Kulinariniai receptai

jofky jofky 3286
2011-09-12 16:39 jofky

Tess rašė:
Tik dėl to ir bijau kažkaip pati daryti. smile


Tikrai neverta, jeigu kažko abejojete, prieš naudojant kiaušinį švariai nuplaukite su soda ar kita plovimo priemone, nusausinkite, išimkite trynius, nusiplaukite rankas ir tada jau laisvai darbuokites toliau. Ta bjaurioji bacila gyvena ne kiaušinyje, o ant lukšto, jeigu išvis ji yra.
I
IlonaD 6943
2011-09-12 18:49 IlonaD

jofky rašė:

Tikrai neverta, jeigu kažko abejojete, prieš naudojant kiaušinį švariai nuplaukite su soda ar kita plovimo priemone, nusausinkite, išimkite trynius, nusiplaukite rankas ir tada jau laisvai darbuokites toliau. Ta bjaurioji bacila gyvena ne kiaušinyje, o ant lukšto, jeigu išvis ji yra.


Kaip tą majonezą darote? Kažkada dariau, ryyškiai per riebus gavosi smile
S
Soffy 9075
2011-09-13 09:04 Soffy 2011-09-13 13-23
Norėjau įdėti įdomų receptą su nuotraukomis ir nesugebėjau:)?
Творожно-зерновые булочки (выпечка в банке)

http://www.vkusnota.kz/tvorozhno-zernovye-bulochki-vypechka-v-banke/
Pažiūrėkite pačios:).
Išsiaiškinau kaip:).
L
Loreta13 30842
2011-09-13 20:11 Loreta13 2011-09-13 20-35

IlonaD rašė: Kaip tą majonezą darote? Kažkada dariau, ryyškiai per riebus gavosi smile
Aš žalių kiaušinių taip pat vengiu :)
Darau nerealiai skanų užpilą.
Šiaip jau jis yra naudotinas kaip Cezario salotų užpilas.
Prabangus, brangokas, bet man labai tinka.
Užpilkite juo salotas - neatsitrauksite...
Taigi:
- 4 virtų kiaušinių tryniai (baltymus vėliau su šiuo majonezu suvalgau:))
- mažas indelis ančiuvių, gal ten koks 50g., ar panašiai. Maximoje kainuoja apie 6-7 litus ( šiek tiek prabanga, bet leidžiu sau :))
- labai simboliškai cukraus (apie 0.5-1 arbatinį šaukštelį - kaip kam patinka. Reik ragaut)
- 1 didelės, ar poros mažų citrinų sultys
- 2 dideli valgomi šaukštai grūdėtų (Dižono) garstyčių
Visa tai sudedama į kokį indą ir plakama mikseriu iki vientisos masės.
Tada labai maža srovele (geriau, kad tai darytų kitas asmuo, nes sunku viena ranka laikyt mikserį ir plakt, o kita labai po truputį pilt aliejų) pilamas aliejus.
Mikseris dirba ištisai ir tas mūsų majonezas (padažas) nuo pilamo aliejaus vis šviesėja ir pučiasi.
Tampa vis lengvesnis ir puresnis.
Nustosite pilti aliejų ir plakti, kai jums pradės patikti jo konsistensija :))
Paragaukite, gal dar parūps ko įdėt - pipirų, garstyčių, cukraus ar citrinų sulčių.
SKANAUS smile
Pasidarykite, pažadu - nepasigailėsite :)))
P.S. šį padažą laikau sandariame indelyje šaldytuve.
Galiojimo terminas, manau, yra tikrai pakankamai ilgas.
I
IlonaD 6943
2011-09-13 20:20 IlonaD

Loreta13 rašė:

Pasidarykite, pažadu - nepasigailėsite :)))



