250 g.
Ir naudojau ne Rududu, o sutirštintą karamelizuotą Rokiškio pieną.
www.rokiskio.com/rp-lt.php?Gaminiai:Pienas


Aš irgi naudojau po 250 G sufasuotą, bet rududu tikrą pirkau, nes paklausiau maksimos darbuotojos ar ten tas rokiškio toks pat kaip rududu ir ji man pasakė, kad ne :)
L
Loreta13 30842
2011-09-04 18:07 Loreta13 2011-09-11 07-27

Laceratia rašė: bet rududu tikrą pirkau, nes paklausiau maksimos darbuotojos ar ten tas rokiškio toks pat kaip rududu ir ji man pasakė, kad ne :)
Va, va :))
Gal kokių aliejų privaryta.
Net neskaičiau sudėties.
Nors....pyrago skonis vis vien buvo nerealus :))
Kremas susigėrė beveik visas, ir pyragas gavosi labai labai drėgnas, tirpstantis burnoje, toks laaabai laaabai šokoladinis :)))
I
IlonaD 6943
2011-09-04 18:11 IlonaD
Taip skaniai rašote smile, reikės kepti
snake snake 3833
2011-09-04 18:15 snake
O manęs prie tų saldumynų visai netraukia. Žiūriu, tik apie pyragus ir tortus berašot. Nejau niekas nieko rimto nebegaminat, kažko aštraus, sūraus, rūgštaus?
L
Laceratia 2262
2011-09-04 18:18 Laceratia 2011-09-11 07-27

snake rašė: O manęs prie tų saldumynų visai netraukia. Žiūriu, tik apie pyragus ir tortus berašot. Nejau niekas nieko rimto nebegaminat, kažko aštraus, sūraus, rūgštaus?


Charčio gaminau vakar smile
L
Loreta13 30842
2011-09-04 18:38 Loreta13 2011-09-11 07-27

Laceratia rašė: Charčio gaminau vakar smile
smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui