IlonaD rašė: Kaip tą majonezą darote? Kažkada dariau, ryyškiai per riebus gavosi
Aš žalių kiaušinių taip pat vengiu :)
Darau nerealiai skanų užpilą.
Šiaip jau jis yra naudotinas kaip Cezario salotų užpilas.
Prabangus, brangokas, bet man labai tinka.
Užpilkite juo salotas - neatsitrauksite...
Taigi:
- 4 virtų kiaušinių tryniai (baltymus vėliau su šiuo majonezu suvalgau:))
- mažas indelis ančiuvių, gal ten koks 50g., ar panašiai. Maximoje kainuoja apie 6-7 litus ( šiek tiek prabanga, bet leidžiu sau :))
- labai simboliškai cukraus (apie 0.5-1 arbatinį šaukštelį - kaip kam patinka. Reik ragaut)
- 1 didelės, ar poros mažų citrinų sultys
- 2 dideli valgomi šaukštai grūdėtų (Dižono) garstyčių
Visa tai sudedama į kokį indą ir plakama mikseriu iki vientisos masės.
Tada
labai maža srovele (geriau, kad tai darytų kitas asmuo, nes sunku viena ranka laikyt mikserį ir plakt, o kita labai po truputį pilt aliejų) pilamas aliejus.
Mikseris dirba ištisai ir tas mūsų majonezas (padažas) nuo pilamo aliejaus vis šviesėja ir pučiasi.
Tampa vis lengvesnis ir puresnis.
Nustosite pilti aliejų ir plakti, kai jums pradės patikti jo konsistensija :))
Paragaukite, gal dar parūps ko įdėt - pipirų, garstyčių, cukraus ar citrinų sulčių.
SKANAUS
Pasidarykite, pažadu - nepasigailėsite :)))
P.S. šį padažą laikau sandariame indelyje šaldytuve.
Galiojimo terminas, manau, yra tikrai pakankamai ilgas.