Būtinai pabandysiu :)
edute edute 2671
2011-09-13 20:58 edute
smile
http://receptj.ru/index.php/vypechka/59-pirozhke/290-sosiski-v-teste-smile
snake snake 3833
2011-09-13 21:05 snake
Nu nieko sau Smile, čia bulkutės-žudikės smile
edute edute 2671
2011-09-13 21:21 edute

snake rašė:
Nu nieko sau Smile, čia bulkutės-žudikės smile

tik is ko tas akis padaryt nesuprantu smile
K
kgrazke 238
2011-09-13 22:13 kgrazke
Sveiki.
Gal kas žinote kokį receptą su ryžių paplotėliais ar kitaip vadinamais trapučiais. Kažkaip užsistovėjo namuose keletas pakelių, niekas nebenori. Galvoju kokių sumuštinukų padaryti kad susivalgytų. Tad gal kas žinote kokių nesudėtingų receptų. Ačiū iš anksto.
Aradija Aradija 10365
2011-09-13 22:21 Aradija
duonos nebepirk, sueis ir paploteliai :) o šiaip skanu aptepti šokoladu :)))
L
Loreta13 30842
2011-09-13 22:51 Loreta13
Bet koookį aš šiandien netyčia radau receptą...:))))
www.gaspadine.lt/patiekalas/lasiniai_sokolade.html
agiedre agiedre 3007
2011-09-14 09:24 agiedre
šokoladą su čili pipirais esu valgiusi.. skanu, pikantiška.. bet kad dar ir spirgučiai būtų.. hm..
Tess Tess 20234
2011-09-14 09:40 Tess

Loreta13 rašė: Darau nerealiai skanų užpilą.

Teko valgyti salotas su ančiuviu padažu, na labai skanu buvo. Tai būtinai padarysiu pagal šį receptą. smile
Aradija Aradija 10365
2011-09-14 09:53 Aradija
o man ančiuvai kazkaip neskamba skaniai, nes kiek žinau su antiena jie nieko bendro neturi smile
KJurate KJurate 6546
2011-09-14 10:14 KJurate
Teko ragauti tokį užtepą, kuris puikiai tiko ant trapučių:
Sutrintas minkštas avokadas
Susmulkintas kietai virtas kiaušinis,
Stambia tarka tarkuotas agurkas, krapai, majonezas, druskos pipirų pagal skonį...
lengvas užkandis tepamas ant trapučių...
Ulita Ulita 1818
2011-09-14 11:13 Ulita
Ant trapučių fantastiškas užtepas: s
sumalame kietą sūrį ( aš perku jau sutarkuotą Džiugo sūrį, man tarkuotas pasirode pigesnis ), česnako ( nepagaileti), keletą rūšių žalumynų ( dejau po pakelį petražolių ir špinatų ).
Ir įpilame geresnio aliejaus (pyliau vynuogiu kauliukų)
Super.

jeigu laikytis proporcijų, tai
200 gr kieto sūrio
20 gr česnako
100 gr aliejaus
žalumynų kiekių tiksliai neprisimenu, dedu po pakelį, o jeigu atsivežu iš kaimo, tai maždaug po saują.
2011-09-14 13:55 KKANDRATAVICIUTE
sveiki visi kulinarai konditeriai. Turiu keletą užderėjusių moliūgų, bet visiškai nežinau ką galėčiau iš jų pagaminti žiemai, o gal ir nebūtinai žiemai. Gal kas galite pasiūlyti ką nors skanaus??? smile
vovere vovere 25997
2011-09-14 14:15 vovere
kažkur anksčiau buvo įdėta uogienė su moliūgais, pavartykite puslapius atgal
A
Alina55 11024
2011-09-14 14:22 Alina55

Rimzy rašė: Mano moliūgų uogienė:
Maždaug 2kg moliūgo, nulupti, supjaustyti kubeliais, užpilti 0,5kg cukraus, truputį vandens, pradėti troškinti, po to sudėti dviejų didelių apelsinų filė, vieną smulkiai pjaustytą citriną su žievele, porą saujų razinų, vanilinio cukraus. Patroškinus, sudėti į stiklainius.

I
IlonaD 6943
2011-09-14 14:24 IlonaD

Loreta13 rašė:
Bet koookį aš šiandien netyčia radau receptą...:))))
www.gaspadine.lt/patiekalas/lasiniai_sokolade.html



Turėsiu laiko, tikrai padarysiu, bandau įsivaizduoti skonį, bet kažkaip nepavyksta, kažkas saldaus, aštraus, sūraus ir su lašiniu :))
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui